1 Eylül 2013 Pazar

Essence Ice Cream Koleksiyonu Makyaj Ürünleri


Dünkü oje yazımdan sonra şimdi de Essence Ice Cream koleksiyonunun makyaj ürünlerini göstermek istiyorum. Hepsi içi toplu bir yazı yazmak istedim.

Dünkü yazımda da gösterdiğim gibi koleksiyondan krem allığı, üç farı ve aydınlatıcıyı aldım. İlk önce koleksiyondan çıkan tek krem allık olan Ice Bomb ile başlıyorum.




Normalde krem allıkları sevmem ve almam ama bu sefer merakıma yenik düştüm. Ice Bomb, ince ışıltılı, pembemsi şeftali bir allık. Çok şeker bir rengi var, ayrıca krem olmasına rağmen yapısını çok sevdim. Çok yumuşak değil ama kolay alınıp, kolay sürülüyor, dağıtılıyor. Kesinlikle yağlı değil. Aşırı pigmentli değil, bu nedenle parmakla sürerken hata şansı çok az. Yanaklarda da çok doğal duruyor, kısacası beni bir hayli şaşırttı. Çok sevdiğimi söylemeliyim.

Ice Bomb swatchı, sağda dağıtılmış halini görmektesiniz.

Yanakta


Gelelim koleksiyonun zayıf halkası olan I-CY U top aydınlatıcıya. Bu ürün gerçekten çok güzel bir görüntüye ve ambalaja sahip. İçinde açık, pastel tonlarda pembe, lila, sarı, şeftali ve yeşil toplar bulunuyor. Bu topların tatlı, şekerli bir kokuları ve hoş bir inci ışıltısı var. Bir tek içinden çıkan süngeri pek anlayamadım sanırım topları bir arada tutmak için koyulmuş.



Ürünün görüntüsü güzel ama performansı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Parmakla swatch yaptığımda biraz göründü ancak fırçayla yüzüme uygulamaya çalıştığımda yüzümde biraz bile görünmesi için tekrar tekrar fırçayı daldırmam gerekti. Biraz hayal kırıklığı oldu. 

I-CY U swatchı, sağda dağıtılmış halini görmektesiniz.

Yanakta, Ice Bomb krem allık üzerine


Ürünün performansı bu kadar kötü olunca ben de o güzelim görüntüye kıyıp, topları ezip presledim. Bu görüntüsü de güzel oldu bence.. Henüz kurumakta olduğu için henüz test edemedim ama şöyle bir göstermek istedim. Umarım sonuç güzel olur.


Son olarak farlar 01 Cone head, 02 Icylicious ve 03 Always in my mint.. Koleksiyondaki bu üç far fırınlanmış (baked) tarzı ürünler ve hepsi yine açık, pastel renklerden oluşuyor.



 01 Cone Head, mor, bej ve açık lila renklerinin harmanlanmasından oluşuyor.


02 Icylicious pembe, bej ve uçuk pembe renklerinin harmanlanmasından oluşuyor.


03 Always in my mint, mint regi, pembe ve bej renklerinin harmanlanmasından oluşuyor.


Farlar çok açık renkli ve swatchlandıklarında aralarında pek fazla fark görünmüyor. Özellikle Cone Head ve Icylicious çok benziyorlar. Sadece Icylicious daha pembemsi görünüyor. Çok pigmentli farlar değiller ama baz üzerinde sonuç veriyorlar. Tozutma ve dökülme problemleri var. Aydınlatıcı olarak kullanmak için idealler.

Soldan sağa: Cone Head, Always in my mint ve Icylicious

Farlarla yaptığım makyaj.. Gözün iç kısmında Always in my mint, ortasında Icylicious, crease bölgesinde Cone Head kullandım. Açık kahve tonlu bir farla da gözün dış bölümüne gölge yaptım. Üst göz kapağında ve alt göz kapağının dışında siyah jel eyeliner, alt göz kapağının iç ve orta tarafında yeşil ışıltılı bir kalem kullandım. (Çıkmaya başlamış kaşlarım için kusura bakmayın)



Bu da makyajın bütünü.. Yanaklarda Ice Bomb krem allık üzerine I-CY U aydınlatıcı var.


Siz bu koleksiyonu nasıl buldunuz? Neler aldınız?

24 yorum :

  1. krem allık yüzde sağlıklı bi ışıltı veriyor.Aydınlatıcıyı bu gidişle bende preslicem heralde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle.. Yüzümde duruşuna bayıldım. :) Aydınlatıcı normal haliyle pek işe yaramıyor. Orjinalliği kaybolmasın diye renkleri ayrı ayrı ezip kabında karıştırdım, güzel oldu.

      Sil
  2. Presleme ıslemını anlatan yazı paylasırmısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni başladım aslında.. Biraz hakim olayım yazı yazacağım :)

      Sil
  3. preslenmiş halini instagramda görmüştüm, sonucu merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fix+ la preslediğimden biraz geç kuruyor ama sonuç güzel olacak gibi :)

      Sil
  4. ayy allık kullanmıyorum ama bu allık cok tatlı yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, allığın rengi gerçekten çok tatlı, çok hafif olduğundan allık sevmeyenler için birebir :)

      Sil
  5. yeşil kalemi hiç sevmem ama okadar güzel uygulamışsınki çok beğendim
    bu seri çok dikkatimi çekmedi top aydınlatıcı hakkındada hep aynı şeyi duyuyorum presledikden sonraki halide çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Top aydınlatıcı gerçekten kötü, sonuçta bakmak için almadım diye presledim. :D

      Sil
  6. Top aydınlatıcıyı preslemek süper fikir yalnız! Deneyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim. Top renklerini ayırıp ayrı ayrı macun haline getirip kabında karıştırınca renklerini de kaybetmiyor. :)

      Sil
    2. Ayrı ayrı ezme tavsiyesi için de teşekkürler, ben hepsini karman çorman yapardım sanırım :)) Deneyeceğim! Sevgiler :)

      Sil
    3. Rica ederim :) Sevgiler..

      Sil
  7. krem allığı beğendim yol gösterdiğin için saol gönül rahatlığıyla alabılırım:)

    YanıtlaSil
  8. merhabalar ben allıklardan ziyade bu mükemmel cilt görüntüsünü neye borçlusunuz bunu sormak istiyorum, oldukça gözenekli lekelenmeye müsait bir cilde sahibim :/ şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Yaklaşık 7-8 yıldır geceleri glikolik asitli kremler kullanıyorum. %15-20 arası kullanıyorum. Cilt bakımımla ilgili bir yazı yazacağım

      Sil
  9. makyajı çok beğendim.. o minik topları preslemeye kıyamıyorum çareyi far dağıtma fırçası ile alıp uygulamakta buldum daha iyi geliyor küçük fırçaya.. ama senin presleme maceranı ve sonucu da okumak isterim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. Ben de meraklanıyorum, alkol yerine Fix+ kullandığımdan kuruması daha fazla zaman alıyor ama bu akşam bakacağım olmuş mu? Yalnız görüntüsü böyle de çok güzel oldu. :)

      Sil
  10. güzelmiş kaça aldın essence allığı ben de almak istiyorum :) parıltısı çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam hatırlamıyorum ama 8-9TL gibi bir şeydi yanılmıyorsam.. :)

      Sil
  11. allığı ben de aldım ama henüz denemedim. göz makyajı her zamanki gibi süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sen de güle güle kullan. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...