12 Nisan 2013 Cuma

Renkli Lens: Desio Forest Green

Geçtiğimiz hafta Desert Dream rengini gösterdiğim Desio markasının şimdi de Forest Green rengini göstermek istiyorum. 


Tasarım ve rahatlık konusunda Desert Dream yazısında detaylı şekilde inceleme yapmıştım. Bu açıdan ekleyeceğim bir şey yok. Forest Green, Desert Dream'e göre biraz daha koyu ve biraz daha yeşil bir renk. İsminin orman yeşili olmasından dolayı gözde cart durabileceğini düşünmüştüm ama gayet doğal bir yeşili var.





Desio Desert Dream ve Forest Green karşılaştırması.. Forest Green sağda.



Genelde yeşil lensler bende kötü durur ama bunu beğendim ve severek kullanıyorum. Hatta şu anda da gözümdeler.. Desio lensleri desiolens.com'dan kargo ücreti ödemeden 34 Euro'ya alabilirsiniz.
 

67 yorum :

  1. Canım çok yakışmış güle güle kullan, almadan önce son soru bu lensler acuvue oasis ler kadar rahat mı ? Çünkü ben Solotica larla bile pek rahat edemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acuvue Oasis kullanmadım ama Solotica'dan kat kat rahat oldukları kesin. Solotica'ları ben de kullanamıyorum. Bunu sabah takıyorum, sonra çıkarana kadar unutuyorum.

      Sil
  2. Merhabalar Cansu Hanim;size cok tesekkur etmek isterim oncelikle...ben de yirmi yili askin suredir lens kullanan biri olarak renkli lens konusunda bi hayli tecrubem oldu..Blogunuzda gorup bayildigim desio lenslerden hemen siparis etmek istedim fakat renk konusunda cok kararsiz kaldim..Normalde caramel rengi isteyecektim fakat desert dreame de bayildim;sizin tavsiyeniz cok onemli benim icin,solotica natural topazio ve quartzo almistim kullanamadim..sizce desert dream gunluk kullanim icin fazla abartili olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Desert Dream biraz açık bir renk, bu bakımdan açık renklere alışık olmayanlar için tuhaf gelebilir ama renk olarak doğaldır. Ben günlük olarak kullanıyorum ama açık renklere alışık biriyim. Caramel kullanmadım ancak tahminen Solotica Ocre rengine yakın bir lens, biraz daha doğal duracaktır.

      Sil
  3. bu renk çok doğal durmuş, cart bir yeşil değil. size de çok yakışmış güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  4. Cansu cidden inanilmaz doğal olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım, bu lenslerden bayağı memnunum :)

      Sil
  5. forest green mi desert dream mi daha dogal sizcee orta tonlu kahve gozlerimm acaba hangisi daha dogal olurr banaaa :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de renk olarak doğal, biraz tercih meselesi. Forest Green daha koyu ve daha yeşil.

      Sil
  6. Merhaba,
    Ben yillardir renkli lens kullaniyorum. Yasadigim ulkede renkli lens pek yaygin olmadigindan herzaman freshlook scala'sindan secmek durumunda kaliyordum. Bir kac ay once freshlooktan daha dogal ve guzel lensler vardir herhalde diye, google yardimiyla sizin blogunuza ulastim. Ozaman sizin blogunuz sayesinde solotica nc mel almaya karar verdim. Simdi tekrar tam solotica dan lens ismarlamak uzereydimki, tekrar önce sizin blogunuza bakip fikir edinmeye karar verdim. Ve ilk 15 dk icinde hic tereddut etmeden solotica yerine desio forest green siparis ettim. Uzun lafin kisasi lens reviewlariniz detayli olu, ressimler ve en önemlisi markalar arasinda yaptiginiz kiyaslamakar ve siparis hakkinda verdiginiz bilgiler mukemmel.
    Sayenizde farkli markalar ile tanistim ve tereddut etmeden siparis edebiliyorum. Sadece bunun icin tesekkur etmek istedim.

    sevgiler,

    sara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

      Sil
    2. desıo lenslerı nasıl sparş ettınız yardımcı olursanız cok mutlu olucam.

