22 Eylül 2012 Cumartesi

Yeni Solotica Natural Colors Quarzto'larım

Hatırlarsanız geçen ay eskiyen Solotica'larımı yenilemiştim. Yenilediğim lenslerden Hidrocharme Mel'in yazısını buradan, Hidrocharme Ice'ın yazısını ise buradan okuyabilirsiniz.

Dürüst olmam gerekirse Natural Colors Quartzo'ları yenilemeyi hiç düşünmüyordum. Eski Quartzo'larımı pek sevmezdim ve pek fazla kullanmadım. Bana rengi fazla açık geliyordu ve makyajsız beni çok soluk gösteriyordu. Sonra öğrendim ki Quartzo'nun tasarımı değişmiş, ben de denemek için sipariş verdim. Aşağıda lens kabında solda gördüğünüz yeni, sağda gördüğünüz eski Quartzo..


Yeni Quartzo'larımı çok sevdiğimi yazarak başlıyorum. Eskileriyle arasındaki en büyük fark yeni Quartzo'ların mavimsi durması.. Eski lensler daha griydi. Şimdikiler gri/mavimsi.. Başka bir fark ise yeni Quartzo'ların doğal göz rengiyle daha iyi karışıp daha doğal ve daha az nokta nokta durması.. Orta boşluk azıcık büyümüş ama beni rahatsız etmedi. Ayrıca haresi daha hafif ve daha doğal olmuş. Lensin boyalı alanı da azıcık küçülmüş denebilir. Ben yapılan değişiklikleri olumlu buldum. Aşağıda solda eski Quartzo, sağda yeni Quartzo'yu görmektesiniz.


Diğer Solotica lenslerle karşılaştıracak olursam Cristal ile renk açısından benzerler. Cristal az daha grimsi duruyor. Bunun yanında Quartzo tartışılmaz şekilde daha doğal.. Orta boşluğunun büyüklüğü ve harenin fazla belli belirsiz olması Cristal'e kaybettirdi diyebilirim. Aşağıda solda Cristal, sağda Quartzo'yu görmektesiniz.


Bir de Hidrocharme Ice ile karşılaştırma resmi eklemek istedim. Yine kazanan Quartzo demek durumundayım. Ice'ın rengi daha gri.. Bu sefer de harenin fazla kalın ve orta boşluğun daha büyük olması Ice'a kaybettirdi. Ayrıca Quartzo doğal gözle daha iyi karışıyor. Aşağıda sağda Hidrocharme Ice, solda Quartzo var.


Kısaca ben bu lense bayıldım ve aldıklarımdan en çok kullandığım bu oldu. Şu an seri üretimi yapılan, en doğal fabrikasyon lensin yeni Quartzo olduğunu düşünüyorum. Öncelikle renk çok doğal, orta boşluk eskisi gibi keskin hatlarla ayrılmadığından doğal gözle daha güzel karışıyor. Renk başka markada bulunamayacak harika bir gri/mavi olmuş.. Rengi aşırı açık değil, aşırı koyu da değil.. Tam kıvamında. Aşağıda yeni Quartzo resimlerini görebilirsiniz. Çok fazla resim çektim çünkü farklı ışıklarda nasıl durduğunu görmenizi istedim.








Solotica lenslerin nasıl alınacağıyla ilgili şu linkte bir yazı yazmıştım. Alternatif olarak Türkiye'de getirip satanlardan da alabilirsiniz ancak bir uyarım var. Alacağınız lenslerden iki göz için olanının da aynı üretimden olduğundan emin olun. Alacağınız yere de bu isteğinizi mutlaka belirtin. Zira Solotica lenslerde üretimden üretime renk farkları oluyor ve bir göz başka, diğer göz başka renk gelme olasılığı var. 

Bunun dışında Solotica lensler benim kullandığım en rahat lensler diyemem. Gözümde 7-8 saat sorunsuz duruyor ancak sonra kuruma yapmaya başlıyor. Çok hassas gözleriniz varsa çok iyi gelmeyebilir. Bunun dışında doğallık açısından kesinlikle tavsiye ederim.

144 yorum :

  1. Hakliymissin pek guzeller eskilerinden de degisikler! Pek begendim> Topaziolarida merakla bekliyorum. Eline ve gozlerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Topazio'ları da yakında yayınlayacağım

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir renkmiiiş :) Kedi gözü gibiiii ! Güle güle tak Cansucum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelikle blogunuzu bayıldım çok faydalı olmuş... benim sorum ise sizce hidrocor quartzomu yoksa natural colors quartzomu teşekkürler simdiden. :)

      Sil
    2. Hidrocor Quartzo aşırı açık, zombi gözü gibi. O yüzden Natural Colors tercih ediyorum.

