28 Ekim 2013 Pazartesi

Benefit World Famous Neutrals Far Setleri


Bol resimli bir yazıya hazır mısınız? Evet diyorsanız bu yazımın konusu Benefit'in naturel tonlarda dört normal far ve iki krem fardan oluşan World Famous Neutrals setleri olacak. Bu setleri Sephora ziyaretlerimden birinde gözüme kestirmiş, sonradan yurtdışından alma şansı doğunca sipariş etmiştim.

Bu seride toplamda üç set var. Ben Sexiest Nudes Ever ve Most Glamorous Nudes Ever setlerini tercih ettim.

Öncelikle ambalajlardan başlamak istiyorum. Benefit'in ambalajları bilindiği üzere çok yaratıcı ve şıktır. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bu ürünler de istisna değil. Gerçekten ambalajlar şık ve kaliteli.

Aşağıda solda Sexiest Nudes Ever, sağda Most Glamorous Nudes Ever

Ambalaj içinde ayrıca bir ayna ve ürünlerle yapılabilecek makyajları anlatan kılavuzlar bulunuyor. Ambalajın başka bir özelliği de içindeki kartonun farlarla birlikte çıkıp gereğinde mücevher kutusu vb. olarak kullanılabilmesi.. Yani farlar biterse veya bozulursa ambalajı yine kullanılabiliyor. Krem farlar da kutudan çıkartılıp ayrı saklanabiliyor.



Sexiest Nudes Ever, daha çok soğuk tonlu farlardan oluşuyor. Preslenmiş toz farlardan Milk It! beyaz, Raincheck? gri tonlara sahip morumsu bir renk, Pause for Applause soğuk tonlu açık pembe ve Blingo! metalik gümüş olarak tanımlanabilir. Blingo! dışındaki farlarda çok ince ışıltılar var... Blingo! ise yoğun ışıltılı.. Pigmentasyonları orta seviyede, kolay sürülüp kolay karıştırılıyorlar ve fazla tozutmuyorlar. Makyajımı yaparken bana herhangi bir problem yaşatmadılar.



Açıkçası bu setleri alırken en emin olmadığım şey krem farlar olmuştu çünkü bu tarz ürünler benim göz kapaklarımda çizgilenme yapıyor. Özellikle MAC paint potlarımı bu nedenle kullanamadığımdan satmak durumunda kalmıştım. Bunun verdiği önyargıyla farları kullandım ama düşündüğümden çok daha başarılı çıktılar. Pigmentasyonları gayet yeterli, kolay karıştırılıp dağıtılıyorlar. Üstelik çok kalıcılar ve çizgilenme yapmıyorlar. Bikini-Tini rengini baz olarak kullandığım makyajım 12 saat çizgilenmeden gözümde kaldı. Tabi aşırı yağlı göz kapaklarım yok ama MAC paint pot faciasından sonra ilaç gibi geldiklerini söyleyebilirim. Sexiest Nudes Ever setindeki iki krem fardan Bikini-Tini pembe tonlu ışıltılı bej, Holy Smokes! ışıltılı koyu gri olarak tanımlanabilir.

Aşağıda solda Bikini-Tini, sağda Holy Smokes!

Swatch
Soldan sağa: Bikini-Tini, Holy Smokes!, Milk It!, Raincheck?, Pause for Applause, Blingo!

Bu setle yaptığım makyaj ise aşağıdaki gibi.. Bu makyajda baz olarak Bikini-Tini'yi sürdükten sonra gözün iç tarafında ve kaş altında Milk It!, orta kısmında Pause for Applause, dış kısmında Raincheck? alt göz kapağı ve crease bölgesinde Blingo!'yu kullandım. Siyah kalem ile hafif çerçeveleyip dağıttım ve rimelledim.



Most Glamourous Nudes Ever seti ise daha çok sıcak tonlardan oluşuyor. Bu setteki preslenmiş toz farlardan Call My Buff bej rengi, Kiss Me, I'm Tipsy ışıltılı koyu kahve, It's Complicated altın ışıltılı pembe, Gilt-y Pleasure kahve tonlu altın olarak tanımlanabilir. Bu farların yapıları da Sexiest Nudes Ever ile benzer. Ekleyeceğim bir şey yok. Yine kullanırken bana herhangi bir problem yaşatmadılar.



Setin krem farlarından Birthday Suit bej/şampanya renge, My Two Cents bronz/kahve renge sahip. İkisi de ışıltılı farlar.

Aşağıda solda Birthday Suit, sağda My Two Cents

Swatch
Soldan sağa: Birthday Suit, My Two Cents, Call My Buff, Kiss Me I'm Tipsy, It's Complicated, Gilt-y Pleasure

Bu setle yaptığım makyajda baz olarak Birthday Suit'i sürdükten sonra gözün iç ve orta tarafında It's Complicated, dış kısmında Kiss Me, I'm Tipsy, alt göz kapağı ve crease bölgesinde Gilt-y Pleasure , kaş altında Call My Buff'ı kullandım. Siyah kalem ile hafif çerçeveleyip dağıttım ve rimelledim.



Krem farların tek başına kullanımlarını ve pigmentasyonlarını göstermek için bir de sadece krem farları kullanarak makyaj yaptım. Aşağıdaki makyajda gözün genelinde Birthday Suit, Üst kirpik dipleri ve alt göz kapağının dışında Holy Smokes! bulunuyor. Krem farların tek başlarına da kalıcığı gayet güzel, çizgilenme sorunum olmadı.



Sonuç olarak bu setleri beğendim. Naturel tonlarda makyaj severler için alternatif olabileceğini düşünüyorum. Özellikle krem farları başarılı buldum.

Setleri yurtdışından 30$'a almıştım. Türkiye'de Sephora mağazasında sorduğumda 99TL demişlerdi. Markanın fiyatları göz önüne alındığında çok kötü olmadığını düşünüyorum ama Black Card indirim zamanlarında daha uyguna gelebilir. 

Benefit World Famous Neutrals setleri Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.

6 yorum :

  1. Merhaba,

    Yorumların için teşekkür ederiz. :)

    Bene-Sevgiler,
    Benefit Cosmetics Turkey

    YanıtlaSil
  2. İkisinede hayran kaldım valla çook ciciler

    YanıtlaSil
  3. iki palette çok güzel, makyajlarda süper olmuş,güle güle kullan:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...