20 Temmuz 2012 Cuma

Freshlook Colorblends Pure Hazel

Farkettim ki uzun zamandır lens yazıları yazmıyorum. Elbette bu lens kullanmadığım anlamına gelmiyor ancak bir süredir hep aynı lensleri kullandığımdan ve bu lensleri zaten daha önce blogda tanıtmış olduğumdan yazmaya değecek bir şey olmuyor.

Bugün daha önce tanıttığım lenslerden farklı olarak her lensçide kolayca bulunabilen ve çok ucuz olan Freshlook Colorblends serisinden Pure Hazel (Saf Ela) rengini tanıtmak istiyorum. Bu lensler aslında 4 yıldır bendeler.. Evleneceğim zaman düğünde takmak için almıştım, zira o zaman henüz Solotica'lanmamıştım ve doğal bir lens istediğimden FL Pure Hazel'ı tercih etmiştim. Göz numaralarımdan dolayı iki kutu almıştım. Bir çiftini düğün zamanı takmış ve 1 ayı geçince atmıştım. İkinci çift ise o zamandan beri açılmamış halde lens kutumda duruyordu. Son kullanım tarihleri yaklaştığından geçen hafta kalan çifti de kullanıma açtım:


Freshlook Colorblends bildiğiniz gibi Ciba Vision tarafından üretilen aylık lens serisidir. Kimi lensçiler üç aylık diye satıyorlar ancak bu lensler sadece bir ay kullanılıp atılmak için üretilmiş lensler.. Belki her gün takılmazsa biraz daha uzun süre gidebilir ama dikkatli olmak gerek.

Lensin tasarımı için söyleyeceğim fazla bir şey yok. Nokta boyamalı, ortasına daha doğal görünmesi için az miktarda kahverengi katılmış, orta boşluğu büyük, ince hareli klasik Freshlook tasarımına sahip. Çok ince bir yapısı var.. Şahsen ben Freshlook'larla çok rahat ediyorum ama rahatsız olduğunu söyleyenleri de görmüştüm. Pure Hazel (Saf Ela) adı üstünde ela bir renk.. Kimi ışıkta yeşilimsi, kimi ışıkta açık kahverengi/sarımsı görünüyor. Freshlook lensler arasında doğal görünenlerden biri diyebilirim.

Gözde duruşu ise şöyle:






Bence çok kötü değil.. Hatta bunları doğal gözlerim sananlar oldu. Biraz yakından baksalardı muhtemelen lens olduklarını anlarlardı, zira yakından noktaları bariz görülüyor. Bir Solotica Hidrocharme Ocre değil ama idare eder.

Freshlook lensler her yerde satılıyor. Ben 4 yıl önce kutusunu 25TL'ye almıştım. Şu an tahminen daha pahalıdır. Bir kutuda bir çift lens bulunuyor. Benim gibi göz numaralarınız farklıysa iki kutu almanız gerekiyor. Bir de ufak uyarı.. Bazı optikçilerde Uzak Doğu'da üretilen sahte Freshlook'ların satıldığını duydum. Bu nedenle dikkatli olmanızı ve mutlaka faturalı lens almanızı tavsiye ederim.

33 yorum :

  1. Çok doğal ve güzel durmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okadar araştırma yaptım sizin gbi açıklayanı görmedim çok saolun bende aldım daha açmadım denemeye çekiniyodum ama yazınızı okuyunca deneyeceğim

      Sil
  2. Ozlemisim bu yazilari :) canim bu aralar benim blogun izleyicisi dustu yaziyorm yorum yapan yok :( uzuluyorum ama google araciligiyla eski yazilar cok okunuyor ve eminimki senin goz makyajlarin bi cok kisiye ilham kaynagi oluyodur;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım.. bu yazıyı yazarken gerçekten kötüydü ancak şimdi Ramazan diye biraz artış oldu neyse ki. :) Umarım sende de olmuştur

      Sil
  3. freslook gümüş grisini kullanıyor musunuz varsa nasıl göründüğünü postlar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet meraktan almış olduğum ama hiç açmadığım bir çift mevcut. Sizin için açıp resimleyeceğim. :)

      Sil
  4. lenslerden çok kirpikler dikkat çekiyor. Maşallah gözlerinde kirpiklerinde çok güzel.Burda kullandığın mascaranın markası ne acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Burada Golden Rose Wonder Lash kullanmıştım

      Sil
  5. çok hoş görünüyor canım.Bedne almayı düşünmüştüm fakat ben malesef torik lens kullanıcısıyım.renkli ve numaralı seçeneğim çok çok az:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :D Aslında benim de torik kullanmam gerekiyor ancak astigmatım çok yüksek olmadığından sadece miyobu düzeltmekle kurtarıyorum. Torikte yazdığın gibi seçenek çok az, olan markalarda da renk ve tasarım kısıtlı ve aşırı pahalı.

