17 Eylül 2013 Salı

Bioblas Şampuan ve Sıvı Saç Kremi


Hatırlarsanız bir süre önce Kozmoda.com ile bir çekilişimiz olmuştu ve bu çekilişte Bioblas şampuan ve sıvı saç kremi de bulunmaktaydı. Firma bana da bu ürünlerden denemem için göndermişti. Bu ürünleri kullandım, bitirdim, şimdi de yazısını yazıyorum.


Saç dökülmesine ve kepeğe karşı etkili Bioblas şampuan üzerinde yazanlara göre bitkisel serum, B5 ve B6 vitaminleri içeriyor.


Şampuanın kremli bir yapısı var. Açık kahve/bej renkli, çiçeksi hoş kokuya sahip bir ürün.


Şampuanın yapısını beğendim. Saçlarımı sertleştirmedi, hemen köpürdü ve kokusu mis gibiydi. Peki saç dökülmemi engelledi mi? Maalesef engellemedi. Saçlarım özellikle sonbahara doğru çok dökülür, belki bir nebze önleyeceğini düşünmüştüm ama önlemedi.

Kafa derimde sedef hastalığından dolayı kepeklenme var, buna da pek yararı olmadı ama sedef hastalığının oluşturduğu kepek normal olmadığından bunu bekliyordum zaten.

Sıvı saç kremine gelirsek, şampuanın yanında deneme boyu olarak geldi ancak uzun süre kullanacak kadar büyüktü. Çalkalayıp saçım ıslakken saçıma sıktım. Saçımın kolay taranmasını sağladı ama yine dökülmeye bir faydası olmadı.

Bilmiyorum belki de benim saç dökülmem vitamin yetersizliğinden vs. olabilir, bu durumda da şampuanların etki etmemesi normaldir ancak yine de bu ürünlerden mucize beklememek gerektiğini anlamış oldum. 

Bioblas'ı bulmak çok kolay. Bizim mahallenin marketinde bile görmüştüm. 11-12TL gibi bir fiyatı olması gerek. Eğer saçları sertleştirmeyen, güzel kokulu bir şampuan isterseniz bu şampuan güzel bir alternatif olabilir ancak içeriğinde sülfat olduğunu aklınızda bulundurun. Belki saç dökülmesine de faydası oluyordur ama saç dökülmeniz benim gibi ciddi boyutlardaysa mucize beklemeyin derim. 

25 yorum :

  1. Bu şampıanı kullananların çoğu derki önce saçı döker sonra dökenleri güçlendirerek çıkarır ve saç daha güçlü ve az dökülen hale gelir -miş. Ben daha yeni bitirdim ama anlatamam dökülmeyi. Mevsimsel sandım ama değil. Başka şampuanı geçince pıt dedi bitti dökülme. Bu şampuanı kullanmak sabır işi. BiZ gibi sürekli ürün değiştirenler blog yazanlara göre değil. 4 sene diyorum en az kullanmalı bu tür şampuanlar çok değiştirerek kullanmaya gelmiyor. Açıkçası bende çok dökmesine dayanamammıştım. Annemeden aldığım yarım kutu tamda sinirlendiğim anda bitti. Dökülmeye sabredecek varsa kullansın uzun süre ve sabırla ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim saçım da normalden fazla dökülüyor ama mevsimsel deyip geçtim, şampuandan olabileceği aklıma gelmedi. Kötüymüş yahu.. Ben de sabredemem, zaten iki tel saçım var. :) Çok sağol bilgi için.

      Sil
  2. Herkes de farkli etki yapiyor olabilir. Esimin ilk kullanimindan itibaren sac dokulmesini kesmisti.Fakat bende de bir etkisi olmadi ama ne yazik ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir. Herkeste etkili olacak diye bir kural yok tabi
      , artık bizde deneye deneye etki eden bir şey bulacağız. :)

      Sil
  3. sevgili Cansu sedef gibi sac problemlerinle ilgili olarak Ducray urunlerini bir arastirabilirsin bana cok iyi gelmisti dokulme icinse tetkiklerini yaptirdiktan sonra Rene Furterer urunlerinin serumunu oneririm biraz fiyatli ancak disaridan tedavide en iyi sonucu bu urunle aldim sevgiler berna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeler için çok teşekkürler. Ducray ürünlerine bakacağım. Dökülme için şimdilik vitamin kürü ve yeni aldığım HC Hair Care ürünlerini deniyorum. İşe yaramazsa Rene Furterer'e bakacağım. :)

