20 Nisan 2013 Cumartesi

Farmasi No.02 Far

Öncelikle bugün blogumun 3 yaşına girdiğini haber vererek başlamak istiyorum. :) 3 yıldır zaman zaman sıkılıp/yorulup yazmayı bıraktığım zamanlar oldu ama yine de blogumdan ve kozmetik/lens konusundaki deneyimlerimi paylaşmaktan bir türlü vazgeçemedim. Blogumu izleyen, okuyan, desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Yakında 3. yıl şerefine bazı sürprizlerim olacak, izlemede kalmanızı rica ederim.

Kabul etmeliyim ki evde aşırı derecede fazla miktarda farım var. Durum böyle olunca mağazada görünce beni heyecanlandıracak far sayısı da bir hayli az denebilir. Dün ayrıntılarını yazdığım Farmasi alışverişim sırasında gördüğüm 02 numaralı fara bayıldım ve hemen aldım. Bu far güçlü mor/pembe etkilere sahip açık mavi bir far. Duochrome, yani çift renkli bir far olduğunu söyleyebilirim.



Resimlerde maalesef kamera bu farın mor/pembe etkilerini yakalayamadı. Bu etkiler özellikle yapay ışık altında çok belirgin görünüyor. Makyajda kullanıldığında da sanki mor/lila ve mavi iki ayrı far sürülmüş gibi duruyor. Bu etki daha önce yazısını yazdığım Dianne Brill far kadar belirgin olmasa da yine bariz belli.

Farın yapısı biraz sert olsa da sürümü ve karıştırılması kolay.. Pigmentasyonu orta denebilir. Fazla tozutmaması güzel bir özellik. Ayrıca farda hafif parmümümsü bir koku olduğunu da eklemeden geçemeyeceğim.



Farla bir de makyaj denemesi yaptım. Bu makyajda göz kapağında sadece bu farı kullandım, sonra gözü kalemle çerçeveleyip, kalemi dağıtıp rimelledim. İlk iki resim cep telefonumla çekildi çünkü cep telefonum farın rengini ve mor/pembe etkileri daha iyi yakaladı. 





Biraz daha pigmentli olsa daha iyi olacağını düşünsem de farı beğendim. Rengi gerçekten çok güzel.. Fiyatını net hatırlamıyorum, 10TL civarı diye aklımda kalmış ama yanılıyor olabilirim. Değişik bir renkte far denemek isteyenlere tavsiye edilir.

10 yorum :

  1. Öncelikle 3. yılın hayırlı olsun diyorum. Ben daha yeni blog sevdasına tutulanlardanım. blogum henüz 1 aylık. Darısı başıma demeden edemiyorum. Farın gözünde duruşuna bayıldım. SAnki iki farklı far kullanmışsın ve dağıtmışsın gibi harika görünüyor. Eh farı süren gözün yapısı da güzel olunca böyle bir sonuç çıkıyor ortaya işte yoksa bu far benim yumuk gözlerimde hiç de böyle durmaz zannediyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sana da blog hayatında başarılar ve nice seneler dilerim. :) İzlemeye aldım.

      Sil
  2. 3. yılın mutlu olsun canım!! Daha nice yıllara ve nice yazılara ♥
    Böyle güzel ve harika gözlere makyajları bize göstermekten sakın vazgeçme ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince yazmaya devam :)

      Sil
  3. tüm göze bu tonları kullanan bi tek ben varım sanıyodum,seni görünce sevindim. cok yakışmış !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Mavi/mor tonları seviyorum, kesinlikle tek değilsin :)

      Sil
  4. çok yakışmış mavi lenslerle. çok beğendim.

    YanıtlaSil
  5. Son zamanlarda hep mavi renge takıntılıyım :) Bu farı görünce hayran kaldım. Müthiş! Mutlaka alıcam !

    YanıtlaSil
  6. Gözlerin ürün incelemesinin çok çok ötesine geçmiş canım. Çok hoş olmuş. Farmasi ile tanıştım daha öğreneceğim çok şey var :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...