31 Ekim 2010 Pazar

Lumigan sonuç


EDIT: Yazının üzerinden 4 yıl geçtiği halde hala Lumigan kullandım, yan etki yaşadım veya gözümü kaybediyordum tarzı yorumlar ve emailler geldiği için bu uyarıyı ekleme zorunluluğu duydum. Lütfen bu yazıyı okumadan önce LUMİGAN HAKKINDA UYARI! yazısını okuyun.

Lumigan kürüm sona erdi. Bundan sonra kirpilerimin uzunluklarını korumaları için sadece haftada 1 gün kullanacağım. İşte sonuç:

Önce
Lumigan

Sonra
Lumigan

Lumigan

İşte böyle.. Kirpiklerimin halini görenler hemen kağıt kalem uzatıyorlar, ilacın ismi için.. Ben memnun kaldım ve yan etkisi de olmadı. Sanırım şanslıyım. Bu arada alt kirpiklerime sürmediğim halde alt kirpiklerim de uzadılar sanırım. Nasıl oldu bu iş bilmiyorum ama..

Kısaca işte durum bu.. Umarım yazılarım yararlı olmuştur.

85 yorum :

  1. vay beee cidden ne kadar da farketmiş yaaa:) emeğine uğraşmana değdi desene.ben de mi başlasam napsam:)

    YanıtlaSil
  2. en yakin zamanda lumigan temin edilecek! muthis

    bu arada yazi icin ellerine saglik =)

    YanıtlaSil
  3. şahane bir sonuc bu tebrik ederim.
    izliyorum seni hep kendi blogumdan
    bende hemen denicem
    drycfc.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Gözlerinin rengi çok mat duruyor(sanki üzerinde perde varmış gibi). Benim bu ilacı kullanmaktan korktuğum şey de bu zaten :( Sanki gözünde glokom varmış gibi duruyor :/ Yani kısacası cesaret işi bu yaptığın...

    YanıtlaSil
  5. Herkese yorumları için teşekkürler.

    Nazan, o benim doğal iris şeklim. (Renkli lenslere de sarış nedenim diyelim) Daha önce ilaca başlamdan önce başka bir postta da yayınlamıştım: http://zewzeq.blogspot.com/2010/06/maybelline-color-sensational-rujlar.html Zaten glokom için kullanılan bir ilacın gözleri glokomlu gibi göstermesi söz konusu olamaz. Sadece gözde kahverengi pigment artışı olabilir deniyor, gözleri matlaştırması gibi bir şey söz konusu değil.

    YanıtlaSil
  6. bende başlamayı düşünüyorum şimdi çevremdekilere de söyledim acaba bu ilacı sağlık karnesine yazarlar mı :))

    YanıtlaSil
  7. sonuç kesinlikle harika!
    bende alıp ,kullanmaya başlasam mı diye düşünmüyor değilim :)
    resmen kirpik dolmuşsun..
    muhteşem görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. Maşallah canım süper uzamışlar,bu ilacı devlet karşılıo mu acaba??

    YanıtlaSil
  9. İnanılmaz! Harika görünüyor ciidden. Bende başlayacağım şu emzirme dönemi bitsin. Yalnız merak ettiğim bir şey var. Bu ilacı haftada bir uygulamazsan kirpiklerin kısalacak mı? Dökülmeden kısalması mümkün mü? Yani kirpikler geri geri gidip kısalmaz herhalde di mi? Benim en büyük korkum kirpiklerimin dökülmesi. Zaten seyrek ve çok kısa. Birde dökülürse halim ne olur bilmiyorum:(

    YanıtlaSil
  10. Zewzeq'cim canım harika olmuş! Bayıldım kirpiklerine :) Benim de 4 hafta bitti, 5. içindeyim, kirpiklerim şimdiden uzadı, çok çok uzadı diyemem ama uzadığı belli oluyor :) seninki gibi olacağı günü iple çekiyorum :)

    YanıtlaSil
  11. cansu bence kirpiklerin muhtesem olmus gercekten işe yaramış inanılmaz,arkadasın dediklerine katılmıyorum gözlerin hic de mat falan değil gayet parıl parıl ayrıca senin gözlerinde benim gibi asırı siyah irisi gozukmedigi için oyle gözüküyor..