      Sil
  7. merhaba cansu hanım öncelikle desio markalı lensleri ilk sizde gördüm. Adore blue kullanıyordum pek memnun değildim bu yüzden solotica hidrocor mel almayı düşünüyorum fakat soloticanın balık gibi bir duruşu var tabi hidrocor da var mı yok mu bilmiyorum. Bu lensleri gördüm çok doğal geldi. Esmerim koyu kahve gözlerim var. Tenime de yakışacak bir yeşil istiyorum. Sizce hidrocor mel mi, yoksa desio forest green mi? desert dream de güzel geldi ama rengi açık olur diye biraz daha kararsızım.. bana dönerseniz çok sevinirim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Hidrocor Mel'in daha doğal bir orta boşluğu var. Desio'ların orta boşluğu biraz büyük, öte yandan Forest Green'in rengi Mel'den daha güzel. Ben göz rengimi tam olarak değiştirdiği için Desio'yu tercih ederdim ama boyaması iyi bir Mel de gayet iyi bir seçim olur. Maalesef boyama işi biraz şansa kalmış, fabrikadan koyu Mel de gelebiliyor açık Mel de.. Desio'larda renk daha standart.

      Sil
  8. peki bir de şöyle sorayım.. Mel in görünümü bana doğal geldi. Adore ların orta boslugu cok buyuk bıldıgımız sanki gözümün kenarında mavi bir halka var. Desio'nun da orta halkası büyük diyerek kararsız kalıyorum. Melde de rengi tenime açık kaçar diye korkuyorum.. Lütfen bana bu konuda tam fikir verin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desio'nun da orta boşluğu neredeyse Adore kadar büyük, bu bakımdan memnun kalmayabilirsiniz. Bunu düşünerek Mel'i denemenizi tavsiye ederim. Mel açık renkli bir lens değil, benim blogumda yayınladığım Hidrocor Mel'ler üç sene öncesinden, o zaman çok yoğun boyamalı üretiliyordu. Şimdi daha koyu olması lazım ama daha önce de yazdığım gibi üretimden üretime renk farkediyor, garantisi yok. Tahminen orta koyulukta ela/yeşil gibi duracaktır.

      Sil
  9. Cansu Hanım persembe günü Desio lensleri siparis ettim bana gönderildigine dair bir e-posta geldi bu e-postada ceska postanın linki ve takip etmek icin bir kod verildigini gördüm.sürekli kontrol ediyorum fakat (Bu ürün için bizim delil olarak herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.) yazısı ile karsılasıyorum acaba sizdede böyle miydi sasırdım acıkcası birazda endiseleniyorum cünkü ilk defa internet üzerinden yurt dısı lens alısverisi yapıyorum yardımcı olursanız memnun olucagım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Ceska postadan değil de PTT sitesinden takip etmiştim çünkü ülkeye girdiğini ve kapımıza kadar teslimini ancak PTT'den görebiliyoruz, o yüzden Ceska postada ne zaman göründüğünü hatırlamıyorum ama takip numarası verildiyse ya postaya verilmiştir, ya da postaya verilecektir. Bu hafta içinde pakedin Türkiye'ye giriş yapması ve PTT'de görünmesi gerekir.

      Sil
    2. PTT adresindende denedigimde barkod hatası verdi.Pazartesi sabahı tekrar deniyecegim umarım bir aksilik cıkmaz tesekkürler

      Sil
    3. PTT'de ancak Türkiye'ye girdiğinde görünmeye başlar. Bugün Çarşamba, büyük ihtimal Türkiye'ye artık giriş yapmıştır.

      Sil
  10. Selamlar:)lens konusundaki aydinlatici bloglarinizin siki takipcisiyim gozlerim koyu kahve ve yesil olsun istiyorum solotica esmeralda quartzo arasinda kalmisken aklimi bu forest karistirdi sizce kapatixilik ve dogallik konusunda hangisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Doğallık ve kapatıcılık konusunda Solotica Natural Colors üzerine yok diyebilirim.

