3 Temmuz 2012 Salı

Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue

İtiraf etmeliyim ki bloga ilk başladığımda far bazının önemini pek kavrayamamıştım. Kapatıcımı sürer, üzerine ince bir kat pudra geçer ve farımı öyle sürerdim. Daha sonra ilk far bazım olan NYX HD'yi kullanmaya başlayınca far bazının aslında göz makyajında ne kadar önemli olduğunu, farın rengini nasıl canlandırdığını, farı nasıl sabitlediğini gördüm ve far bazları göz makyajımın vazgeçilmezleri haline geldi.

Ayrıca toz veya fırınlanmış farlar için bazı özel far bazları da mevcut. Bunlar hafif yapışkan bir yapıya sahip olduğundan bu tür farların renklerini daha iyi vermesini ve simli farların simlerinin göz kapağına sabitlenmesini sağlıyorlar. Bu ürünlerden birini şu yazımda tanıtmıştım ancak o zaman tanıttığım ürün Türkiye'de bulunmuyordu, bu sefer Türkiye'de bulunan bir ürün tanıtmak istiyorum: Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue..


Yapısı oldukça yoğun ve renksiz bir far bazı denebilir. Etkili olması için azıcık ürün yetiyor. Bu bakımdan bu tüpün bana çok uzun süre gideceğini düşünüyorum.

Ürün tüpten çıktığı haliyle:


Eğer pigmentasyonunun az olmasından ve kalıcı olmamasından şikayetçi olduğunuz farlar varsa bir de bu far bazıyla denemenizi tavsiye ederim. Islak kullanıma gerek kalmadan farın rengini canlandırıyor. Ayrıca farı göz kapağına sabitliyor. Bu far bazıyla sabah sürdüğüm farlar akşama kadar göz kapağımdan zerre kaybolmadan ve hiç çizgilenmeden duruyor. 

Aşağıda bazı farların normal far bazı ve Too Faced Glitter Glue ile nasıl göründüğünü görmektesiniz:

Söz konusu farlar
(MAC Mineralize far Jade's Fortune, MAC Violet pigment, Fyrinnae Rapunzel Had Extensions toz far ve Flormar Terracotta Diamonds No.07)


Swatchlar
(Soldan sağa Flormar Terracotta Diamonds No.07, MAC Jade's Fortune, MAC Violet, Fyrinnae Rapunzel Had Extensions - hepsinde Urban Decay far bazıyla swatch solda, Too Faced SI Glitter Glue ile swatch sağda)


Bu far bazının diğer swatch örneklerini ve yaptığım makyajları şurada ve şurada bulabilirsiniz.

Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue Sephora'larda satılmakta.. Fiyatı ise 44,90TL. Bu serinin ayrıca Candlelight versiyonunu da aldım, o da yakında blogda olacak.

17 yorum :

  1. Bunu Youtube'da cok severek takip ettigim Amerikan blogger 'Raeview' her makyajinda sürüyor ve hakkinda cok iyi seyler söylüyor. Bu yüzden cok merak ettigim bir üründü ve yazin tam da zamaninda geldi. Aklimda hicbir soru isareti kalmadi diyebilirim, harika anlatmissin, ve farlarla gösteris de muhtesem. Tesekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Kesinlikle tavsiye ettiğim bir ürün..

      Sil
  2. çooooook teşekkür ederim. bu yazıdan en çok istifade eden benim herhalde :) candlelight ile farkını öğrenmek için sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yorum için teşekkürler

      Sil
    2. peki smokey yapmaya kalktığımızda farları dağıtırken zorluk çıkartıyor mu? isminin içinden 'glue' geçince merak ettim. 'çok kalıcı' dedikleri bi farı denediğimde başıma buna benzer bir şey gelmişti de. hakikatten sürdüğün yerde 'kalıyordu' far. imkanı yok fırça ile dağıtamıyordun.

      Sil
    3. Makyajlarımı bu bazla uygularken karıştırma konusunda bir sorun yaşamadım ancak sorun yaşayanlar olduğu okudum. Bu sanırım benim biraz da far sürüş şeklimden kaynaklanıyor.

      Sil
    4. Dun aldim ben bunu. Nars'inkini satmaya kalktilar ama inat ettim, too faced istedim. Kullanir kullanmaz yeniden yorum yapicam :)

      Sil
    5. bu ürün tam tamına 12 saat boyunca farımı %80 oranında gözümde tutarak takdirimi kazanmıştır. bu 12 saat içinde yaz sıcağında kuaförde fönlere maruz kaldım, 3-4 kere de çeşitli bedensel aktiviteler vasıtasıyla (dans etmek, tepinmek vs...) sucuk gibi terleyip kurudum. ve buna rağmen PANDA'YA DÖNÜŞMEDİM!!! oh la la!!

      yalnız farları dağıtmak hakikatten zor, kullandığınız zaman hata kabul etmiyor. sürdüğünüz yerde kalıyor far, anında sabitliyor. dağıtıcam diye totom çıktı. makyajı çıkartmak konusunda da zorlanacağımı düşünmüştüm ama öyle olmadı. yüzümü yıkar yıkamaz aktı gitti. ürün-fiyat-performans değerlendimesinden geçirdiğimde bir daha alır mıyım? KESİNLİKLE. sırf simli değil mat farlarda da üstün başarı gösteriyor. epeyi fonksyonel, nars'a 58 tl bayılmaktansa bu ürüne 45 tl vermek daha mantıklı.

      blog sahibesine sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. sağolsun varolsun :)

      Sil
  3. Too Faced far bazında merak ettiğim bir ürün. Fİyatı biraz yüksek geldi ama yine de denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler.. Kesinlikle tavsiye ederim.

      Sil
  4. too faced shadow insuranceı da kullandınız mı peki hiç?benim aldığım hoş kokmuyor bir kimyasal kokuyor ağır bir şekilde.siz de öyle bir durumla karşılaştınız mı merak ettim.kullansam mı kullanmasam mı tereddüt içerisindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Glitter Glue versiyonu kokusuz ancak Candlelight olanında yazdığınız gibi hoş olmayan, kimyasal bir koku var. muhtemelen normal Shadow Insurance ile aynı koku.. normali böyle herhalde

      Sil
  5. kusura bakmayin benim bi sorum olacakti, too faced the return of sexy palette turkiyede kac turk lirasi. Sorumu cevaplarsaniz cok memnun olurum. Basarilarinizin devamini dilerim

    YanıtlaSil
  6. nerde satılıyor nerden alabiliriz. link atarmısın

    YanıtlaSil
  7. nerde satılıyor nerden alabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora mağazasından almıştım. Şu an Too Faced Sephora'dan kalkma aşamasında ama bazı mağazalarda hala bulunabilir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...