      Sil
  3. cok güzel olmus canim, güle güle kullan. topazio icin yorumunu ve resimlerinide sabirsizlikla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Sahaneeeee!Sana da asırı yakısmıs,kesin alınacaklar listeme grdi bu da.İflas ettireceksin beni Cansuuu :-P :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) bu lens gerçekten güzel..

      Sil
  5. lens ve makyaj uyumu harikaa

    YanıtlaSil
  6. göz çapınızı öğrenebilir miyim? ben de almayı düşünüyorum da, taşma yapmasından korkuyorum çünkü dia 14 ölçüldü gözüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam göz çapımı bilmiyorum ancak 13.8 lensler küçük gelmiyor. o yüzden tahminime göre 14'ten küçüktür.

      Sil
  7. tam benim için bir post olmuş bu!!! quartzoyu çok merak ediyordum, yenisi koyulaşmış diyorlardı. ne kadar koyu olduğunu bilmiyordum öğrendim. ayrıca benim gözümün renginde birisinin takması ve her detayı açıklaması süper oldu. hidrocharme ice ve özellikle crystal la karşılaştırmayı çok çok merak ediyordum, hepsinin yanıtını buldum çok teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldun!!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olduğuma sevindim. :)

      Sil
  8. Bende ouartzo kullaniyorum ama bu gozunuzdekilerin rengi daha farkli bayildim diyebilirim aynisini nasil siparis edebiliriz lutfen bana yardimci olabilirmisin ayrica sizede cok yakismis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica lensler konusunda standardı pek tutturamıyor maalesef ancak yeni üretim Quartzo'ların bu renkte olması gerek.. Yani yeni üretimden lens alınması gerek. Çok teşekkürler :)

      Sil
  9. Lensi satin almak icin vermis oldugunuz adrese girdim ama yabanci dilim olmadigi icin bi sonuc alamadim sizden rica etsem benim icin siparis verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef böyle bir şey yapamıyorum ancak lensoptik.com.tr veya adreselens.com 'dan sipariş verebilirsiniz.

      Sil
  10. cansu yeni esmeraldalar da koyulaşmış diyorlar tek video var eski ve yeni seriyi karşılaştırmış ama yenisinin tonu kötü gibi.sen ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esmeralda'ların eskisini de pek sevemediğimden (bende çimen yeşili görünüyorlardı) yenilerini denemedim.

      Sil
  11. merhaba ya ben de renkli lens almak istiyorum. ama hangi markanın hangi tonları yakışır bilemiyorum. gözlerim koyu kahverengi. tenim de esmer. fikir verir misiniz?? fotomu atacaktım bakıp fikir verin diye ama nasıl atılır bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar merhaba. ben de nice zamandır renkli lensler almak istiyorum. şöyle mavi, yeşil, ela vs.. ama hangi markanın hangi tonları gözlerimde iyi durur bilemiyorum çünkü gözlerim koyu kahverengi, tenim esmer ve saçlarım da siyah. yardımcı olursanız sewinirim. fotomu atacaktım buraya bakın die ama nasıl atılır bilmiyorum... şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil ve ela tonlarının güzel duracağını düşünüyorum. Marka olarak deneme amacıyla ilk Freshlook'tan başlayabilirsiniz. Sonra Solotica, Amazon Colours gibi renkler denenebilir.

      Sil
  13. bende yeni aldım hiç yakışmadı 1 yıllık sıfır solotica natural quartzo almak isteyenler gulsen.yildiz@hotmail.com dan ulaşabilirler fiyatta yardımcı olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden yakışmadığını düşündün rengini mi beğenmedin ? göz rengin ne renk ? mavi mi duruyor yoksa gri mi?

      Sil
    2. solotica nın yeni serisi ne zaman yenilendi ?

      Sil
    3. Tam ne zaman yenilediler bilmiyorum ama bir süredir renkler farklı geliyor

      Sil
  14. merhaba blogunuzu keyifle takip ediyorum. :)solotica kullandığım en rahat lensler değil dediniz rica etsem en rahat kullanımı olduğunu düşündüğünüz lens markası ne acaba rica etsem söyleyebilir misiniz? gözden göze fark eder tabi ama soloticanın kullanımı en rahat lensler olduğunu duymuştum. siz böyle yazınca merak ettim. ben pek tecrübeli değilim lens konusunda. güzel blogunuz için teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Kore yapımı cirle lenslerle genelde sorun yaşamıyorum, ayrıca Freshlook'lar çok rahat geliyor.

      Sil
  15. peki yeni serilerden favorin hangisi quartzo mu topazio mu ve sebepleri nedir?teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Quartzo.. Renk başka markada bulunamayacak çok doğal bir renk. Hem rengi açık, hem de ışığa göre gri/yeşil/mavi görünebilmesi nedeniyle doğal göz rengini andırıyor.

      Sil
  16. Kirpikleriniz şahane. Özel birşey kullanıyorsanız ismi nedir acaba?

