6 Nisan 2013 Cumartesi

Essence Home Sweet Home Koleksiyonu Makyaj Ürünleri

Bugünkü ilk yazımın konusu Essence Home Sweet Home makyaj ürünleri.. Bu yazıyı bu kadar geciktirdiğim için kusura bakmayın. Koleksiyon bloga ara verdiğim zamana denk geldi ve muhtemelen mağazalarda şu an bu ürünlerden kalmamıştır ancak belki kenarda köşede kalmış bir şeyler bulabilirsiniz diye yazmaya karar verdim.

Bu koleksiyondan da yine bayağı şey aldım. İki allık, bir far, bir ruj, üç oje ve tırnak süsüyle evime döndüm. Ojeler ve tırnak süsünün yazısı bugünün ikinci yazısı olacak. Bu yazıda ise allıkları, farı ve ruju gösteriyorum.

Koleksiyon pembe, kırmızı ve turuncu ağırlıklı ürünlerden oluşuyor. Allık ve farlarda örgü şeklinde baskı mevcut.. Kısaca bariz şekilde örgü temalı bir kış koleksiyonu.


Koleksiyonda iki allık mevcut. Birincisi turuncu üzerine koyu pembe/kırmızı karışımı renkte bir çizgiden oluşan Wool-d You Cuddle Me, ikicisi soğuk tonlu uçuk pembe üzerine koyu pembe/bordomsu çizgiden oluşan Knits for Chicks..


Wool-d You Cuddle Me


Knits for Chicks


Allıkların pigmentasyonu orta düzeyde.. Tozutma problemi fazla değil.. Yapıları da orta düzeyde, ne yumuşaklar, ne de sertler. Cilde hoş ve çok ince bir ışıltı verdiklerini söyleyebilirim. Bu açıdan gerçekten hoşuma gittiler. 

Allıklar elbette iki renk ayrı ayrı olarakta kullanılabilir ancak ince olan bölüme uyacak incelikte allık fırçası bulmak sorun. Ayrıca açık renkli bölümlerin renklerini tek başlarına beğendiğimi söyleyemem, bu nedenle iki rengi karıştırarak sürmek bana daha mantıklı geliyor.

Pembe olan allık yanakta soğuk tenli açık pembe, turuncu olan allık ise yanakta şeftali olarak duruyor. (Karıştırılmış sürüldüğünde)

Swatch
(Soldan sağa: Knits for Chicks açık renk, koyu renk, ikisinin karışımı, Wool-d You Cuddle Me açık renk, koyu renk, ikisinin karışımı)


Knits for Chicks


Wool-d You Cuddle Me


Koleksiyonda yanılmıyorsam üç far vardı. Ben sadece 2 numaralı Light the Fire olanı aldım. Mat turuncu/sarımsı renkli olan bu farda da yine allıklardaki gibi örgü deseni bulunuyor. 

Essence farlarını çok başarılı bulmuyorum, bu far da istisna olmadı. Pigmentasyon çok az, tebeşir gibi bir kıvamda olan bu farı fırçayla sürdüğümde imkanı yok tenimde gözükmedi. Ben de hem swatchları parmağımla yaptım, hem de aşağıda göreceğiniz makyajda göz kapağıma farı parmakla uyguladım. Far bazı üzerine parmağımla 4-5 kat uygulayınca ancak aşağıdaki kadar görünebildi. Renk enteresan ve güzel ancak yapısı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.



Göz kapağında görünümü



Son olarak koleksiyonun iki rujundan biri olan 1 numaralı Red-y to Relax, soğuk tonlu bir kırmızı.. Pigmentasyonu güzel.. Hafif nemlendirici bir yapısı var. Parfümlü, şekerli bir kokuya sahip. Normalde kırmızı ruj insanı değilim ama bu rujun kırmızı tonuna bayıldım. Günlük kullanabileceğim ender kırmızı tonlarından. 




Home Sweet Home ürünleriyle yaptığım makyajımın bütünü.
Gözümde göz kalemi ve rimelin eşlik ettiği Light the Fire, yanaklarımda Wool-d You Cuddle Me, dudağımda  Red-y To Relax var.


Genel olarak koleksiyonun temasını beğendim. Far dışındaki ürünleri de gayet güzel buldum. Bulabilirseniz bu ürünleri tavsiye edebilirim. Fiyatları allıklar 10TL,  far 5,5TL, ruj 7TL şeklinde..

11 yorum :

  1. cnm ruj çok yakısmıs.ten makyajın hep güzel görünüyor zaten ama buda ayrı güzel olmus.neler kullandın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür. :) Sadece kapatılması gereken yerlerde Maybelline Fit kapatıcı, cildin bütününde de Alix Avien Terracotta var.

      Sil
  2. Çok güzel....ten makyajı da öyle , çok beğendim:)

    YanıtlaSil
  3. makyaj süper olmuş.
    Ürünleri almak isteyipte bulamayan olursa ben buycosmo sitesinden alıyorum.
    Fiyatlarda da indirim oluyor.
    ruju almayı çok istiyordum ama renginden çekinmiştim.
    şimdi sipariş vereceğim =)

    YanıtlaSil
  4. ruja bayıldım sanada yakışmış:)bende koyu pembesi var ama kırmızıda güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu pembesini almadığıma üzülüyorum. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Gözlerin çok güzelmiş canım.Rujda çok yakışmış sana ayrıca :)

    benim blogumada beklerim seni canım;
    http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Which lenses are you wearing ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...