25 Ekim 2013 Cuma

Flormar Jumbo Kalem Farlar J02 ve J04


Flormar Jumbo kalemleri Flormar'ın gönderdiği paketle deneme şansı yakalamıştım. İlk bakışta NYX Jumbo kalem farlara da benzetsem de formülü tamamen farklı çıktı. Bu ürünlerle ilgili yorumlarımı bu yazıda bulacaksınız.

Bana gelen iki renk gri alt tonlu koyu lacivert renkli J02 ve koyu petrol yeşili J04'tü. İki renkte ince ışıltılara sahip.




Swatch
(Sol J04, Sağ J02)

Ürün sanıyorum far olarak düşünülmüş ancak far olarak uygulanması zor. Sürülürken kremsi ve pigmentli yapısıyla tek geçişte tam rengini veriyor ama çok çabuk sabitleniyor ve sabitlendikten sonra yerinden oynatmak mümkün olmuyor. Bu nedenle far olarak kullanılırken yayılması imkansız gibi bir şey.. Bir yandan sürerken aynı anda dağıtmak gerekiyor ki bu şekilde uygulanması hiç kolay değil. Kısacası far olarak kullanımını sevmedim. Tabi farı keskin uygulamayı sevenler bu özelliğini güzel bulabilir ancak bana göre değil. 

Aşağıda far olarak uygulanmış J02'yi görmektesiniz. Hemen yaymaya çalıştığım halde ancak bu kadar dağıtabildim.


Kalem olarak kullanılması daha kolay ama kalın uçlu olması dolayısıyla ince kalem uygulaması için uygun değil. En kolay kalın eyeliner olarak kullanılabiliyor. Sürer sürmez hemen dağıtırsanız buğulu bir eyeliner olarak sonuç alabilirsiniz. 

Aşağıda J04'ün eyeliner olarak kullanılmış ve biraz dağıtılmış halini görmektesiniz. 


Kalemlerin en olumlu özelliği inanılmaz kalıcı olması. Sabah sürüp çıktıktan sonra akşama kadar hiç bir yere kıpırdamıyor. En çabuk silinen alt göz kapağında bile olduğu gibi kalıyor. Şu ana kadar kullandığım en kalıcı kalemler olduğunu kesin olarak yazabilirim. 

Aşağıda J04'ün sürüldükten 12 saat sonra nasıl göründüğünü görebilirsiniz. Görüldüğü gibi hiç bir yere kıpırdamamış, hiç bir silinme olmamış. :)


Ayrıca J04'ü baz olarak kullanmayı da denedim ve bu şekilde de işe yaradı. Pigmentli olması nedeniyle farı yoğunlaştırdı ve göz kapağında çizgilenme yapmadı ama eşit sürüp yayma konusunda yine problem yaşadım.

Kalemlerin fiyatları 13,5TL. Tek başlarına far olarak kullanmak için çok uygun değiller ama toz farlarla beraber bu şekilde de kullanılabilirler. Ben sanırım eyeliner olarak kullanmayı tercih edeceğim. Kalıcılığı yüksek seviyede bir kalem arıyorsanız tavsiye ederim.

* Ürünler firma tarafından denemem için gönderilmiştir, yazdıklarım tamamen kendi fikirlerimi yansıtmaktadır.

6 yorum :

  1. NYX'in jumbolarından daha mı kaliteliler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha kaliteli diyebilirim ama NYX'ler kolay dağıtılıyor. Flormar ise kalıcılıkta NYX'leri 10'a katlar

      Sil
  2. Aaa süpermiş o zaman :) üstelik NYX'in burdaki fiyatından daha uygun gerçi ben NYX'den sadece baz gibi kullanılan Milk'i merak ediyordum sadece diğer renklerini pek merak etmiyorum Flormar'ın renklerini baya beğendim açıkçası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NYX bana pek yaramadı, anında çizgilenme yapıyor. Çizgilenmemesi için altına başka bir baz daha uygulamam gerekiyor ama iki baz saçma saçma ve gereksiz oluyor. Bunda çizgilenme olmuyor ama işte yayılması daha kolay olsa iyi olurdu. O kadar çabuk sabitleniyor ki..

      Sil
  3. Rengini sende görüp ben de aldım. Gerçekten çok haklısın kalıcılığı harika. Pigmenti de süper. Ancak ucu çok kalın olduğu için sürmekte zorluk yaşadım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce uçlu olsalar hayatımın kalemleri olabilirdi, keşke far değil de göz kalemi olarak üretselermiş çok daha başarılı olurmuş.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...