    YanıtlaSil
  17. Kirpikleriniz şahane. böyle güzel kirpikler için özel bir malzeme kullandınız mı? Eğer kullandıysanız bende almak isterim. Malzemenin ismini söylerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  18. bunları nerden temin ettiniz acaba?

    YanıtlaSil
  19. bunları nerdn aldınız ?

    YanıtlaSil
  20. az önce quartzolarımı sipariş ettim. umarım bende senin kadar memnun kalırım. 15yıldır lens kullanıyorum ama soloticaları senin sayende keşfettim. verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. bana da beklerim sağlıcakla kal



    www.buneguzellik.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. Merhaba (: Ben birtürlü quartzo topazıo ve crystal arasında karar veremiyorum. Yani topazıo kişiden kişiye sanki farklılık gösteriyor bazılarında gerçekten çok cırtlak ve yapay duruyor ama bazılarında da çok güzel. Quartzoda bazi kişilerde çok koyu.. Yardımcı olabilir misiniz seçmeme çünkü günlerdir bir karar veremedim :( Ben esmerim ve koyu kahve gözlerim var, doğal ve göz rengimi açan bunlardan hangisi olur ? Tam olarak bunların renkleri nelerdir ? Şimdiden çok sağolun (:

    YanıtlaSil
  22. meraba 3 yıldr lens kullanıyorum ama hıç birindn memnun kalmadim doğal dursun istiyorum solotica natural colorstan ocre yada mel almak istiyorum kararsz kaldim bu arada sarişin bal rengi gözlüyüm tenim beyaz yardmci olursanz sewinirim

    YanıtlaSil
  23. merhaba cansu hanım lens almayı düşünenler için harika bir blog...solotica nc quartzo almayı düşünüyorum ama göz yapım küçük acaba bombe yapıp rahatsız edermi kötü görünürmü küçük gözlere uygun bir lensmi birde soloticalar içinde en doğal duran ouartzo gibi geldi sizce hagisi..ten ve saç rengimiz aynı önerebileceğiniz en doğal lens hangisi çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  24. mrb.ben 12 yıllık lens kullanıcısıyım. Hemen hemen butun markaları denedım fakat doğallık konusunda pek memnun kaldıgım soylenemez.lenslerdekı damarlı yapıdan cok rahatsız oldum. solotıcaları sızın sayenızde gordum. fakat göz rengım cok koyu kahve sıyahe.lensler gozumde oldukca koyu duruyor.esmer ve sıyh saclıyım.quartzo ve ıce cok dıkkatımı cektı.acık durması konusunda hangısını tavsıye edersınız. bılgıye ıhtıyacım var tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  25. mrb. ben 12 yıldır lens kullanıorum. renklı ve numaralı hemen hemen butun markaları denedım.fakat lenslerın damarlı yapısı benı cok rahatsız ettı.solotıcaları sızın sayenızde tanıdım.resımlerde cok dogal duruyor. benım gozum cok koyu kahve. esmer ve sıyah saclıyım. göz rengımın acık durmasını ıstıyorum ve bu konuda bılı alabılırsem cok memnun olurumç ıce ve quartzo arasında kaldım kısa surede sıparıs vermem gerekıyor. yardımcı olabılır mısınız. tesekkurler .

    YanıtlaSil
  26. mrb 15 yıldır lens kullanıorum.lenslerın damarlı yapıları benı rahatsız ettı. solotıcayı sızın sayenızde tanıdım almak ıstıorum fakat bu markanın numaralı olanları yok. cok aradım fakat malesef.bu konuda tavsıyenızı alabılır mıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ice ve Quartzo arasında Quartzo'yu tercih ederim çünkü daha doğal ve daha değişik bir renge sahip. Ben de numaralı kullanıyorum, Brezilya'dan sipariş veriyorum. http://www.lensmakyaj.com/2010/04/solotica-marka-lensler-nasl-alnr.html adresinde alışveriş yaptığım siteler hakkında bilgi bulunuyor.

      Sil
  27. mrb 15 yıldır lens kullanıyorum fakat lenslerın damarlı yapıları benı rahatsız ettı.solotıca lar cok dıkkatımı cektı renk cok dogal duruyor. fakat bu lenslerın numaralı olanlarını bulamadım. optıklerde gold serısı var onların da boush lomb tan farkı yok yapı olarak hatta aynısı dıyebılırım. bu konuda tavsıyenızı alabılır mıyım

    YanıtlaSil
  28. Rimelinizin markasi nedir acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada kullandığım MAC Studio Fix Bold Black rimeldi.