      Sil
  6. bende aynı markanın aynı serisini kullanıyorum ve bana 3 aylık demişlerdi ve şu an 3. ayındayım off kandırıldım mı yani :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay kullanınca çok ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum ancak aldığınız optikçinin verdiği bilgi maalesef yanlış.

      Sil
  7. bende seviyorum bu markayı numaralı gözlerim ve değişiklik olsun diye farklı renkler alıyorum şuan 1 kutu 45 tl:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol. :) Bu fiyata alınabilecek en iyi lensler diye düşünüyorum.

      Sil
  8. merhabalar pure hazel harelimi ?

    YanıtlaSil
  9. ben bu rengi sende görüp çok beğendim hatta aldım benimkiler numarasıs sağ ve sol takımı fark edermi ,, yada üserinde yasıomu bu sağ göse bu sol göse die ben göremedim yardmcı olurmusun

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Pure Hazel'i 8-9 yıl boyunca taktım lazer yaptırdıktan sonra bıraktım ama çok doğaldı.Çok güzel şimdi numarasızını takmayı düşünüyorum...Freshlook pure hazel favorim..

    YanıtlaSil
  12. merhabalar bende freslook lenslerini kullanıyorum ama gözde dha doğal duran bir lens markası verebilirmisn bna bnmde göz rengim aşagı yukarı sennkilerle aynı sayılır.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba nette lens araştırırken buldum bloğunuzu. Bu marka ve renk lens almak istiyorum fakat puslu bir görüntü yapıyor gibi yorumlar var..kalite olarak nasıl bir lens?Uzun yıllardır lens kullanıyorum fakat hiç renkli lens kullanmamış birine öneriniz nedir?
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. freslook rahat ama hiç doğal değil Solotica doğal ama hiç rahat değil.BUNUN ARASI VARMI?

    YanıtlaSil
  15. MRBAAA FRESHLOOK RAHAT AMA HİÇ DOĞAL DEĞİL.SOLOTİCA DA GOĞAL AMA HİÇ RAHAT DEĞİL.BUNUN ARASI YOK MU?
    YARDIMCI OLURSANIZ EVİNİRİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yok, Solotica'lar üretilen en doğal fabrikasyon lensler ama gözleri mahvediyorlar. Desio var ama onların da orta boşluğu büyük maalesef.

      Sil
    2. Aldığım soloticalar hep 1 ay sonra çöpe gitti.Gözlerimi yakıp kavurdular.Şuan adore düşünüyorum onlar nasıl bilginiz var mı ?

      Sil
    3. Adore kullanmadım ancak koyu gözlerde çok büyük bir renk değişikliği yapmıyor. Ela/açık kahve gözlerde çok güzel duruyor.

      Sil
  16. gülşah demirci3 Nisan 2014 11:28

    merhabalar renkli lens ararken bloğunuzu buldum.Çok başarılısınız tebrik ederim çok doğru ve açıklayıcı bilgiler veriyorsunuz:) Aslında ben 8-9 aydır aquve oasys şeffaf lens kullanıyorum.Çünku gözlerimdeki hipermetrop yükselmiş.Ben de arada renkli lens de kullanayım bari dedim.İlk denemem freshlook colorblens serisinden blue idi.Gözlerim çok koyu kahverengi.Açıkçası hiç belli olmadı yakından bakınca anlaşılıyor insanlar ilk bakışta farketmediler bile:) şimdi püre hazel lenslerimi açacağım bunu hiç anlamayacaklar sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Pure Hazel bana göre maviden daha belirgin bir renk. Umarım memnun kalırsınız

      Sil
  17. Gercek göz rengim kahverengi..gümüş grisi kullanıyorm lens..tenim fazla esmer degil ve gercek göz rengim olduğunu bile söylüyorlar 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gümüş gri denedim ben de, bana pek olmadı ama esmerlerde güzel duracağına eminim. :)

      Sil
  18. Merhabalar, yazininiz bir harika olmus gercekten. Cevaplayabilirseniz cok mutlu olurum ki 2 sorum olacakti, ilk olarak soloticalarin orta boslugu kucuk oluyor degil mi dogal durmasinda bir etmen , peki daha uygun fiyatli ve orta boslugu kucuk olan hangi markalari onerirsiniz, bir de adoreun orta bosluk boyutu ve dogal durusu nasil sizce? Simdiden tesekkur ederim :D

    YanıtlaSil
  19. Gozlerim kahverengi bende sterling gray denedim freshlookun ama gözümde mavimsi durdu freshlook alicaklara sterling gray ı tavsiye edebilirim. Bugünde pure hazel aldim doğal güzel duruyor dediğin gibi çıktı :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...