22 Nisan 2013 Pazartesi

Gratis L'Action Tırnak Onarıcı


Her ne kadar bir süredir çektiğim oje resimlerinde tırnaklarım uzun ve güçlü gibi görünse de aslında kendileriyle bayağı problem yaşıyorum denebilir. Bazı tırnakların uçlardan soyulması yanında bir de baş parmak tırnaklarımı sürekli dipten kırmayı başarıyorum. Neyse ki tırnaklarımın soyulması çok ciddi değil, biraz törpülemeyle normale dönüyor ama tırnakların dipten kırılması sorun..

Hazır kırık tırnaklarım varken size Gratis'te dolaşırken bulup aldığım L'Action tırnak onarıcıyı göstermek istedim. Bu ürünü bir süredir kullanıyorum, hatta ikinci şişemi aldım.

 
Ambalajın içinde ince uzun şişeye sahip, bulanık şeffaf ojeye benzer bir ürün bulunmakta..


Fırçası aşağıdaki gibi.. Sürerken bir sorun yaşatmıyor.


Pakedin üzerindeki kullanım talimatı aşağıdaki şekilde..


Ürün yoğun ve biraz pürüzlü bir kıvama sahip. Talimatlara göre uyguladığımda oje altında pürüzlü bir görüntü vermesinin yanında oje ve alt cilanın kurumasını zorlaştırdı. Bu nedenle ben ürünü talimatlarına göre uygulamayıp sadece kırığın üzerine sürmeye başladım. Bu çok daha iyi bir sonuç verdi. Nasıl uyguladığıma gelirsek..

Aşağıda dipten kırılmış zavallı baş parmak tırnağımı görmektesiniz. Kırık görüldüğü gibi sağ tarafta ve oldukça kötü. Kırığın pürüzlerini en aza indirmek için üzerini törpüledikten sonraki hali:


Tırnakta aseton kalıntısı olmadığından emin olduktan sonra kırık olan bölüme ve çevresine L'Action tırnak onarıcıyı sürüyorum. Ufak bir bölüme uygulama yapılacağından şişesinden alırken fazla ürünü şişenin kenarından sıyırıyorum. Bu ürün kuruduktan sonra fazlalık alınmadığı takdirde tümsek yapabiliyor. Bu tümseği en aza indirmek için mümkün olan en az ürünü sürmek veya donmadan önce fazlalığını almak lazım.  


Kurumasını bekliyorum. Bu 5 dakika veya biraz daha uzun sürebiliyor. Ardından alt cilamı sürüyorum ve tırnağım oje uygulamasına hazır! 


Bu şekilde 2-3 gün tırnağı tutuyor. Yine de tırnağı çok zorlamamanızı tavsiye ederim, sonuçta hiç kırılmamış gibi sağlam olmuyor ama idare ediyor. Bu şekilde aynı tırnağın iç tarafında olan kırığı ilerlemeden, bir şeylere takılmadan dipten uca uzatarak yok ettim ancak maalesef tırnak bu sefer diğer tarafından kırıldı. Bu işi nasıl beceriyorum bilmem. 

Ürün 15TL civarı bir fiyata sahip ve az miktarda kullanıldığından uzun süre gidiyor. Orta çizginin altına indikten sonra kıvamının uhulaşmaya başladığını da eklemeliyim. Sonuç itibariyle mucize bir ürün değil ama iş görüyor diyerek yazımı bitiriyorum.
  

18 yorum :

  1. Bölgesel kırıklarda böyle bir yöntem denemek çok yaratıcı olmuş gerçekten:) güzel bir post olmuş, tırnağım kırılınca hemen elimdeki ürünlerle deneyeceğim bu yöntemi:)

    YanıtlaSil
  2. Benm tırnaklarım da sık sık dipten kırılıyor, çok sık oje sürmeye başladıktan sonra oldu bu, sanırım tırnaklar her ne kadar bakım yapsak da bir süre sonra sürekli ojeli durmanın ve havasız kalmanın acısını bu şekilde çıkarıyor bizden :( Güzel bir ürünmüş, ilk fırsatta almayı düşündüklerim listesine girdi :) Aslında bi de poşet çay kabıyla yapılan bi yöntem var ama o bana ugraştırıcı geliyor, bu daha pratik kesinlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet, maalesef ne kadar dikkat etsek olmuyor, bir şekilde kırılıyor. Çay poşeti yöntemi bana da çok uğraşmalı geliyor, kes biç yapıştır vs. uzun iş.. Bu kesinlikle daha pratik.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. benimde tırnaklarım hep böyle abuk subuk şekilde kırılıyor. kessen kesilmez, uzamasını beklesen bir yere takılıp daha beter oluyor. şunu farkettim ojeliyken değil de çıkardıktan sonra oluyor hep böyle :(

    YanıtlaSil
  5. merak ettiğim bir üründü ama pahalı geliyordu. ben poşet çay yöntemini kullanıyorum, çok memnunum.
    http://www.kontesce.com/2012/12/eyvah-trnak-krlmas.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay poşetini biliyorum ama bana zahmetli geldi nedense, bu biraz daha pratik gibi..

      Sil
  6. Bende bu şekilde kırıldığında takma tırnak yapıştırıcıyla yapıştırıyorum üzerinede base coat sürüyorum uzayana kadar idare ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takma tırnak yapıştırıcıyı düşündüm ama bu iş için özel bir ürün görünce alayım dedim. Şu an çok daha iyi bir ürün buldum, onun da yazısı gelecek.

      Sil
  7. Daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım, pek başlığı incelemeden girdim entry'e. Herhalde tırnağın soyulmasını, kırılmasını engelliyor diyerek bakındım. İlginç bir şeymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu üründen daha iyisini buldum, yakında onun da yazısını yazacağım. Gerçekten hayat kurtarıcı ürünler bunlar

      Sil
  8. Merhabalar bişey sormak istiyorum size benim de tırnağım kırıldı aklıma yazınız geldi ve ürüne bakarken yorumlarıda okudum ve bundan daha yeni ürün buldum, yazısını yazacağım demişsiniz ben yazıyı bulamadım linkini yollar mısınız yazdıysanız ya da yazmadıysanız isim verebilir misiniz? Tırnağım şu anda kırık ve takıldıkça daha çok kırılıyor o yüzden hemen almak istiyorum kırılmayı sık yaşadığım içi almışken iyisini almak istiyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz yazısını yazmadım. Bahsettiğim ürün Essence markasının Fix It ürünü.. gerçekten çok güzel yapıştırıyor.

      Sil
  9. bn laction ürünlerini bulamıyorum artık gratiste :((

    YanıtlaSil
  10. laction ürünleri artık gratiste neden satılmıyor??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bir iki ürününü görmüştüm ama bu ürünü görmüyorum ben de.. Belki artık getirmiyor olabilirler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...