      Sil
  29. mrb ben 3 yıldır lens kullanıyorum bir sürü marka denedim ama doğallık açısından memnun kalmadım sarısın bal rengi gözlüyüm solotica mel yada ocre almak istiyorum ama en doğal hangi seride bilmiyorum lutfn yardmcı olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğal Natural Colors diyebilirim. Hidrocharme'ların haresi çok kalın, Hidrocor'lar da haresiz olduklarından biraz silik duruyorlar. Bal rengi gözde Mel güzel duracaktır bence.

      Sil
  30. Lütfen yardım edermisiniz,solotica nc quartzomu yoksa graphite olanmı daha güzl durur??Ben mavi dursun istiyorum gözüm tam kahve rengi quartzo çok güzel ama yeşil duruyor suda fakat gözünüzde gzl duruyor lütfen yardım edermisiniz:(((Sipariş veremiyorum sizin fikriniz lazım bana:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Quartzo'nun mavimsi durması garanti değil maalesef,ben aldığım sırada daha mavimsi üretiliyordu ancak şu an ne durumda bilemiyorum. O bakımdan Grafite daha mavimsi duracaktır ama rengi de daha koyu olacaktır.

      Sil
  31. Tamamdır quartzoları sipariş ettim inş güzel durur bekliyorum heyecanla:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım güzel olur. Güzel günlerde kullanın. :)

      Sil
  32. merhaba ben de solotica quartzo almak istiyorum ancak güvenilir olarak nereden temin edebilirim ? ve de Brezilya'dan sipariş etsek daha iyi olur sanırım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'deki satıcılardan veya Brezilya'dan temin edilebilir. Alışveriş yapılabilecek firma adresleri http://www.lensmakyaj.com/2010/04/solotica-marka-lensler-nasl-alnr.html linkinde mevcut.

      Sil
  33. hidrocor (haresiz) Mell 100 TL/ 26 nisan tarihinde alındı. Rengi çok açık geldiğinden satıyorum. sahibinden.com ilan no: 124975995 resim mevcuttur.

    YanıtlaSil
  34. çok güzel duruyorlar gözünde. Ben 4 yıldır lens kullanıyorum daha önce yeşil gri ve bal rengi kullandım 1.5 yıldır da şefaf kullanıyorum ama sıkıldım yeni birşeyler istiyorum sanırım quartzo alacağım yalnız gözlerim bayağı koyu böyle durur mu tereddüt ediyorum sizin kendi gözleriniz ne renk acaba? nereden aldınız ve numaralı olarak mevcut mudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gözlerim de koyu kahverengi. Yoğun boyamalı lensler olduklarından radikal bir renk değişikliği yapıyorlar. Numaralı bulunuyorlar. http://www.lensmakyaj.com/2010/04/solotica-marka-lensler-nasl-alnr.html adresinde satın alınabilecek yerlerin listesi var.

      Sil
  35. quartzo ların fiyatı nedir ?

    YanıtlaSil
  36. canım senin bu yeni quartzolarınla çektiğin bereli bir resmin vardı ben ona bayılmıştım. instagram kullanmayı bilmiyorum bulamadım o resmi. bu posta o resmini de ekler misin? o halin süperdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, eski Instagram hesabımı sildim ama resim elimde var, ekleyebilirim. :)

      Sil
  37. soflex natural colorslar bu soloticaların aylık versiyonuymuş. renk olarak quartzo yok topazio alıp denesem yıllıktaki topazio ile aynı renkte olur mu fikir vermek açısından?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soflex lensler Natural Colors versiyonlarından farklı sanıyorum. Hareleri daha kalın, yine de bir fikir verebilir.

      Sil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Peki soloticalarin yeni uretimini lensoptik vs gibi sitelerdede bulabilirmiyiz sen neden tercih etmedin turkiyede varken ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoktan gönderiyorlarsa yeni üretim olmayacaktır. Ben yurtdışından aldım çünkü o zaman dolar düşüktü ve 5 lens birden aldığımdan kargoyla çok uyguna geldiler. Şu an alsam Türkiye'yi tercih edebilirim.

      Sil
    2. Şu an hangi firmaya güveniyorsunuz hem getirmesş açısından hemde rengi açısından

      Sil
    3. lentesdecontato.net'ten memnunum, en ucuza orada satılıyor ve şu ana kadar lenslerde sorun yaşamadım.

