28 Ağustos 2012 Salı

Son Zamanlardaki Ten Makyajım

Bir süredir yaptığım makyajlarda cildimde ne gibi bir fondöten kullandığım soruluyordu. Ben de ten makyajım için kullandığım ürünlerle ilgili bir toplu yazı hazırlamaya karar verdim. Aslında resimleri çekeli iki hafta oluyor ancak bu aralar oldukça yoğun ve yorgunum. Bu nedenle ancak yazmaya fırsat bulabiliyorum.

Aslında bu aralar ten makyajımda fondöten kullanmıyorum. Sadece baz, kapatıcı ve pudra sürüp çıkıyorum. Bakalım uygulamalı olarak ten makyajımı nasıl yapıyormuşum. :)

Öncelikle makyajsız ben.. Kötü biliyorum.


Yakın plan..


Yazın yüzüm hemen yağlanmasın ve makyaj biraz dayansın diye makyaj bazı kullanıyorum. Geçenlerde aldığım silikon bazlı Sephora makyaj bazından oldukça memnun kaldım. Bu baz hem cildi pürüzsüzleştiriyor, hem de makyajın biraz daha uzun dayanmasını sağlıyor.



Bazdan sonra ciltte gözle görülebilir bir değişiklik olmadığından baz uygulamadan sonraki cildimi göstermiyorum. 

Bazdan sonra göz altlarım, burnumdaki siyah noktalar vb. kapatılması gereken yerlere kapatıcı uyguluyorum. Bu iş için de bu aralar L'Oreal True Match kapatıcıyı kullanıyorum. Aldığım 01 Ivory rengi şu an bana biraz açık kaçıyor ancak üzerine pudra uyguladığımdan dolayı kapatıcının rengi çokta önemli değil. L'Oreal True Match çok yoğun bir kapatıcı değil aslında ancak bana yeterli geliyor. Yapısı güzel, sadece burnumda birazcık soyulma yaptı.


Swatch..


Yüzde (Sadece göz altlarında, burundaki siyah noktalar üzerinde)



Sonraki adımda pudramı uyguluyorum. Aslında marifetin çoğunluğunun da kullandığım pudrada olduğunu söyleyebilirim. MAC Mineralize Skinfinish Natural Medium Plus kullanıyorum. Medium Plus rengini mua benim için seçmişti ancak renk cildime tam oturuyor diyemem, bu nedenle bir daha aldığımda rengi kendim seçmeyi planlıyorum. Onun dışında pudranın yapısı harika.. Orta kapatıcılığa sahip olduğundan fondöten gibi görev görüyor. Cildi kesinlikle kurutmuyor, sağlıklı, pürüzsüz bir görünüm veriyor. Ben bu pudrayı Sigma kabuki ile uyguluyorum.



Pudrayı da uyguladıktan sonra ten makyajım aşağıdaki gibi oluyor.



Ten makyajından sonra da allık, kaş farı, göz ve dudak makyajı uygulayıp makyajı tamamlıyorum. Bu esnada da pudra cildime iyice oturuyor. (Yanaklarda theBalm Hot Mama, dudakta MAC Viva Glam Cyndi Lipglass var, lensler Solotica Hidrocharme Mel)


Bilgi için Sephora bazın fiyatı 29,90TL.. Fişini atmış olmakla beraber sanırım L'Oreal True Match kapatıcı 25TL civarı.. (Şu an çoğu mağazada L'Oreal ürünlerinde %25 indirim mevcut) MAC Mineralize Skinfinish Natural ise şu an tam ne kadara satılıyor bilemiyorum ama sanırım 70 küsür TL'ydi. Biraz pahalı ama uzun süre gidecek bir ürün olduğundan ve cilde harika bir görünüm verdiğinden verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum.

Bu ten makyajı görüldüğü gibi oldukça pratik ve fondöten sürme olayını atladığımdan yapması uzun zaman almıyor. :) Sonuçtan memnunum.