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkürler yorumlarınız için.

    Devlet göz tansiyonu hastaları için bu ilacı karşılıyor sanıyorum. Dedem göz tansiyonu için başka ilaç kullanıyor ve onunkini emekli sandığı karşılıyor. Yani bunu da karşılaması lazım.

    Kirpikler geri gidip kısalmıyor ama doğal dökülme süreci içinde yeni gelen kirpikler eski boyunda geliyor. İlaç kirpik dökmüyor.

    YanıtlaSil
  13. Ya senin kirpikler çok süper olmuşda bişi sorcam bende 1,5 aydır kullanıyorum evet bi uzama oldu ondan memnunum ama göz çevremde evet bildiğin gözümün alt kısımlarında siyah kıllar çıkmaya başladı cımbızla filan alıyorum ama baya zor oluyo hem canımı acıtıyo hemde görüntü kirliliği :( yani ben bu işi anlamadım benim bünyememi ters geldi acaba kirpik yapayım derken gözümün altına kaş yaptım :(( Kullanım olarak kesinlikle yanlış bi dururmum yok aynen eyeliner sürer gibi sürüyorum ve başka yerlere değdirmiyorum :( Of ya, bıraksam o çıkan kıllar dökülür mü acaba?

    YanıtlaSil
  14. Çok enteresan.. Normalde öyle bir şey olmaması lazım. Kullanmayı bırakınca sorunun çözülmesi gerek.

    YanıtlaSil
  15. peki gozluk takarken kirpiklerin degmio mu ya gozluge rahatsiz edicibi durum deil mi bu sence?

    YanıtlaSil
  16. Evet maalesef gözlüğe değiyor ve biraz rahatsız ediyor. Bir de eyeliner sürerken kirpikler yüzünden zorlanıyorum ama gülü seven dikenine katlanır durumundayım.

    YanıtlaSil
  17. tebrk edermmmm süpersin zewzeq..

    YanıtlaSil
  18. ya arkadaşlar abartmayın ya herkes tutturmuş böyle olursa böyle olur mu falan:)) zewzeq bence sen kimseye aldırma kirpikler dehşet ve manyaklık derecesinde çok ama çok güzeller :))) kelimelerle anlatamıyorum bile çok süper bişey olmuş yaa. mutluluk ve ışıltılı gülümsemeler dileğiyle ... SEVGİ..

    YanıtlaSil
  19. süper olmuş kirpikleriniz.bende denemeye başlıcam..

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel olmuş kirpiklerin=)
    Bir şey soracaktım.Bunun sürüdükten sonra kirpikte kalma süresi ne kadar?Yıkayacak mıyız?Böyle uyunabilir mi?=)

    YanıtlaSil
  21. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

    Duygu, kirpik diplerine akşam sürülüyor, gece göz kapağında kalıyor, sabah yıkanıyor.

    YanıtlaSil
  22. Teşekkürler=)
    Senin kirpikleirn zaten güzelmiş.Bakalım bende sonuç ne olacak...

    YanıtlaSil
  23. mükemmel olmuş güle güle kullanın yalnız neyle sürdüğünü anlamadım resmini çekmiş miydiniz burada ?

    YanıtlaSil
  24. Nasıl bir şey yaptığınızın farkındamısınız acaba? Benim kardeşim 15 yaşında ve blogunuzu okuyarak bu ilacı bizden gizli kirpiklerine sürmüş, bayada bi zaman kullanmış. Ve şu an karaciğer hormonları bu ilacı kullandığı için bozulmuş durumda. Doktor bu ilacın yan etkisi olduğunu söyledi. Nasıl bir vebal altına giriyorsunuz, farkındamısınız?. Bu yaptığınız şey size iyi gelmiş olabilir, siz halinizden memnunsunuz tamam ama sonuçta kullanmayı tavsiye ettiğiniz şey bir ilaç. Ergenlik çağında bir kızda güzel olucam umuduyla başladığı bir işten sağlını bozmuş olarak çıkıyor. Sizin gibi belli bir yaşta ve eğitimli bir kişiden daha duyarlı olmasını ve en azından ilacın yan etkilerini zahmet edip prospektüsünden yazmasını beklerdim. Yazık, gerçekten çok yazık...

