16 Ocak 2014 Perşembe

Urban Decay Vice ve Vice 2 Paletler


Oldukça gecikmiş bir yazıyla karşınızdayım. Palet yazılarına biraz üşeniyorum nedense, elimde yazmadığım çok palet var. Bunları yavaş yavaş yazmaya çalışacağım. Bugünkü yazı konumuz ise Urban Decay Vice ve Vice 2 paletler. Vice'ı alalı uzun zaman oldu aslında.. Vice 2'yi ise 4-5 ay önce aldım. Hazır Vice 2'nin yazısını yazacakken Vice'ı da aradan çıkartmak istedim.

Her iki palette çok hoş bir ambalaj içinde rengarenk 20 fardan oluşuyor. Aşağıda solda Vice 2, sağda Vice paletleri görmektesiniz.



Vice palette içinde kahve tonlardan canlı renkli tonlara pek çok seçenek mevcut. Farların çoğu ışıltılı ancak içlerinde bir kaç tane mat far da mevcut. 

Paletteki renklerden Desperation hafif ışıltılı kahve tonlu gri, Muse ışıltılı kahverengi, Jagged iri simli zeytin yeşili, Blitz metalik yeşilimsi altın, Penny Lane ışıltılı açık turuncu/şeftali, Junkie ışıltılı deniz yeşili, Chaos mat içinde çok az ışıltılar olan canlı mavi, Occupy ışıltılı mavimsi gri, Unhinged ışıltılı deniz mavisi, Blackmarket ışıltılı kahve tonlu koyu gri, Provocateur simli nude pembe, Rapture ışıltılı grimsi mor, Vice ışıltılı mor, Noise ışıltılı çingene pembesi, Armor ışıltılı kahve/gri, Nevermind metalik bronz/kahve, Echo Beach ışıltılı altın, Anonymous mat açık bej, Freebird ışıltılı açık pembe, Laced mat pembe tonlu bej olarak tanımlanabilir.

Paletteki farların çoğu gayet pigmentli diyebilirim. Sadece Jagged renginde aşağıdaki swatchlarda da görebileceğiniz gibi pigmentasyon kötü. Onun dışında sorunlu bir renge rastlamadım. Farların pek çoğunda göz altına dökülme sorunu oluyor maalesef, sanırım Urban Decay'in farlarında genelde bu problem var. Göz makyajını ten makyajından önce yaparak bu sorunu aşıyorum. Bu paletteki favori renklerim Blitz ve Chaos..


Aşağıda (soldan sağa)
Üst sıra: Desperation/Muse/Jagged/Blitz/Penny Lane
Alt sıra: Junkie/Chaos/Occupy/Unhinged/Blackmarket


Aşağıda (soldan sağa)
Üst sıra: Provocateur/Rapture/Vice/Noise/Armor
Alt sıra: Nevermind/Echo Beach/Anonymous/Freebird/Laced


Vice palet ile yaptığım makyaj örneğini aşağıda görebilirsiniz. Bu makyajda iç tarafta Blitz, orta kısımda Unhinged, dış kısıma doğru Chaos, crease ve en dış kısımda Junkie, altgöz kapağının içinde Blitz, ortasında Chaos ile karışık Noise, dış kısmında Chaos, kaş altında ise Anonymous kullandım. Kalem şeklindeki likit eyelinerı kuyruklu olarak üst göz kapağına ve alt göz kapağının dış kısmına çektim, alt göz kapağının iç kısmına azıcık siyah kalem sürüp rimelledim.



Vice 2 palet kahve, pembe, yeşil, mavi, gri, nude ağırlıklı renklerden oluşuyor. Renklerin çoğunluğu ışıltılı. 

Paletteki renklerden Smokeout ışıltılı koyu grimsi kahve, Lovesick gümüş ışıltılı mat siyah, Shellshock metalik gümüş, Coax ışıltılı pembe, X-Rated mat pembe, Prank mavi ışıltılı mat koyu lacivert, Madness metalik mavi, Strike ışıltılı altın, Stash ışıltılı zeytin yeşili, Poison ışıltılı koyu gri, Radar bronz ışıltılı kahve, Damaged ışıltılı koyu orman yeşili, Voodoo ışıltılı koyu mor, Betrayal ışıltılı lila/mor, Derailed ışıltılı koyu gri/kahve, Dope ışıltılı şeftalimsi bej, Toxic ışıltılı pembe/bakır, Habit mat bej, Ambush ışıltılı bronz tonlu kahve, Rewind mat orta koyulukta kahve olarak tanımlanabilir.

Farların pigmentasyonları iyi.. Bana sorun çıkaran far olmadı. Bir kaç farın yapısı biraz sertti ama yine de problem yaşamadım. Vice'ta olduğu gibi bazı farlarda dökülme sorunu var. Bu paletteki favori renklerim Damaged ve Derailed oldu.


Aşağıda (soldan sağa)
Üst sıra: Smokeout/Lovesick/Shellrock/Coax/X-Rated
Alt sıra: Prank/Madness/Strike/Stash/Poison


Aşağıda (soldan sağa)
Üst sıra: Radar/Damaged/Voodoo/Betrayal/Derailed
Alt sıra: Dope/Toxic/Habit/Ambush/Rewind


Vice 2 ile yaptığım örnek makyajı aşağıda görebilirsiniz. Bu makyajda göz kapağında ve alt göz kapağının iç kısmında Coax, crease dahil alt ve üst göz kapağının dış kısmında Derailed, crease bölümünün iç kısmında Strike, üst ve alt kirpik diplerinde eyeliner olarak Smokeout, kaş altında Dope kullandım ve rimelledim. Ayrıca kaşlarımı Rewind ile doldurdum. 



Vice palet artık satılmıyor ancak Vice 2 hala yurtdışında satışta. Bilindiği gibi maalesef Urban Decay Türkiye'de satılmıyor ancak alma imkanınız varsa denemenizi tavsiye ederim. Amerika satış fiyatı 59$.

NOT: Bir kişiye Urban Decay Fun palet ve indie ojeler hediye edeceğim çekilişimin son 2 günü olduğunu hatırlatmak isterim. Katılmak isterseniz çekiliş linki burada!

16 yorum :

  1. çok güzel paletler ya naked filan değil ama vice 2 yı edinmeyi çok istiyorum ancak çok zor:/ güle güle kullan. 1. makyaj çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bana da Vice Naked'den daha çekici geliyor

      Sil
  2. Merhaba :)
    İlk paleti ve ilk makyajı çok begendim..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. makyajlar yine bir harika :) paletlerin ikisi de birbirinden güzel :)

    YanıtlaSil
  4. ne güzel makyaj :) çok güzel hele ilk olana bayıldım.ellerine sağlık Canım

    YanıtlaSil
  5. Her ikisi de çok güzel ama vice 2 yi alırım imkanım olsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urban Decay Türkiye'ye gelse keşke, herkes alabilse :(

      Sil
  6. 2. makyajına bayıldım. Gerçekten sende büyük yetenek var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Beğendiğine sevindim.

      Sil
  7. Son makyajın harika olmuş renkleri ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  8. Palatler bahane makyaj yapan da yapilan makyajlar da sahane!!!! Makyajlara ba-yıl-dım♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Kendime göre bir şeyler yapıyorum işte.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...