      Sil
  11. solotica kadar başarılı bir tasarıma sahip değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Solotica gözlerime iyi gelmiyor, bu nedenle Desio'yu tercih ediyorum. :(

      Sil
  12. Merhaba benim gozlerm miyop 2.50 acaba dereceli lens uretimi yapiliyor mu bu renk epeydr almak istedgm bi renkti. Fakat hem y.disindan ilk kez alacagm icin hem de online oldugu icin cekincelerm var. Su an night&day kullaniyorm ve cok.memnunum urunun konforu nasil? Goz kirptigizda kayma ,,ya da gozdeyken batma yanma oluyor mu? Ayrica urun siparisi guvenlr mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Evet dereceli satışı var. Hatta benimkiler de -1.50 dereceli. Kayma, batma gibi sorunlar yaşamadım, çok rahat lensler, her gün gözümde 12-13 saat kaldığı halde sorun yaşamıyorum. Öte yandan kayma olayı BC değerine göre değişebilir, bu lensin BC (temel eğri) değeri bana tam uydu.

      Sil
    2. Tsk ederm.:-)bu kdr hizli dondugun icin formu nasil dolduracgm bilemedm rica etsm yardmci olr msn.kendi kartm olmadgi icn tedrgn oluyorm da

      Sil
    3. Ürün alımı nasıldı hatırlamadığımdan deneyeyim dedim ama
      şu an sitede sepete ürün atılamıyor. Neden olduğunu anlamadım, normalde kartı doğrudan girince sorun olmaması lazım ama kart sahibinin sanal kartı varsa o kart numarasını girmek daha güvenli olacaktır.

      Sil
    4. Tsk ederim artik Turkiyede satiliyormus internete gerek kalmadi:-) asiri mutlu oldum

      Sil
  13. cansu hanım merhaba. desio lenslerimi sipariş ettim. fakat solüsyon olarak ne önerirsiniz. her lense göre farklı solüsyon varmış bir sitede okudum. siz desiolara hangi solüsyonu kullanıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lense göre solüsyon duymamıştım ama ben genelde Opti Free veya Solo Care kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım.

      Sil
  14. Canim mrb bu lensleri direk uc ay takip atio musun yoksa gectigi oluyo mu sure. biraz pahali cnku :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 ay kullandım ama 3 çift olduğundan dönüşümlü taktım.

      Sil
  15. Cansu hanım merhaba,
    Yurtdışından 2 farklı siteden (biri 1800contacts diğeri desio) lens satın aldım ilk defa. Bu yüzden sormak istedim Yurtdışından gelen ürünlerde PTT kapıya kadar getiriyor mu ve getiriyorsa kapıda ek ücret alıyor mu yoksa kendimiz mi şubeye gidip alıyoruz? Bir de adresle alakalı bir sıkıntı hiç yaşadınız mı? zira 1800contacts sitesi adresimi eksik yazmış, mailleştik daha sonra düzelttiklerini söylediler ama yine de içimde kuruntu oldu Adresim eksik yazılmışsa bu nasıl telafi edilip ürüne kavuşabilirim? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Gümrüğe takılmazsa PTT kapıya kadar getiriyor ancak lenslerin gümrüğe takılacağını sanmıyorum. Gümrük muayenesinden geçerse teslim ederken 2,5TL alıyorlar, onun dışında da bir ücret almıyorlar. Adresle ilgili bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar ama düzeltmemişlerse eksik adresten paket onlara geri dönebilir. Tekrar göndermeleri gerekir.