    YanıtlaSil
  25. Adsız, Resmini çekmedim ama http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290491943015 adresinde resmi var. Bu satıcıdan alıyorum bende.

    Zehra, kardeşiniz için gerçekten üzüldüm ancak Lumigan sürekli göze damlatılmadığı sürece öyle bir risk olmaması gerekiyor. Sürekli göze damlatılsa bile prospektüsüne göre risk maksimum %5. Latisse prospektüsünde ise (ki ilaçlar aynı sadece kullanılma ve paketleme şekli farklı) böyle bir yan etki listelenmemiş bile. Bu nedenle kullan at fırçalarla sürülmesi gerektiğini ve göze kaçırılmaması gerektiğini pek çok kez vurguladım. Her ilaç gibi bunun da bilinçsizce kullanılmaması gerekiyor ki burada kaç kez nasıl kullanılması gerektiğini de yazdım.

    Bunun yanında ben sadece ilaç ile ilgili deneyimimi paylaştım. İlacın reklamını yapmadım, mutlaka gidin alın harika bir şey demedim. Üstelik kendimi de denek olarak kullandım. Sonuçta ilaç bana yaramasa kirpiklerimi dökse, göz rengimi değiştirse veya görüşümü etkilese onu da paylaşırdım. Yan etki yaşamadığım için şanslı olduğumu da kaç kez yazdım ayrıca.

    Ne yazık ki bazı okuyucularım yazılanları okumadan resimlere göre hareket ediyorlar. Bu konuda biraz dertliyim.

    YanıtlaSil
  26. merhaba yeni gördüm kirpiklrinizdeki değişimi bu bloğa daha yeni girdim banan neyi nasıl ve nekadar süreyle kullandığınızı yazarmısınız çok güzel olmuş kirpikleriniz benimkilerde çok ama çok seğrek şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. Çok teşekkürler. Nasıl kullandığımı http://zewzeq.blogspot.com/2010/10/lumigan-kullanm-sekli.html adresinde anlatmıştım. Bu ilacı kirpiklerimde 16 hafta her akşam yatmadan önce kullandım. Şu anda da haftada bir kez sürüyorum.

    YanıtlaSil
  28. bu kadar uzunluga maskara sürünce cok abartı durmuyormu?

    YanıtlaSil
  29. Biraz abartı duruyor ama benim istediğim de buydu çünkü takma kirpik takmayı hiç beceremiyorum ama görüntüsünü seviyorum.

    YanıtlaSil
  30. lumigan kullanıldıgında kirpiklerde seyrelme azalma yasanmıyor değil mi? cünkü ızın durması kadar sık durmasıda önemli.

    YanıtlaSil
  31. Seyrelme yaşanmıyor. Kullandığım ilk ayda sanki kirpiklerim seyrelmiş gibi oldu ama sonra toparladı ve gürleşti.

    YanıtlaSil
  32. muhteşem görünüyor. peki reçete istemiyorlarmı eczaneden?

    YanıtlaSil
  33. Şu ana kadar 4 ayrı eczaneden aldım ve reçete isteyene rastlamadım.