      Sil
  40. Oyle bi durumda cok daha sevinirim cunku eski quartzolar tam benlikti :/ Suan biraz daha koyu ve haresi daha belirgin sanirim?? :(

    YanıtlaSil
  41. Merhaba elimde hidrocharm mel var,takas etmek istiyorum.1 deneme amaçlı taktım. Mail adresim: tepecik.cemre@gmail.com

    YanıtlaSil
  42. bu quartzoların üzerinde yazan seri numarasını öğrenebilir miyim acaba ? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  44. gülşah demirci3 Nisan 2014 11:45

    quartzoların normal gün ışığında koyu kahve gözde duruşu çok cırtlakmıdır acaba? renk olarak çok beğeniyorum ama doğal da dursun istiyorum.Yani kedi gözü gibi olsun istemiyorum.Bir de ben soloticanın facebook sayfasıyla irtibata geçtiğimde bana uygun bc de üretim yapmadıklarını ve yardımcı olamayacaklarını söylediler.Benim bc değerim 8,40 fakat solotica 8,70 üretiyormuş.Fakat kullanmakta olduğum freshlook ların bc değeri de 8,60 .bunun sorun olmayacağını söylemişti freshlook aldığım optik marketteki elemanlar.Kafam karıştı ben şimdi solotica kullanamazmıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8.6 ile 8.7 arasında pek fark olmaz, uyar diye düşünüyorum. Quartzo belirgin bir lens ancak rengi cırtlak değil, doğal göz rengine yakın denebilir çünkü ışığa göre gri/mavi/yeşile dönüyor.

      Sil
  45. Solotica hidrocharme mellerim yeni geldi,memnun kalmadım.Ben açık-orta yeşil bekliyordum.Bir kere taktım.Takas etmek istiyen olursa: tepecik.cemre@gmail.com

    YanıtlaSil
  46. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba yeni aldigim quartzolarimi satiyorum.Lensler cok guzel ancak bu kadar koklu bir degisiklige hazir olmadigimi ilk taktigimda anladim.İlgileneler 0543 692 5681 nolu numarayi arayabilirler.

    YanıtlaSil
  48. ben sizin bu son aldıklarınızdan sipariş verdim fakat çok saçma bi renk geldi resmen gora'daki uzaylı gözü gibi duruyo quartzolar. zamanla açılır mı rengi? yani okadar kötü oldu ki ve de çok bombeli duruyo anlayamadım açıkçası sorunlu falan mı acaba 230tl para verdim son derece pişmanım. hiç de rahat değiller deli gibi göz yakıyo ve puslu görüyorum. bu kadar para verip de karşılığını alamamak hüsran oldu benim için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyi bende yaşadım doğal bi görüntü olsun diye o kadar para verdim araba farı gibi oldu acaba çakma mı geldi diye düşündüm:(

      Sil
  49. Bi ustteki yorumu ben yapmistim. 1hafta kadar kabinda durdu lenslerim. Baya degismisler renk olarak suanda memnunum. Batma yok sadece ilk taktigimda yanma oluyo sanirim solusyonu degistirmek gerekcek. Onun disinda puslu goruyorum capi gozlerime uymadigi icin bu sorunu yasiyorum sanirim. Dereceli seffaf lens yerine binu alir 7/24 kullanirin diyenler icin dogru bi lens degil arada takmak icin guzel. Zaten aksamlari cok dogal duran bi lens muhtemelen kimse anlamicaktir lens oldugunu okadar ki dogal ve hos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunun hallolduğuna sevindim. Solotica maalesef üretimde bir türlü standardı tutturamıyor. Bana da aldığım lensler her seferinde farklı geliyor. Puslu görmenizin nedeni orta boşluğun küçük olmasından olabilir.

      Sil
  50. Quartzolar almak ıstıyorum ama son alanların forumlarda fotoları çok kötü satıyorlar.neden böyle değişti acaba amazon alsam acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica maalesef sürekli tasarım değiştiriyor. Yenilerini görmedim ama sipariş ettim, gelince neler değişmiş göreceğim. Blogda yazısı olacak.

      Sil
  51. Merhaba, 2013'te ilk defa quartzolarımı aldım ve çok memnum kaldım, rengi tam Angelina Jolie'nin gözleri gibiydi, yeşil - gri arası, ela gözlerimde çok doğal duruyordu. Martta 2014 tekrar quartzolarımı aldım ve tam başka bir renk geldi, içinde hiç yeşil yoktu, daha mavi oldu, tam uzaylı gözleri gibi, böyle bir şey: http://1.bp.blogspot.com/-XzHtLsrVMl4/UxUjQDDcScI/AAAAAAAAAUU/aK6myjYzYj0/s1600/flower32555.jpg . Hiç beğenmedim, ara sıra takıyorum ama çok yapay duruyor... Şimdi tekrar sipariş vermek istiyorum ama yine böyle bir şey gelebilir korkuyoryum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, şu an Quartzo'lar nasıl bilmiyorum. Bunları 2012'de almış ve çok beğenmiştim. Yenilerini sipariş ettim. Gelince blogda son tasarımın ne şekilde olduğunu yayınlayacağım.

      Sil
  52. Ben de quartzo kullanıyorum gerçekten çok güzeller kendi blogumda fotoğraflarıyla birlikte yayımladım.. Renkli lens almayı düşünenler gönül rahatlığıyla alabilirler :)

    YanıtlaSil
  53. hidrocor grafite rengini denemeyi düşünüyo musunuz yada denediniz mi ben bu rengi almaya düşünüyorum şu sıra..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Hidrocor tasarımını gözlerimi küçük gösterdiğinden tercih etmiyorum ama Hidrocharme Grafite aldım. Yakında yazısı gelecek.

