18 Nisan 2013 Perşembe

Farmasi Terracotta Pudra No.03

Farmasi benim daha önce dikkatimi çekmeyen ve yaygın şekilde satılmayan bir kozmetik markası.. Palladium alışveriş merkezine gezmeye gittiğim bir gün the Woo diye ev eşyaları satan bir mağazada tesadüfen standını görüp ürünlerini inceleme fırsatını buldum. Ürünlerin pek çoğu her markada bulunan tarzda ancak enteresan bir kaç şey gözüme çarptı. Bunlardan biri de mavi ve pembe damarlara sahip bej renkli bir aydınlatıcı olan 03 numaralı terracotta pudraydı.

 

Bu pudrayı ilk gördüğümde mavi damarları bana biraz MAC Lightscapade'in ilk üretildiği zamanki halini hatırlattı (yeni Lightscapade'lerde bej rengi baskın) Elbette görünüş, yapı ve kalite olarak iki aydınlatıcı çok farklı ancak mavi damarlı aydınlatıcı pek fazla markada yok diye böyle bir düşüncem oluştu. No 03'ün ambalajında gerçekten hoş ve değişik bir görüntüsü var.


Tende nasıl durduğuna gelince.. Swatchlandığında biraz gümüşi duruyor, sanırım mavi rengin etkisi olsa gerek. Biraz fazla iri simli, şahsen ince ışıltılara sahip olmasını tercih ederdim. Ayrıca simleri her yere uçuşan nitelikte maalesef.. Bu da bir eksisi.. Kısaca simden hoşlanmayanlara tavsiye etmeyeceğim bir aydınlatıcı..


Yanakta duruşu ise aşağıdaki gibi. (theBalm Down Boy üzerine)


MAC Lightscapade ile benzememesine rağmen yine de akıllarda soru işareti kalmaması açısından birlikte karşılaştırma resimlerini çektim. (Benim Lighscapade yeni olduğundan mavi/pembe damarları çok az maalesef)


Lightscapade bariz şekilde daha bej ve daha ince ışıltılı.. Aşağıda solda No.03 sağda MAC Lighscapade'i görmektesiniz.


Ürünün fişini atmışım ama fiyatı 25TL civarıydı diye hatırlıyorum. Fiyatına göre kalitesinin çok yüksek olduğunu söyleyemem. Başka yerli markalarda aynı fiyata daha kaliteli pudralar mevcut. Yine de değişik bir ürün. 

6 yorum :

  1. Sim i sevdiğimden bir şans verebilirim diye düşündüm kendisine:)

    YanıtlaSil
  2. palladiumda farmasi satıldığını bilmiyordum istanbul palladium değilmi bu?? eğer oysa bir daha gittiğimde bakarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İstanbul Ataşehir'deki Palladium.. Ev eşyası mağazasında satıldığından pek dikkat çekmiyor. Ben de görünce şaşırmıştım, standı da bayağı büyüktü.

      Sil
  3. ben farmasiden bir el kremi almıştım. katolalogla satıyorlardı sanki avon gibi. yanlış mı biliyorum. bu aydınlatıcıya birşey diyemem ama önceki geçen gün yorumladığın eflatunumsu pembemsi ışıklar saçan farına bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle sanıyordum ama saırım mağaza satışı da var ancak yaygın değil. :) O far gerçekten değişik ve güzel. Diğer renkler hep sıradandı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...