    YanıtlaSil
  34. harika görünüyorsun Cansu!! Gözlerin de hiç mat görünmüyor, fotoğrafı çektiğin ışıkla alakalı o, hatta ben kendi göz renginle kirpikler ne kadar masum ve hoş görünmüş diye bir yorum yapacaktım, sonra hanımefendinin(!) yaptıgı yorumu gördüm şaşırdım:))) alt kirpiklerine sürmemene ragmen onların da uzaması ayrı bi güzellik:) Ayrıca boylarının uzunluğuna da çok takmamak gerekiyor sonucta herkesin eli makas tutuyordur, kısaltırsınız olur biter, diğer yan etkilerine gelince, saçınıza sürdüğünüz boyanın kaç tane yan etkisi var bunu biliyor musunuz diye sormak istiyorum kızlara? Önce saç boyamaktan korkmaya başlasak iyi olur bence:)
    Güle güle kullan yeni kirpiklerini:))

    YanıtlaSil
  35. sonuc gercekten mukemmel sızın adınıza cok sevındım darısı bızlerın basına :)
    bende lumıgan aldım bugun ılk ke zkullanıcam
    siz lumıganı günde 1 kere gece yatmadan öncemı kullandınız yoksa gün içindemi
    yanı ne zaman surersek daha ıyı goze kacmaması acısından???

    YanıtlaSil
  36. Çok sağol Nesly, ben pek takmadım o yorumu yapana zaten. Farzedelim gözlerim öyle olsun, zaten yapacak bir şeyim yok bu konuda.

    Evet, günde bir kez gece yatmadan önce kullandım. Günde bir kez sürüldüğü sürece bence ne zaman sürüldüğü çok farketmez.

    YanıtlaSil
  37. bişi danışcaktım size siz lumiganı fırçaya damlatıpta yapmışsınız ben şişenin içine bandırıpta yapıyorum acaba hangisiyle daha geç biter lumigan sizinde fikrinizi almak istedim şimdiden teşekküerleer

    YanıtlaSil
  38. Hangisiyle geç biter bilmiyorum ama damlatarak bende 1 aydan fazla gidiyordu.

    YanıtlaSil
  39. ayy çok heyecanlıyım lumiganla 2. haftamı doldurmak üzereyim şimdilik bariz bir değişim yok ama devam edip görücem neler olacağını :)

    YanıtlaSil
  40. canım bunu kaşa kullansak bir sorun cıkarmı ?

    YanıtlaSil
  41. Kaşta kullandım ben ama çok etkili olmadı. Kaşlarımı uzattı ama kaş olmayan yerlerde yeni kaş çıkmadı. Kaşların uzaması da pek hoş olmadığından 2 ayda bıraktım.

    YanıtlaSil
  42. slm zewzeq,,

    seni ilk olarak lens tutkum başladığında it's beauty ve kadınlar klübünde lens prof.u olarak tanıdım.. bu konudaki deneyimlerini paylaşman inanılmaz hoş. daha sonra tesadüf eseri bloğunun olduğunu öğrendim ve makyaj konusunda da ne kadar bilgili olduğunu gördüm..
    abartısız söylüyorum canım sıkıldığında gelip senin şu makyaj fotolarına,, lenslerine bakıyorum gerçekten içim açılıyor.. şimdi de bu kirpik uzatma işini öğrendim ve deneyeceğim en kısa zamanda..

    4 ayın sonunda haftada bir kullanımını ömür boyu mu yapacaksın? acaba 4 ay lumigan kullandıktan sonra haftada bir lumigan yerine badem yağı ve hint yağı kullanılsa aynı etki yapar mı sence?

    iyi çalışmalar.. =)

    YanıtlaSil
  43. Çok teşekkür ederim güzel yorumların için.

    Hint yağı aynı etkiyi yapar mı hiç bilmiyorum. Denemek lazım ama cesarette edemiyorum çünkü işe yaramazsa başladığım yere dönerim diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
  44. MERHABA

    LUMIGAN KULLANMAYA BASLAYALI 06.02 DE 2 AY OLACAK.INANILMAZ UZADI KIRPIKLERIM. AMA BENI SASIRTAN HALA ILK SISENIN BITMEMIS OLMASI HER AKSAM SAG VE SOL GOZUME 1 ER DAMLA SURMEME RAGMEN HALA BITMEDI SANIRIM 1 SISE BANA 2 AY GIDECEK. PAYLASIMIN ICIN COK SAGOL CANSU

    YanıtlaSil
  45. Önemli değil, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.. :)

