28 Nisan 2012 Cumartesi

Rimmel Match Perfection 010 Ivory Kapatıcı

Rimmel Match Perfection kapatıcıyı bir süredir başka kapatıcılarla dönüşümlü olarak kullanıyorum. Sanırım artık blogda yorumlama vakti geldi.


Match Perfection, fırça uçlu tüp ambalajda satışa sunulmuş bir kapatıcı. Tüp sıkıldığında kapatıcı fırçanın ucuna geliyor. Böyle ambalajlarda yanlışlıkla ucundan fazla ürün geldiğinde ürünü ambalaja geri koyma şansınız yok, bu açıdan ambalajın hijyenik kullanım sunduğunu söyleyebilirim ancak bunun yanında ürün israfı da oluyor. Fırçası pek kullanışlı değil, ben ucundan ürünü elime alarak kullanıyorum.


010 nolu Ivory rengi oldukça açık bir renk.. Koca bir kışı arkasında bırakan cildimin rengi iyice açıldığından bu renk bana şu an tam uyuyor ama yazın sonlarına doğru daha koyu rengi gerekecek. Aşırı sarıya ya da pembeye kaçmamasından memnun kaldım. 

Swatch (Sağda ürünün cilde yedirilmiş halini görüyorsunuz.)
(Üst flaşsız, Alt flaşlı)



Match Perfection, sıvı bir kapatıcı için biraz kıvamlı sayılır. Daha önceki yazılarımı okuduysanız kapatıcıyı genelde göz çevremde kullandığımı ve göz altımda morluklar olduğunu biliyorsunuzdur. Bu kapatıcı göz altımdaki morlukları ve kızarıklıkları gayet güzel kapatmasının yanında göz çevremi de harika şekilde aydınlattı. 

Sol kapatıcılı, Sağ kapatıcısız


Yakından kapatıcılı göz çevresi..


Match Perfection'ın bazı eksileri de yok değil. Kalıcı olmasına kalıcı bir kapatıcı, sabah sürdüğüm kapatıcı akşama kadar pudrayla sabitlemeye gerek olmadan göz çevremde kalıyor. Bunun yanında ilk sürdüğümde göz altı çizgilerimde ve göz kapağımda bir hayli biriktiğini gözlemliyorum. Elimle düzelttikten sonraki saatlerde birikme daha az oluyor ama yine de oluyor. Pudrayla sabitlediğimde ise birikme sorunu olmuyor. Bunun yanında uygulandığı yeri pullandırma ve kurutma gibi bir sorunu var. Büyük boyutta değil ama kuru cilde sahip kişilere uygun olmayabilir.

Alalı bir süre olduğu için fiyatını hatırlamıyorum ama sanırım 10 küsür gibi bir şeydi. Kuru bir cilde sahip değilseniz, fazla çizginiz yoksa ya da kapatıcınızı her zaman pudrayla sabitliyorsanız ve uygun fiyata sahip, güzel kapatan bir ürün arıyorsanız öneririm.

4 yorum :

  1. makyaj yapmaktan kaşınız kirpiğiniz kalmamış bence ara vermelisiniz.

    YanıtlaSil
  2. Yarınki yazı olarak ben de bunu kurdum, kalplerimiz birmiş.
    ben kuru ciltliyim ama dediğin kurutma etkisini ve çizgilerde birikmeyi yaşamadım ben. Hiç pudra ile sabitlemiyorum hem. Çok bayıldım Cansucum bu kapatıcıya, en beğendiğim ürün son zamanlarda.

    YanıtlaSil
  3. kaşı kirpiği mi kalmamış! maşallah daha ne olsun?

    cansu benim merak ettiğim, kirpik diplerindeki koyuluk lumigandan önce de var mıydı, yoksa sonra mı oldu? ya da tamamen fotoğraftan kaynaklanan bir göz yanılsaması mı?

    YanıtlaSil
  4. Yorumlarınız için teşekkürler.. Ayrıca makyaj yapmaktan kaşım kirpiğim kalmadığını yazan gözleri bozuk arkadaşa da selam.. :)

    Kozmo, yazan kimseyi görmemiştim, ben de yazayım dedim. :) Çizgilerde birikme olayı ilk sürdüğümde fazla oluyor, bir de ben göz altlarım çok mor diye bayağı yoğun sürüyorum, belki ondan olabilir. Benim göz altlarımda çok hafif bir pullanma yapıyor. Bunun yanında harika kapatıyor tabi. :D

    Şeniz, kirpik diplerimdeki koyuluk ve hafif şişlik eskiden de vardı, gerçi fotoğrafta normalde olduğundan daha koyu çıkmış nedense.. O kadar koyu değiller normalde. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...