38 yorum :

  1. diğer tüm makyajların gibi bu da çok güzel olmuş pudra sevmeyen biri olarak pudranın ve allığın duruşuna bayıldım.
    www.beautifulandsweets.com

    YanıtlaSil
  2. makyajsız teniniz bile harika görünüyor, maşaallah hayranım cildinize. ben çenesinde az da olsa sivilce izleri , yanaklarında gözenek problemi olan, karma ve çok hassas bir cilde sahibim. ve pudra kulanmaktan görüntüsünden haz etmiyorum. önerebileceğiniz bir fondöten varsa denemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, genelde hep kapatıcı/pudra kombinasyonunu kullanıyorum. Büyük gözenekler için silikon bazlı bir baz kullanılabilir. Onun dışında Kore menşeili BB kremlere bakmanızı öneririm. Missha ilk aklıma gelen marka.. Diğerleri Türkiye'de satılmıyor zaten.. cilde daha yararlı oluyorlar.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım!

    Ben Missha bb üzerine Kryolan pudra aldım ama sanırım bu noktada olay ürünlerde değil sürmekte. Ben Joker gibi bembeyaz suratla çıkıyorum dışarı. Miktarını ayarlayamıyorum; az sürünce akıyor, çok sürünce olmuyor. Kalıntılı pötürtülü kalıyor cildimde.

    Bir de Mac'i deneyelim, bakalım :/

    YanıtlaSil
  5. Cok güzel görünüyorsun! Bendede var ayni pudra ve renk ve dedigin gibi bronz oldugumda bile rengi tam oturmuyormus gibi, hala sanki hafif kontür icin bile kullanabiliyordum, birde cok cabuk bitiyor sanki, tekrar alirsamda bir renk acigini alacagim bende, ama pek sanmiyorum : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iki aydır neredeyse her gün kullanıyorum, bol bol sürdüğüm halde daha pudranın bombesi yeni düzleşti. Ama rengi tam oturmuyor, Medium daha iyi otururdu gibime geliyor. Ben biterse kesin alacağım. :)

      Sil
  6. valla cildin çok güzel makyajsızda , makyaj tonlarına bayıldım sade , sağlıklı bir görüntü olmuş

    yildizlimakyaj.blogspot.com (çekilişe beklerim;) )

    YanıtlaSil
  7. Cildin gerçekten makyajsız bile süper :) Çok güzel bir post olmuş.Mac Pudrayı çok merak ettim şimdi bende nasıl olur diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, mağazada denemekte fayda var. :)

      Sil
  8. Senin cildin makyajsız da çok kaliteli olduğu için ne sürersen sür güzel gözükür.Kocaman MAŞALLAAAHH diyorum.MAC msf benimde favorim.

    YanıtlaSil
  9. SÜPER GÖRÜNÜYORSUNUZ ÇOK BEĞENDİM..

    YanıtlaSil
  10. bayıldım,süper olmuş..hot mama ve mac pudrayı alıcaklarım arasına koydum bile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Hot Mama gerçekten çok güzel :)

      Sil
  11. Sephora makyaj bazına bende bayılıyordum ancak içerisinde olan paraben yuzunden bıraktımm:( parabenli ürünler meme kanserine neden oluyormuşş çok üzücü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parabenler için iyi şeyler söylemiyorlar, evet.. Gerçi ben pek dikkat etmiyorum. Bir tek şampuanlarımı sülfatsız seçiyorum.

      Sil
  12. nefis ya, sen makyajı da fotoğraflama işini de çok iyi yapıyorsun :)

    YanıtlaSil
  13. Cansu cok güzel görünüyorsun ayrıca lenslerine de bayıldım cok doğal durmuşlar.. Acaba rainbow galio kullandinmi önerir misin tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rainbow Giallo kullandım ancak çok koyu renk gözlülere pek önermem, zira bendeki görüntüsünden pek hoşnut kalmamıştım. Çamurumsu, yeşilimsi, tuhaf bir renk olmuştu. Ancak orta ve açık kahve gözlerde çok güzel duruyor.