    YanıtlaSil
  46. Kirpiklerin gerçekten harika duruyor!!:)Düzenli olarak şeffaf rimelimin içine karıştıdığım hint/ badem yağı karışımını kullanmama rağmen kirpiklerini görünce hemen lumigana başladım! 3hafta oldu fakat kirpiklerimde ufak bi seyrelme 3-4 günde bir çok az dökülme görüyorum..buna rağmen uclarından hafif kıvrılmayada başladı..Dökülme için endişelenmeme gerek var mı sence?? şimdiden teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  47. Hatırladığım kadarıyla ilk başladığımda bir iki tel dökülmüştü ama beni endişelendirecek bir dökülme değildi. Her zamanki gibiydi. Ayrıca ilk başladığım ay seyrelmiş gibi durmuştu, hatta blogda yorum bırakanlar da olmuştu. Yine de dökülme ve seyrelme çoğalırsa kesmekte fayda var, belki yan etki olabilir.

    YanıtlaSil
  48. merhaba kirpiklerimin neden döküldüğünü buldum...hint badem yapı karışımıyla birlikte kullandığımdan dolayı oluyormuş.onları bırakınca kirpiklerimdeki dökülme oldukça azaldı.şimdi tam olarak 1 ay 2 hafta oldu..gözle görülür bir uzama oldu.kür bitincede haftada iki kez kullanmayı düşünüyorum.latisse kullanan bir yakınım haftada iki kez kullandığında kirpiklerin formunun hiç bozulmadığını farketmiş.burdan herkesi bilgilendirmek istedim..bu arada shop bölümü açmışsın heyecanla ürünlerini bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  49. Çok teşekkürler. Bu sefer bittikten sonra haftada 2 kez kullanacağım, umarım yine aynı şey olmaz.

    Shop bölümüne sanırım bu hafta sonu ürün koyabileceğim.

    YanıtlaSil
  50. merhaba kirpikleriniz gerçekten çok çok güzel olmuş şaşkınım baya =)ancak benim bir sorum olucak gerçi yukarıda cevaplamışsınız ama yinede emin olmak istiyorum. 2010 da almışsınız bu sonucu yaklaşık 1.5 sene falan geçti kirpikleriniz nasıl şimdi ilaç dökülme falan yaptımı? ve normal de dökülen kirpiklerinizin yerine çıkanlar lumiganı haftada bir kullanmaya devam ettiğiniz için yine uzuyormu fotoğraftaki gibi? kısacası kirpikleriniz 2010 mayıs ayındaki gibimi :)

    YanıtlaSil
  51. kirpikleriniz cok güzel olmus ama bıraktığınzda dökülüp eski hAline dönüyor mu ki?

    YanıtlaSil
  52. Evet, maalesef bırakıldığında eski haline dönüyor. :(

    YanıtlaSil
  53. Cansu toplam ne kadar her gece bu ilacı kullandın?Bu süreyi neye göre belirledin reçetede mi yazıyor?Haftada 1 sürüyorum artık demişsin sürdükçe uzamayacak mı?

    YanıtlaSil
  54. 16 hafta kullandım. Lumigan ile Latisse aynı ilaç ve Latisse prospektüsünde 16 hafta boyunca her gün sürülmesi gerektiği yazıyor. Haftada 1 sürmenin amacı kirpikleri mevcut uzunlukta tutmak. Yani ondan sonra kirpikler aynı kalır, uzamaz.

    YanıtlaSil
  55. Cansu ben de kullanmak istiyoruma ama şöyle bir durum var 16 hafta kullanılıyor demişsin ben bu kadar uzun istemesem istediğim uzunluğa geldiğinde haftada 1 sürmeye devam etsem olur mu?Benim kirpiklerim gür ve uzunlar ayrıca çok da koyular kaşlarım gibi ama bunu kullanırsam renginde yoğunluğunda bir değişim olur mu yani seyrelip incelir mi?Teşekkürler

    YanıtlaSil
  56. Bence o şekilde de olur. Amaç zaten istenen uzunluğa getirmesi. İstediğin uzunluğa geldikten sonra haftada bir sürmek yeter.. Kirpik renginde koyulaşma görülebilir ama incelme olmaz. bende tam tersine gürleşme oldu.