      Sil
  54. http://www.lentesdecontato.net/ sitesinden lens almaya çalıştım ama başarılı oldu mu bilemiyorum. paypalda ödeme çekildi.siteye mail de attım dönüş yok ama. yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitede üst tarafta Meu Cadastro diye bölüm var. Oraya email ve şifrenizi girin. Sonra yine üst taraftaki Meus Pedidos bölümüne girin. Siparişinizin orada görünmesi gerek. Ayrıca emailinize de Pedido ile başlayan sipariş numaranızı gösteren bir email gelmiş olması lazım. Numaralı lens siparişi verdiyseniz fabrikanın üretmesi 3-4 hafta alabiliyor.

      Sil
    2. Tesekkur ederim. Mail ile de donus yaptilar. Evet numarali o yuzden henuz takip numarasi vermediler. Kargoyu vedikten sonra ne kadar surer gelmesi?

      Sil
  55. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lensleriniz numaralı mıydı?

      Sil
    2. Merhaba Derya hanım siz bir ara yıllık quartzolarla ilgilenmiştiniz sanırım yine düşünüyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz candyboutique86@gmail.com

      Sil
  56. benimkilerde bugün geldi esmerim gözlerim koyu kahve güzel açıyor rengi ve rahatlar
    ama ben kendime yakıstıramadım ya bide 79 lira verdim cansu hanım bana gri açık mavi önerebileceğiniz bir lens varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gri/açık mavi Natural Colors Ice olabilir. Tabi gözünüz numaralıysa artık üretilmediğinden bulmak zor ama numarasız stok hala bulunuyor.

      Sil
  57. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  58. cansu hanım bende ikigün önce sipariş verdim dün geldi quartzolarım cok rahatlar ama ben sevemedim esmer olduğum için sanırım yakısmadı pişman oldum aldığıma yeni ıce ları denedinmi orta pupilaları hala büyükmü gri açık mavi lens istiyorum önerebileceğin lens varmı kalın olmasın ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba.acik mi quartzolarinizin re gi? ve haresi belirgin mi? bana esrakilavuz@hotmail den ulasirsaniz cok sevinirim

      Sil
    2. Yeni Quartzo'larım yeşil/gri ve haresi siyah ve kalın

      Sil
  59. merhabalar resımdekı lens cok hos ama harelımı haresız mı? bır de benım gozlerım cok koyu kahve siyaha yakın ve harelerı gorunmuyor bu sızın kullandığınız olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lensin ince bir haresi var. Harenin görünüp görünmemesi biraz da gözün renkli bölümünün büyüklüğüne bağlı.. Hare gözün renkli bölümüne gelirse koyu görünebilir. Bir de yeni Quartzo'larda hare belirgin.. Bu eskisinde o kadar belirgin değildi.

      Sil
  60. Merhaba bende solotica natural color quartzo lens aldım yıllık daha önce solflex quartzo almıştım rengini beğenemedim ve kaldı öyle atıldı çöpe yıllığın rengi daha farklı aylığa göre dediler aldım evet daha oturuyor ve daha güzel koyu ama yine kendime yakıştıramadım ve bu seferde atılsın istemiyorum 1 ay oldu alalı cok uygun fiyata vericem yazık Olmasın ilgilenenler candyboutique83@gmail sen ulaşabilir

    YanıtlaSil
  61. Merhaba Cansu Hanım. Az önce yazdıklarım nereye gitti anlamadığımdan tekrar yazıyorum. Gözlerim siyaha yakın çok koyu kahve ve çapı da küçük genel göz çaplarına göre. 8-9 senedir freshlook hareli gri kullandım çevrem daha doğal buluyordu. Geçen sene natural colors solotica ice aldım etrafındaki haresi göz çapımdan taştı kaydı ve bir halka gibi durdu. Sanırım eski üretimdi emin değilim. Bu sene daha doğal durur umuduyla hidrocor ice aldım ki gözümden taşarsa nasıl olsa beyaz boyama fark edilmez diye, bu sefer de küçük olan gözlerimi olduğundan daha ufak ve ürkütücü soğuk çok açık renkli gösterdi. Yeşil-mavi-gri gibi durmasını istiyorum, lensleri düğünümde kullanacağım. Alıp alıp arkadaşlarıma hediye etmek hevesimi kursağımda bırakmaya başladı. Malum ucuz da değiller :) Çoook tecrübe sahibi olduğunuz ve lens dünyasını daha sıkı takip ettiğiniz için size danışmak istedim. Natural colors quartzo mu almalı yoksa hidrocharm mı? Hidrochamelar gözümden taşma yapar mı? Cevabınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Solotica lenslerin çapı Freshlook'a göre daha büyük olduğundan böyle bir sorun olmuş olabilir. Aynı durum Hidrocharme lenslerde o kadar aşırı olmasa bile görülebilir. Yeşil/mavi/gri gibi olan Quartzo ve Cristal renkleridir. Ice daha buz grisi/mavisi gibi duruyor. Bir de alternatif olarak bu renkte Bella Diamonds Gray Green var. Onun mavisi daha az tabi..