      Sil
  14. Çok beğendim, çok güzel anlatımlı hemen benim bile yapasım geldi.

    YanıtlaSil
  15. ne güzel cildin var masallah! makyajsiz gezsen de olur yani o derece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Herkes gibi benim cildin de kusurları var elbet.. Arada sivilceler basıyor :(

      Sil
  16. Gel sen benim göz altlarımı al ben de senin cildini alayım vuhuuu öyle pürüzsüz ben'siz bi cilt bende olsaaa hayattaaa makyaja elimi sürmem,gerçi yine sürmüyorum aammaaa en azından lanetler etmezdim :D
    Vallahi cildin enfes hiç ten makyajı yapmasan olur!!!maşallah canım :)

    YanıtlaSil
  17. Bence bu yazının arkasından kesinlikle şu yazı gelmeli "Yoğun istek üzerine cilt bakımı rutinim" :) Cildiniz gerçekten çoook güzel maşallah nazar değmesin. Düzenli olarak cilt bakımınızda kullandıgınız ürünleri de burda anlatırsanız çok iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu konuda da çok istek geliyor. Neden olmasın? Önümüzdeki günlerde bu konuyu değerlendireceğim.

      Sil
  18. çok güzel görünüyorsunuz.makyaj süper olmuş

    YanıtlaSil
  19. Wouww, makyajsız da çok güzelsiniz :) Cilt bakım rutini yazısı bekliyoruz, gerekirse yalvarırım: Lütfen, lütfen, lütfen, lütfen, lütfen, lütfen, lütfeeen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. İsteği değenlendireceğim. :D

      Sil
  20. Hergün 10 post yapsan okumaya doymam cok güzel anlatıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Çalışmasam her gün yazabilirim ama oldukça yoğun olunca seyrek yazı yazabiliyorum :(

      Sil
  21. bişe söyleyimmi cildin kaymak gibi hatun:D cilt bakımında ne kullanıyorsun lütfen bunu bu blogta paylaş gözeneksiz duru süper yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaktan gözeneksiz görünüyor ama benim de burnumda siyah noktalar mevcut maalesef. :( Ama cilt bakımı rutinimi paylaşacağım. :D

      Sil
  22. Mrb bnm sivilcem gozeneklerim siyah noktam yok ama kuru hassas v kizarikliklqri olan bi cildim var :( renk esitlemek icin bana fondoten bb cc krem n onerebilirsiniz ? Acik kumralim v daha once hic bu tarzurunler kullanmadm yrd olursanzcok sewinirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CC krem kullanmadım ama Missha'nın BB kreminden memnun kalmıştım. Öte yandan çok hassas bir cildim olmadığından hassas ciltlere nasıl etki eder bilemiyorum. 21 numarası çok açık, 23 numara açık buğday ten için.

      Sil
    2. Cansu ablacim bu arada bloğunun eski sayfalarını inceleme fırsatı buldum bu aksam. İnan makyajsız da çok güzelsin. Ben dün estee lauder perfectionist fondöten aldım.o kadar harika bişey ki,senin denemeni çok isterim. bende senin gibi çok beyaz tenliyim ve benim biraz sivilcem var senin gibi aşırı pürüzsüz bir cildim yok,ona rağmen ipek gibi oldum. o yüzden o fondöteni sende görmeyi çok isterim💕 onun dışında da melek gibisin,kalbinin iyiliği gözlerine vurmuş ve her lens yakışıyor. eminim çok kültürlü bir kadınsın ayrıca.bloğundan ne kadar düzenli,sistematik ve özenli olduğun belli oluyor seni bu disiplinin yüzünden cok ama cok severek takip ediyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...