    YanıtlaSil
  57. merhaba cansu ; bu ilacı kullanmak için eyeliner fırçası senden ücretli temin etmek istesem olabilirmi? shop var ama eyeliner fırçası yok :((

    YanıtlaSil
  58. Ben de aslında şu an kullan at fırçalarla sürmüyorum. Holiday koleksiyonundan çıkan minik bir MAC 209 fırçam var, onunla sürüyorum ve her sürdükten sonra fırçayı yıkıyorum. Bir sorunla karşılaşmadım.

    YanıtlaSil
  59. merhaba bu ürünü kaşlara deneyen oldu mu acaba bende kaş için istiyorum:))

    YanıtlaSil
  60. bende bişey sormak istiyorum bu ürünü ne kadar kullanmalıyız kirpikler eski haline dönüyorsa bi ömür mü kullanıcaz?

    YanıtlaSil
  61. Adsız, ben kaşta denedim ama sıfırdan kaş çıkarmıyor, olan kaşları uzatıyor sadece.

    Pelin, 4 ay boyunca her gece, 4 aydan sonra da haftada bir kullanmak gerekiyor. Yani cevabım evet, sonuçları korumak için ömür boyu kullanmak gerekiyor. :(

    YanıtlaSil
  62. merhaba öncelikle bloğunu çok beğendiğimi belirtmek istiyorum lumigan kullanalı yaklaşık 2 yıl olmuş kirpiklerinde seyrelme yaşadınmı yukarıda resimdeki görüntüsünü koruyomu kirpiklerin cevabına göre bende kullanıcam cevabın önemli şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirpiklerimde seyrelme yaşamadım ama kirpiklerimin aşırı uzun olmasından, rimel sürünce yapışmasından ve ömür boyu kullanmak zorunda olmamdan hoşlanmadığımdan bıraktım.

      Sil
  63. EEOSE kas ve kirpik serumu icin ne dusunuyorsunuz ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim. Lumigan kadar etkili olduğunu sanmıyorum ama yine de denenebilir.

      Sil
  64. merhaba :) benim bir kaç sorum olacaktı. benim kirpiklerim ilk fotonuzdaki gibi. uzun,gür konularından ziyade derdim kıvrık olmamaları. dümdüzler :( bu bahsettiğiniz ilacı kullanmak kıvrıklık kazandırıyor mu? ya da uzadıkça kendi kıvrılır mı ki? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullandığım süre içinde uzarken bir yandan kıvrılmışlardı. Herkeste aynı şekilde oluyor mu bilmiyorum tabi.

      Sil
  65. Merhaba.. çok etkilendim çok başarılı sonuç. Bende düşünüyorum kullanmayı. Şu an kirpiklerinizin durumu nasıl bırakınca dökülme falan oluyormu.. Yoksa en kötü ihtimal eski halinemi dönüyor bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  66. Kirpiklerin dökülme zamanı oluyor dökülünce yerine aynı uzunlukta geliyomu eski halinemi dönüyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dökülünce ilacı kullanma olayı kesildiyse eski uzunluğunda çıkıyor.

      Sil
  67. 1 aydır kullanıyorum fakat benim kirpiklerim hiç kıvrılmadı dum düz aşağı doğru oldu .Sizin kirpikleriniz daha sonramı kıvrıldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim son bir iki ayda kıvrılmıştı. İlacın etkisi kirpik uzatmak için, kıvrılmasını garanti etmiyor. Yapısına bağlı biraz.

      Sil
  68. 3 aydan fazladır lumigan kullaniyorum ewt kirpik lerim uzadı ve gür fakat bi haftadır göz altimda kaz ayağı bölgesinde Tüylenme olduğunu fark ettim ne yapmak gerek kullanmayı bırakırsam geçer mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lumigan etkisi geçici bir ilaç, bırakırsanız geçecektir.

