24 Ekim 2013 Perşembe

Alix Avien Terracotta Pudra No.3


Çok uzun zamandır kullandığım ama her nedense yazısını hiç yazmadığım bir ürün olan Alix Avien Terracotta pudra yazısı ile karşınızdayım. Neredeyse bloga ilk başladığımdan beri bu pudrayı kullanıyorum. Ara ara merakım ağır basıp başka pudralara geçsem de yine dönüp dolaşıp bu pudraya dönüyorum. Yani çok sevdiğim bir ürün.

Bloga ilk başladığım zamanlarda pudranın 1 numarasını kullanıyordum (o zamanlar başka rengi yoktu) ancak tenime tam uymuyordu. Daha sonra 3 renginin daha çıktığını duyunca mağazada deneyip No.3'ü beğendim. Sonradan da online satış sitelerinden birinden uygun fiyata bulunca iki adet alıverdim. İlki bitince hazır ikinciyi açmışken ve henüz yeniyken fotoğraflarını çekip yazısını yazayım dedim.




No.3 resimlerde göründüğü kadar sarı alt tonlu değil, biraz pembe tonları da bulunan açık bir renge sahip. Cildimle tam bütünleşiyor ve doğal görünüyor. 

Swatch


Swatch
(Yayılmış)


Pudranın yumuşak bir yapısı var. Genelde kabuki/buffer fırça ile uyguluyorum. Bu şekilde biraz tozutuyor ama iyi sonuç alıyorum. Orta kapatıcılığa sahip bir ürün olduğundan ekstra fondötene ihtiyaç duymuyorum. Sadece göz altıma biraz kapatıcı ve bu pudra cildimin düzgün görünmesi için yetiyor. Hatta göz altına kapatıcı sürmeden sadece bu pudrayı sürüp çıktığım da oluyor. Mat bir bitişi var. Kalıcılığı iyi sayılır, sadece akşam saatlerinde T bölgemde parlama yapıyor. Sivilceye yatkın bir cildim vardır ancak bu pudra ile herhangi bir sivilcelenme veya başka bir cilt problemi yaşamadım.

Bu ürüne tekrar başlamadan önce burada yazdığım gibi MAC Mineralize Skinfinish Natural kullanıyordum ve memnundum ama ürün fiyatının artarak 84TL'ye çıkmasından sonra tekrar Alix Avien'e döndüm. MAC ile karşılaştırırsam kapatıcılık ve kullanım olarak hemen hemen aynı ancak MAC cilde daha parlak ve sağlıklı bir görünüm veriyor. Yine de bence bu kadar fiyat farkını hakedecek bir fark yok.

Ürünün cildimde duruşunu ve kapatıcılığını göstermek için aşağıda hem makyajsız, hem de makyajlı halimi ekliyorum. Bu resimlerde ten makyajı olarak sadece Alix Avien Terracotta No.3 var, kapatıcı yok. Tam yüz makyajlı resmimde ek olarak kaş kalemi ve rimel mevcut.

Makyajsız


Makyajlı


Makyajsız (kötü göründüğümü biliyorum)


Makyajlı


Alix Avien Terracotta pudralarımı LilaKutu'dan gelen 10TL'lik indirim kuponunu kullanarak Cosmofresh'ten almıştım. İndirim kuponuyla beraber iki pudraya 37TL civarı bir şey ödemiştim. Oldukça karlı bir alışveriş olmuştu. Şu an Cosmofresh'te fiyat olarak 24,5TL görünüyor. Dışarıda ne kadara satılıyor bilemiyorum ama bence 25TL'ye gayet güzel ve uzun süre giden bir ürün kendisi. Severek kullanıyorum.

26 yorum :

  1. Mac MSF ile aynı özelliklere sahipse pudram bitince bir deneyeyim en iyisi. Mac MSF'yi severek kullanıyorum. Bunu da çok duydum ama elimdekiler bitmeden almak istemedim. Sen de önerdiğine göre alınabilir:) Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bitince tekrar tekrar alacağım bir ürün :)

      Sil
  2. gerçekten de mace çok benziyormuş yapı olarak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayağı benziyor ama daha mat bir bitişi var. :)

      Sil
  3. Kötü göründüğümü biliyorum demişsin ama çıplak ciltli çok daha güzelsin :)
    Pudraya gelince, bende miniş sivilceler yapmıştı yazın ama sonbahara doğru geçtiler tamamen belkide başka birşeydendir bilemiyorum.
    Mac Studio Fiximle kıyaslamıştım ben yüzümü ikiye bölüp. Yağlanmaya pek dayanıklı değil ama tek başına Mac kadar örtücü bir pudra :) Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, makyajsız soluk ve hastalıklı göründüğümü düşünüyorum. :) Bende sivilce yapmadı ama cilde göre değişiyor olabilir. Yazdığın gibi T bölgesindeki yağlanmayı engellemiyor maalesef.

      Sil
  4. Cilt böyle güzel olunca hiç bir şey sürmene bile gerek yok ki ♥

    YanıtlaSil
  5. Çok doğal ve güzel bir duruşu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten doğal duruyor. Çok teşekkürler :)

      Sil
  6. Cildiniz iyi durumda gözenekleriniz de açık olmadığı için güzel görünüyor ama herkeste böyle olmaz maalesef..:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Burun kısmında geniş gözeneklerim var aslında ve çoğu fondöten/pudra burun kısmından kusuyor ama bu pudra ile bu sorunu yaşamadım. Tabi yüksek kapatıcılık gerektiren ciltlere tek başına yeterli gelmeyecektir.

      Sil
  7. MAC'e bu kadar benziyorsa indirimde denk getirip alıcam artık tereddüt kalmadı bu yazıdan sonra :) umarım doğru rengi seçebilirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten benziyor. Tabi içeriği %100 mü bilemiyorum ama yapı olarak bayağı yakın. Maalesef renk seçeneği MAC'ten az.

      Sil
  8. kendine haksızlık ediyorsun gözeneksiz sivilcesiz lekesiz ışıl ışıl bir cildin var daha ne olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Cildimde az sorun var ama makyajsız soluk, yorgun, hasta gibi görünüyorum.

      Sil
  9. evet özellikle de yaşına göre çok hoş bi cildin var bence

    YanıtlaSil
  10. BU PUDRANIN HANGİ TONU İYİ SİZCE PEKİ COSMOFRESH GÜVENİRİLİR Bİ NET SİTESİMİ İLK DEFA ALACAĞIM NETTEN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık tenliler için 3 numarası iyi.. 1 numara orta koyulukta, 2 ise en koyusu ama aralarında çok büyük ton farklılıkları yok.

      Sil
  11. Çok açık beyaz tenliyim 1 numara her tene uyum sağlar diye biliyorum sizce hangi tonunu almalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 numara veya 3 numara olabilir.. Mağazada deneme şansınız varsa o şekilde daha iyi olur.

      Sil
  12. Makyajsız çok çok çok güzelsin :) Ben bu pudrayı çok merak ediyordum birkaç kişiden daha duydum ve şu an almaya karar verdim! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. :) Pudrayı tavsiye ederim. Severek kullanıyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...