      Sil
  62. Merhaba Cansu NC quartzo ve mel arasında kaldim.resimlerdeki hepsi sizde çok hoş durmuş. Ben çok kararsız kaldım. Yesilimsi bir renk ariorm geçen NC crisytal aldım. Ama tam bir hüsrana ugradim çok açık Beyazimsi vampir gibi oldum resmen. Yeni seri quartzo lensler nasıl sizce mavili grili pek sevmiyorum. Yeşil içerikli tercih ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, son 6-7 ay önce aldığım Quartzo'lar yeşil/gri. Eskisi gibi mavisi yok ama hare olarak biraz kalın. Renk olarak Cristal'den açık olabilir, gerçi yeni Cristal'ler nasıl bilmiyorum ama eskilerinden kesinlikle açık renk.

      Sil
  63. Merhaba, benim gozlerim koyu kahverengi ve solotica lens almayı dusunuyorum renkler yenilendigi icin kararsızım solotica nc quartzo ve hidrocor ice arasında kaldım goz capım 8.60 nc quartzo alsam haresi kalın durur mu, yeni quartzo da yesil ton mu mavimi agırlıklı,siz hangisini tavsiye edersiniz cevaplarsanız memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Quartzo'lar yeşil ağırlıklı ve kalın hareli. Kalın hare problem olur derseniz şu an Hidrocor Quartzo da üretiliyor ama numaralısı yok.

      Sil
  64. merhaba, benim gözlerim koyu kahve rengi esmer tenliyim hidrocharme mel ve hidrocharme quartzo arasında kaldım. internetten quartzolara baktığımda mavi gibi durduğunu gördüm ben yeşimlisi bir renk istiyorum.sizce benim cilt rengime ve tenime hangisi daha iyi durur cevaplarsanız çok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Quartzo'ların rengi üretimden üretime farkettiğinden bazen yeşilimsi, bazen mavimsi oluyor. Mel ise yeni üretimlerde rengini değiştirmedilerse açık yeşil duruyor.

      Sil
  65. Cansu hanım blogınuza bayıldım. Bende quartzo almak istiyorum fakat soflex natural color ile natural color arasındaki farkı size soracaktım fiyat farkı varda hangisi daha iyidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solflex olanların yanılmıyorsam hareleri daha kalın ve görüntü olarak yıllıklar kadar doğal değil.

      Sil
  66. Cansu hanım sizin bu resimlerdeki quartzolarınız aylık mı yıllık mı

    YanıtlaSil
  67. youtube kanalınız var mı yok sa açmanızı çok isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yok, ileride açma gibi bir planım var.

      Sil
  68. merhaba 5 yıldır solotica crystal kullanıyordum geçen ay süresi biten lensimin yenisini sipariş ettim. taktım ve şok geçirdim çünkü eski crystallerle alakası olmayan tamamen gri sahte duran bi lens olmuş. aradım sordum ve firmanın değiştirmiş olabileceğini söylediler. bir sürü insan foto paylaşmış ve gerçekten lens değiştirilmiş. artık solotica benim için bitmiştir. acaba sizin eski soloticalar kadar doğal duran bildiğiniz bir lens markası var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Solotica sürekli tasarımda oynama yapan bir marka olduğundan böyle şeyler olabiliyor. Solotica kadar doğal bir marka maalesef yok. Bu ara Bella Diamonds kullanıyorum ve çok memnun kaldım. Gray Green rengini blogumda yazmıştım ancak bu lensi yurtdışından sipariş etmek gerekiyor.

      Sil
  69. Cansu hanım ben sızın sayenizde tanıştım solaticayla bunun icin size tesekkür ederim öncelikle cristal kullandım 3 yıl fakat son gelen seri tam bi hayal kırıklığı oldu benim icin rengini cok acmışlar şimdi eski cristallere yakın hidrocor grafite düşünüyorum ama onun rengide cok acılmıştır diye korkuyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica'nın tüm lensleri son zamanlarda eskisi gibi doğal üretilmiyor. Eski Cristal'lere benzer Dreamcon Nobluk Mini gri diye bir lens olduğunu duydum ama bu lens numaralı bulunmadığından deneme şansım olmadı.

      Sil
  70. Cansu hanım solflex Quartzo aldım. Fakat gözümde çok açık durdu. Siz de çok çok güzel olmuş. Makyajınız da harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Solflex Natural Colors serisinden farklı bir tasarıma sahip ondan olabilir.