      Sil
    2. Yanıtladığınız için teşekkür ederim ama sanırım dikkatsizliğimden ötürü 1800contactsten aldığım paket gümrüğe takılacak çünkü 75 euroyu aşmış ve site paketi malesef Fedexle göndermiş. Benim bir de şöyle bir sorum olacak size, malum kozmetik ürünlerin ülkeye girişi yasak artık Numarasız lensler umarım kozmetiğe dahil sayılmıyordur? bir de bh cosmeticsten çok ürün alasım vardı ama teferruatlı araştırınca vazgeçtim zira göz farı ruj vs de kozmetik sayılıyor.. Ama yine de size sormak istedim sizce bu ürünler takılır mı veya satın aldığınız makjaj malzemesi hiç gümrükte takıldı mı? Tekrar teşekkürler..

      Sil
    3. Fedex işi biraz ters olmuş, özel kargolarla ürün gümrüğe takılırsa çok büyük masraflar çıkabiliyor. Umarım takılmaz.

      Numarasız lensler kozmetik sayılmıyor. Yurtdışından lens alımında herhangi bir engel yok. Her tür makyaj ürünü ise yasak.. Gümrükte kalırsa gidip imza verip geri göndertmek gerekiyor çünkü vergisini ödesek bile vermiyorlar. Şu an benim başımda iki gümrükte kalan kozmetik pakedi var. Daha önce de iki tane kalmıştı. Şans işi biraz..

      Sil
  16. cansucun desert dreemmi gösterişli fores greenmi gösterişli yardımcı olursan sevinirim ben daha doygundur daha gösterişlidir diye fores green sipariş verdim yanıldımı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forest Green'in rengi daha göz alıcı. Yeşili çok daha canlı. Desert Dream ise soluk yeşil/gri gibi duruyor.

      Sil
  17. öncelikle cvpladıgın için müteşikirim dogru seçim yapmış plduguma ziyadesiyle sevindim ben dört adet desio lens sipariş verdim greysi mavi rengini çok sevdigim için smoket grey forest green caremel brovn ve incomant vıyt sipariş verdim ilerde ıcy blue ve mintoçu sipariş vermeyi düşünüyorum blogunda mintocunda bebek mavisi tonlarında oldugunu yazmışsın benim gözümde senin göözün gibi koyu kahve umarım mintoc rengi green oyşunla benzemiyordur ben biraz açık renkleri severim bazende koyu ruh halime göre mintoç açık maimi koyu mavimi acaba ciba vishoon elegance light blue tonlarındaysa onun kadar gösterişlimi kafanı agırtım kusura bakma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. Mint Touch orta-açık arası bir renk. Light Blue kadar gösterişli ve canlı bir rengi yok maalesef.

      Sil
  18. selam cansucu desio lense myl atım senin light blue resmini neden sizde böyle bir renk yok diye sende bunu desioyla paylaşabilirsin desio kendi facebookunda senin resmini yayınlıyor forest green desert dreem belki seni önemserlerde light blue ye benzer bir renk yaparlar kusura bakma kafanı agırtım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desio'da biriyle yazışıyorum :) Bir çıtlatırım. Gerçi orta boşluklarını büyük buluyorum, açık maviyle nasıl durur bilemedim ama belki orta boşluğu küçültürlerse güzel olabilir.

      Sil
  19. selam ziyadesiyle mutlu olurum evet pupil boşlugunu küçültseler muhtemelen daha güzel olucak tabi ama yaparlarmı yaparlarsa fefkalade olur ve biraz daha canlı desiolar fazla canlı dgl banamı öyle geldi bilmiyorum açık mavi ama resimlerde orta boşluk daha büyük duruyor canlı çok dikatli bakmak lazım ilgin ,iiçin teşekürler seni önemseyeceklerinden eminim by

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desio'nun renkleri gayet belirgin ama orta boşluk bu nedenle olduğundan daha geniş duruyor.

      Sil
  20. Birşey merak ediyorum lens çekilişleri yapıyormusunuz ? Bu arada çok yakışmış ^^

    YanıtlaSil
  21. kizlar nasil siparis veriyorsunuz ya?? ben birtürlü beceremiyorum siparisi verdip tamamladiktan sonra bi code veriyor bunlar ödeme seklini tamamlayiniz diye ama nasil nerde yapilcak anlamadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladığım kadarıyla öyle br kod yoktu, Checkout yaparken Paypal'a yönlendirmişti, öyle ödemiştim.