      Sil
  69. Devam ediyor musunuz lumigana? Biraktiktan ne kadar sonra eski haline donuyor? Ve biraktiysaniz neden? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lumigan'ı bırakalı çok oldu. Bıraktıktan sonraki 2 ay içinde kirpikler yavaş yavaş dökülüp yerine eski boylarında çıkıyorlar. Lumigan'ı bırakmamın en önemli sebebi kirpiklerimin uzunken rimelleyince kötü görünmesiydi. Kirpiklerim normal boyunda bile birbirine yapışmaya müsait, rimellerken dikkatli davranmama rağmen yapışıp aşırı uzun ama ince ve yapışık görünüyorlardı. Daha kısa ve dolgun görünümü tercih ettim. Ayrıca sürekli ilaca bağımı olma fikrinden hoşlanmamam da etkili oldu.

      Sil
  70. Canım Merhaba ben lumigana yeni başlayacağım da bana kullanım periyodu hakkında bilgi verebilirmisin yani kaç günde bir kullandın blogundaki yazı silinmiş bulamadım birde suluboya fırçası olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 4 ay boyunca her gün kullandım. Suluboya fırçası olur mu emin değilim ama ucuz bir eyeliner fırçası iş görür.

      Sil
  71. Merhaba kirpiklerinizee bayıldım
    Öncelikle göz tansiyonu hastası değilim. Dermatolojiye gittim kirpiklerim çok dökülüyo diye kan değerlerim normal çıktı
    Doktorum bana Lumiganı önerdi ve gözüme 1 damla dökerek kullanmamı söyledi
    Eczaneyede aynı şekilde sordum kirpiklerim için kullanıcam dedim o da bana gözüne damlat kirpiklerine etki edicek dedi
    Dün gece ilk defa gözüme damlatarak kullandım
    Sabah kalktım gözlerim kıpkırmızı şuan dahi öyle zaten yan etkisinde gözde kızarma yapıcağı yazıyo biliyorum ama araştırdım herkes göz körlüğüne kadar gittiğini ve işte bu ilaç başa bela gibi yorum yapmış
    3 hafta sonra kontrolüm var doktora gidicem
    Şimdi ben sizin gibi sürsem mi yoksa gözüme damlatmaya devam mı ediyim bilemedim lütfen bilgilendirin benii yorumlarınızı bekliyorum
    Bu arada dorumda hani özel basit bi doktora gitmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sonuçta Lumigan bir göz damlası olduğundan doğrudan göze zarar vereceğini sanmıyorum ancak bunun muadil ilacı yurtdışında kirpik için kirpik diplerine sürülerek kullanılıyor. O şekilde bence daha mantıklı. Göz altlarına bulaşırsa o bölgelerde tüylenme yapabiliyor. Göze damlatınca bu risk daha fazla.

      Sil
  72. Kirpiklerinin son aşamasından bi önceki fotoğrafta ne kadar zaman sonra o hale geldi
    Toplam süreç 4 ay ya seninki
    O son süreçten önceki fotoğrafta kirpiklerin ne zaman kadar o hale geldi 2 ay falan mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk resim eski hali, sonraki iki resim son hali ancak 2 ve 3 aylardaki hali diğer Lumigan yazılarımda var. Lumigan etiketi altından bakabilirsiniz.

      Sil
  73. Bende bir şey sormak istiyorum. Ne zaman sürmemi önerirsiniz ? Gece yatmadan sürüp uyumam daha mı iyi? Bir de mesela sürüyorum kuruyor ya gözümü açmamda bir sakınca var mı ? En çok merak ettiğim de bu sürdükten sonra kurumasını bekleyip gözümü açabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yatmadan 15 dk önce sürüp uyumadan önce kurumasını bekliyordum. Kuruması beklenmezse alt göz kapaklarına bulaşabiliyor. Sabaha kadar kirpiklerde kalıyordu, sabah yıkıyordum.

      Sil
  74. ya merhabalar eczaneye gittiğimde 2 çeşit lumigan oldugunu söyledi lumigan 0,3 mg mi yoksa normalimi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...