      Sil
    2. Bir de bu lens 2012 yapımı, 2014 yapımları farklı duruyordu. Blogda yenilerinin de yazısı var.

      Sil
    3. Bende iki gün içinde Natural Colors Quartzo alcam ama gözümde çok açık bi renk almamasını istiyorum yardımcı olur musunuz reyhan hanım

      Sil
    4. Merhaba daha dün quartzolar elime geldi rengi açık değil benim gözüme uymadı bende daha açık istiyorum dilerseniz bana sinemokutan@hotmail. Com adresinden ulaşabilirsiniz

      Sil
  71. Cansu Hn merhaba, uzun zamandır bloğunuzu takip ediyorum çokta faydasını gördüm bunun için ayrıca teşekkür ederim. Şimdi yine yardımınıza ihtiyacım var. 2014 de aldığım Quartzo larım tam bir faciaydı.. Ancak sizin 2012 Quartzolarınıza olan hayranlığım devam ediyor. 2015 ve 2016 üretimlerinin renkleri Hakkı'nda bilginiz varmı acaba? Yeşilimsi mi, mavimsi mi. 2012 lerden bulsam alacağım o derece yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüm kadarıyla 2016 da 2104 ile benzer. Kalın hareli ve yeşile dönük bir renk. 2012 bulsam ben de 5 çift falan yedek alırdım herhalde, bozmaları çok kötü oldu.

      Sil
  72. Solotica kadar iyi lens yok nedeni ise pupil boşluğunun dizaynı direk yuvarlak değil ve ince. Ama bu renkleri bulamamk çok kötü. Keşke toplu mail göndersek eski renklere dönebilsek. :( Ne kadar doğal renk örnek olarak ice da doğal şimdi soloticada mavimsi yeşil ve açık mavi bulmak imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık mavi eksikliğini ben de hissediyorum. Ice'ın içine biraz mavi katılmış versiyonunu yapsalar keşke

      Sil
  73. merhaba öncelikle paylaşım çok güzel.Onun dışında danışmak istediğim bir şey var.Esmer tenli kahverengi saçlıyım rainbowun gri lensini kullanıyodum ve oldukça memnundum.Şimdi solotica ice denemek istiyorum sizce çok sırıtır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rainbow Elite gri kullanıyorsanız Ice ona göre çok daha doğal bir lenstir.

      Sil
  74. Cevap için teşekkür ederim.Rainbow Fantasy gri kullanıyordum ama daha daha açık bir şey istediğimi farkettim.Elite gri almayı düşünüyorum,önerir misiniz?Ten rengime gider mi sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elite gri oldukça açık, beyaza yakın bir lens. Biraz zombi gibi olabilir.

      Sil
  75. Bende yeni 2015 seri yıllık quartzolarımı aldım ama benim gözüme uymadı. Crystali daha çok sevmiştim. İsteyenler olursa sinemokutan@hotmail.com adresimden ulaşabilirler

    YanıtlaSil
  76. Merhaba bugün quartzolarin uç ayliklarindan istedim nasil duracagi konusunda hicbir fikrim yok yillik olmadigi için sizinkiler kadar doğal durmayabilir yardimci olabilir misiniz

    YanıtlaSil
  77. Sinem okutan size mail attim

    YanıtlaSil
  78. Merhaba gozum ela bazen hafif yesilimsi olur quartz nasil durur ela gozde mavimsi istiyorum cunku lutfen yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Quartzo aslında mavimsi bir lens değildir. Temelde gridir, 2012'de üretilenler mavimsiydi. Şimdi üretilenler biraz daha yeşilimsi duruyor.

      Sil
  79. Men Cansu hnm,demin renklilens.com dan 130tl ye solotica Quartz siparis verdim,acaba yillik mi gelecek ve Daha once paylasmis oldugunuz renk eski serisine mi gore gelir yoksa bu Daha Dogal gorunumlu yeni mi gelir sizce???Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylıklar Solflex diye geçer ve kutuda satılır. Şişede satılanlardan aldıysanız yıllıktır.

      Sil
  80. Merhaba Cansu Hanım.Natural colors quartzo almak istiyorum. Cok mu açik rengi. Ben biraz koyu yesil mavi durmasinı istiyorum. Hangi rengi almalıyim. Bir de natural colors quartzolarda yıllıklar daha mı doğal duruyor. Tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natural Colors Quartzo oldukça açık bir renktir. Solotica'da şu an koyu mavi/yeşil yok ancak orta-açık seçenek olarak Quartzo yerine Cristal daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Aylık Solotica lensler farklı tasarıma sahipler ve çok kalın hareliler ama renk olarak daha koyu duracaklardır.

      Sil
  81. Hola .... donde podría comprar estos productos por mayoreo ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...