26 Eylül 2013 Perşembe

Renkli Lens: Desio Caramel Brown


Geçtiğimiz yaz bir İtalyan lens forumunda düzenlenen yarışmaya katılmıştım ve bu yarışmadan 4 çift Desio lens kazanmıştım. Lenslerin elime ulaşması Gezi olaylarının olduğu döneme gelmişti ve ben o dönem sürekli Taksim civarında bulunduğumdan biber gazı nedeniyle lens takamamıştım. Haliyle deneyemedim ve yazılarını yazmam gecikti.

İlk önce çok merak ettiğim renklerden biri olan Caramel Brown ile başlamak istedim.



Bu lenslerin Solotica Hidrocharme Ocre'ye benzediğini düşünüyordum. Bu nedenle bir karşılaştırma resmi çektim. Önce şunu belirteyim, benim Hidrocharme Ocre'ler geçen senenin koyu üretilen serisinden olduğundan bir hayli koyular. Hatta neredeyse belli olmuyorlar. Belki açık olsalar biraz daha benzer olabilirlerdi ama alakaları yok. Desio Caramel Brown bariz daha açık ve daha gri. Ayrıca tonu biraz daha farklı, sanki içinde biraz daha yeşil var gibi.

Sol: Solotica Hidrocharme Ocre Sağ: Desio Caramel Brown

Bu lenslerden tek şikayetim orta boşluğun büyük olması. Daha açık gözlerde lens doğal gözle karıştığından bu pek sorun olmuyor ama benim gibi koyu kahverengi gözlerde orta boşluk kocaman görünüyor.






Renk gerçekten çok güzel ve lensler çok rahat. Ah bir de o orta boşluk kocaman olmasaydı.. Yine de severek kullanıyorum. Desio lensleri desiolens.com 'dan alabilirsiniz. Sanıyorum Türkiye'de bir firma da getirmeye başlamış ama bunun hakkında detaylı bilgi bulamadım. O yüzden adres veremiyorum. 

Daha önceki Desio lens yazılarından Desert Dream için buraya, Forest Green için buraya, Mint Touch için buraya tıklayabilirsiniz.

24 yorum :

  1. Bu renk lensleri çok beğeniyorum.oldukça doğal görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum. :) Ela tonları güzel oluyor.

      Sil
  2. lensleri çok seviyorum,merak ettiğim allığınızda süper bir coral acaba markası ve numarası ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. Evde dolu allık olduğundan hangisiydi tam hatırlamıyorum ama MAC Royal Sunset olması gerek.

      Sil
  3. Bende az once dessert dream aldım. Cok merak ediyorum nasıl duracak ne zaman gelecek diye. Solotica natural mel favorimdi ancak cok rahatsız hıc dogru durust takamadan suresi bitti. İns bunları kullanabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde ben de Solotica'ları kullanamıyorum. Umarım Desert Dream'i beğenirsin.

      Sil
  4. Bende tavsiyenle desio dan bu rengi almıştım ama bende daha açık durdu, sarımsı yeşil durdu diyebilirim, çok enteresan yaaaa, ben pek kullanamadım, saçlarımın rengini koyulaştırınca kullanmayı düşünüyorum, her yer yapay olmuyor:) benim gözümdeki duruşuna bakmak istersen;

    http://hayalgemisinde2kisi.blogspot.ch/2013/05/oleeeeeeey-kargom-gelmis-desio-lens.html

    YanıtlaSil
  5. Göz rengine göre duruşu değişebiliyor sanırım. Çok koyu gözlerde duruşu bendeki gibi oluyor. Blogundaki yazını görmüştüm hatta altta yorumum var. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar cansu hanim, saatlerdir blogunuzu inceliyorum. Sayenizde cesaretlendim. Soloticalardan edinmeye karar verdim. Size danismam gereken bi kac nokta var:
    - Turkiyeden mi yurt disindan mi siparis vermeli?
    - 7senedir freshlook hareli gri kullaniyorum. Gozlerimin iris capi cok kucuk ve neredeyse goz tabanim siyah denecek kadar koyu kahve her lens iri kaliyor. Bu sebeple hidrocor serisini dogal olmasina ragmen kullanamayacagim sanirim. Tanita ve sophistic de almistim mavileri irisin etrafindan tasti. Mavimsi ve acik bir renk ariyorum. Siz nc ice mi onerirsiniz, ocre mi , cristal mi?
    - bir de yari opaklar dogal duruyormus dediginize gore bu uc rengin opaklik kategorisi nedir acaba?

    Yorumlariniz ve gorusleriniz benim icin cok onemli simdiden tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Solotica'da mavimsi açık renk olarak Ice rengi en iyisidir. Ocre kahve/gri, cristal göz rengine göre gri/yeşil/mavimsi duracaktır ama Ice gri/mavi durur ve bu üç seçeneğin arasında en açığıdır.

      Yarı opaklar doğal gözle karıştığından daha doğal duracaktır. Bu üç renkte yarı opaktır. Sadece Quartzo, Esmeralda ve Topazio yoğun boyalı ve opaktır.

      Sil
  7. Simdi bi baktim da solotica meller ile ocreler arasinda kararsiz kaldim yesile elaya yakin tonlar arasimda. cok koyu kahve ve kucuk capli gozlere natural color serisini mi onerirsiniz hydrocharme mi?
    Mavi tonlari icin de ice mi grafite mi yoksa cristal mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşile dönük ela için mel daha uygun olacaktır. Hidrocharme siyah, kalın harelidir. Bu açıdan küçük gözler için daha iyi olabilir, büyütücü etkisi vardır.

      Grafite Ice'ın koyusudur. Cristal'de mavi tonları azdır.

      Sil
  8. Opmar optik de gördüm geçen gün.. Arayanların bilgisine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desio mu gördünüz acaba solotica da var miydi?

      Sil
    2. Desio gördüm solotica yoktu malesef. Ama galiba yeni kurallar getirilmiş rapor olmassa lens satmıcaklarmış artık.. Desio nun her rengi vardı. 95 tl dediler fiyatına da..

      Sil
    3. Bilgi için teşekkürler, Türkiye'den bir firmayla anlaştıklarını söylemişlerdi. Opmar Optikmiş demek :)

      Sil
  9. Ya canım ben rainbow elite line hazel almayi düşünüyorum da sen de varsa fotograf ekler misin bi ara yorumlarınla birlikte. Yada doğal mi nasıl bi renk söyler misin rica etsem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Elite Hazel değil ama Fantasy Light Hazel mevcut. Belli belirsiz bir renk diyebilirim, yakında yazısını yazacağım.

      Sil
  10. Merhabalar blogunuza bayıldım çok cok güzel. Lensler size cok yakışiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Beğendiğinize sevindim.

      Sil
  11. Desioların opmardaki fiyatları ne kadar? Telefonda söylemiolar

    YanıtlaSil
  12. Merhaba desioların opmar fiyatı ne kadar oldu bilio musunuz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...