      Sil
  4. Her dökülme şampuanının altına yazıyorum; dökülme için Tresan. Bir senedir Tresan'ın normal saçlar için ısırgan otlu şampuanını kullanıyorum ve mevsimsel/strese bağlı dökülmeme çok çok iyi geldi. Ama kepeğe karşı olanını alma kepek sorunundan dolayı, normal saçlar için olanı al. Her çeşidini birer kere denedim çünkü.
    Annemin dökülmesinde de işe yaramadı mesela. Bu tamamen rastlantısal bir şey ve doğru olanı bulana kadar denemekten başka çare yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evet deneye deneye işe yarayanı bulacağım artık. Şimdi başka bir ürün aldım, işe yaramazsa Tresan'ı da alternatif olarak not aldım. :)

      Sil
  5. bioblas ı bir dönem kullanıp çok da memnun kalmıştım,ki o zaman bu kadar çok çeşidi yoktu,aslında yine bir göz atmak lazım ;)
    benim bloga da beklerim,üstelik bayramdan kalma bir çekilişim var :)
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek işe yaradığı durumlar da oluyor. Umarım ben de bana yarayan ürünü bulabilirim. Çok teşekkürler :)

      Sil
  6. merhaba..
    Bende saçlarıma çok önem veririm.Haftalık sürekli bakım yapıyorum.Gördüğüm kadarı ile senin saçlarında çok güzel. Umarım bu yeni şampuanın saç dökülmesini önler.Belli bir süre sonra belki faydasını görebilirsin.
    Benim sana önerim.(tabi her kişiye göre değişebilir) HC HAIR CARE.Gerçekten ilk kullanımdan sonra farkı hissedeceksin.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarım pek güzel değil maalesef. :( İnce telli/az miktarda saçım var, o yüzden dökülüdükçe moralim bozuluyor. HC Hair Care'i annem de kullanmış, saçları bayağı çoğalmıştı ve öve öve bitiremedi. Ben de dopingi, yağı, şampuanı vs. ne varsa aldım. Umarım bana da yarar. Çok teşekkürler :)

      Sil
  7. şampuanı kullanmadım ama sıvı saç kremini kullanıyorum mat saçlar için olanı memnumun çok :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıvı saç kremi güzel, dökülmeyi engellese daha çok sevebilirdim tabi. :)

      Sil
  8. Bıoblasın tüm ürünleri sürekli kullanım yapıldığında saç köklerini beslediği gibi saç dökülmesini de önlüyormuş. Bizzat araştırmıştım ve 4 aydır kullanıyorum. Şahsen dökülmelerimi önledi ve memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende maalesef işe yaramadı ama memnun olduğunuza sevindim. :)

      Sil
  9. Bioblas' tan bende çok memnunum. Saç dökülmesini önleme konusunda gerçekten uzman bir marka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler. Keşke bende de işe yarasaydı.

      Sil
  10. Bioblas kullanmayin sakin saclarim mahvoldu sertlesti taranmiyo igrenc bi sampuan olan saclarimda dokuldu firma bunu gorsun ve adam gibi urun cikartsin piyasaya dolandirmasinlar insanlari...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç sertleştirme olayı bende olmadı ama gerçekten saç döküyor. Kullandığımda mevsimseldir deyip geçmiştim. 3-4 ay kullanınca normale dönüyor dediler ama sabredemedim.

      Sil
  11. Gözde selam. Bende Bioblas kullanmıştım ve memnun da kalmıştım. Acaba neden saçını sertleştirdi. Bu arada yalnız ben sıvı saç kremini de ayrıca kullandığım için sertleşme problemi vs. yaşamadım. sen hangi ürününü nasıl kullanmıştın ki?

    YanıtlaSil
  12. Sertleşmeye farklı bir ürün veya faktör sebep olmuş olabilir çünkü ilk defa sertleştirdiğini duyuyorum. Doğal bir ürün zaten kolay kolay yan etkisi olmaz.

    YanıtlaSil
  13. Bioblas ürünlerinden oldukça memnun olan bir kişi olarak şuana kadar sorun yaşamadım ve hatta sorun yaşayan kimseye de rastlamadım desem yeridir.

    YanıtlaSil
  14. bu arada color&more olarak Bioblas ın saç boyası çıkmış denemeyi düşünüyorum bilen varmı

    YanıtlaSil
  15. bende boyali saclar ici olanini aldim kresiz kullanimda ise yaramiyo sert ve kalin saclar oluyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...