      Sil
  22. Merhaba, gözlerim kahverengi ve çapı küçük.. Bu yüzden solotica kullanamıyorum. Adore'un ela rengini kullanıyorum şu anda(sarı değil). Sarısını almayı düşünüyordum fakat pupil boşluğu çok büyük geliyor.. Açık ela-yeşil arası bir renk istiyorum, fazla dikkat çekmeyen.. Tanita tikaram sarı düşünüyorum fakat kalın bir lens diyorlar, Acaba hiç denediniz mi? İstanbul'da yaşıyorum, Anadolu yakasında. Buralarda bu lensi deneyebileceğim bir optikçi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Tanita Tikaram denemedim ama doğal olduğu söyleniyor. Gördüğüm bir kaç resminden Rainbow Elite Giallo ile aynı olduğunu düşündüm. Onu zamanında kullanmıştım ancak koyu gözlerimde iyi durmamıştı. Fazla koyuydu. Hatta belli bile olmuyordu.

      Sil
  23. Merhaba bende sizden esinlenerek ilk defa yurt disi siparisi verdim 21 inde aldim 25 inde turkiye ye giris yapmis ama hala yurt ici sorgulamasinda filan cikmiyor.az once dikkat ettim sitedeki adresime ben iki yerde eksik harf kullanmisim sorun olurmu muraesme ç harfi koymamisim ve muradmah yerine murdmah yazmisim geri kalan adresim dogru problem olurmu olursa cok uzulurum hala gelemis olmasi aklima bu ihtimalleri getiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun olacağını sanmıyorum. Dağıtıcı eksik yerleri tahmin eder diye düşünüyorum. Yine de takip numarasından PTT sitesinden sürekli takip ederseniz adres sorunlu olsa bile dağıtıcıda yakalayıp alma şansınız var.

      Sil
  24. slm bende sizin gazınızla sipariş verdim:) forest greenden. mail atmışlar your order:1234567
    parcel tracking number:1234567 gibi numaralar vermişler acaba bu nolardanmı takip edicez alttada bu yazıyodu malesef ing bilmiyorum
    It is necessary to wait few days before tracking your order as all data must be uploaded by the postal system. You can see first on Italian post ( link in shipping section) and after (might take a week or more) on your local post track & trace.
    For more details check kindly SHIPPING section in our website.
    işallah bi sorun çıkmaz bu arada sayfanız bi harika aynen devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Normalde takip numarasının R ile başlayıp IT ile bitmesi lazım. Böyle bir numara verdilerse PTT sitesinden takip edilebilir.

      Sil
  25. 30 ocakda sipariş vermiştim evt öyle bi numara verdiler ama ptt de görunmuyo ülkeye daha giriş yapmamıştır die umuyorum ilginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PTT'de görünmüyorsa daha ülkeye giriş yapmamış demektir. Ara ara bakmaya devam edin.

      Sil
    2. lenslerim elime ulaştı. bugün ilk defa taktım güzel olmuş diyende oldu kıskananlarda oldu:) ben genel olarak begendim hoş bi renk yalnız sizinkinden biraz daha açık duruyo benim gözlerimde.

      Sil
    3. Güle güle kullanın. Beğendiğinize sevindim. :)

      Sil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. Solotica gold yeşillere benzettim ben.desio mu solotica gold mu rahat?

    YanıtlaSil
  28. Bende sizin sayenizde geçen şubat gibi Desio forest greenlerden aldım.Fakat bende çok açık durdular ona benzer ama daha koyu duran bir lens önerebilirmisiniz.Blogunuzun ne kadar harika olduğunu söylememe gerek yok sanırım:)

    YanıtlaSil
  29. gözleriniz baya koyu renk dimi *

    YanıtlaSil
  30. slm cansu takira tikaram yellow kullandın mı kahve gözde duruşu nasıl sence dogal mı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...