26 Ocak 2014 Pazar

Essence Be Loud Makyaj Koleksiyonu


Essence Be Loud koleksiyonu ojelerinden sonra sıra bu koleksiyonun makyaj malzemelerini yazmaya geldi. Koleksiyondan bayağı ürün aldım denebilir. Önce neler aldığımı topluca görelim:


Sanırım koleksiyonda makyaj fikri olarak grimsi, asker yeşili/kahve gözler yanında şeftali veya pembe yanak ve dudaklar düşünülmüş. Ben de kamuflaj desenli iki allığı, iki jumbo kalem şeklinde renkli dudak nemlendiricisini ve bir kalem farı aldım. Ayrıca ikili farlar da vardı ama elimde çok fazla farım olduğundan tercih etmedim.

Öncelikle I'm All Riot isimli kalem farla başlamak istiyorum. Normalde kalem farlardan hoşlanmam, pek çoğu göz kapağımda çizgilenme yapar ancak bu kaleme bir şans vermek istedim. Grimsi, kahvemsi, yeşilimsi, ışıltısız, hatta mat denebilecek bir renge sahip kendisi..



İyi ki bu kaleme bir şans vermişim diyorum. Öncelikle pigmentasyonu çok iyi. Ayrıca çok kolay dağıtılıp karıştırılabiliyor. İlk sürdüğümde yaklaşık 6-7 saat gözümde kalmasına rağmen çizgilenme de yapmadı. Bu kadar kolay dağıtılan bir kalemin bazsız nasıl bu şekilde sabit kalabildiğini anlamadım ama bu durumdan şikayetçi olmadığımı söyleyebilirim. Renginin ışıltısız olmasını sevdim. Kısaca beğendim, fiyatına göre çok iyi bir ürün.

Swatch


Gözde swatch.. Tüm göz kapağında I'm All Riot var. Ek olarak sadece kirpik diplerine siyah kalem ve rimel sürdüm.



Allıklara gelince.. 01 numaralı Ap-ri(c)ot şeftali alt tonlu bej, açık turuncu ve gül kurusu renklerinden oluşuyor. Hepsi birlikte karıştırılınca pembe tonlu şeftalimsi bir renge dönüşüyor.


Swatch
(Üst: Gül kurusu kısım, turuncu kısım, bej kısım, hepsinin karışımı)
(Alt: Hepsinin karışımının dağıtılmış hali)


Yanakta görünümü


02 numaralı Pink Me açık pembe, orta koyulukta pembe ve koyu pembe renklerden oluşuyor. Hepsi karıştığında soğuk tonlu bir pembeye dönüşüyor. Bu allıkta koyu pembe kısım oldukça pigmentli ve bayağı baskın geliyor. Açık ve orta koyuluktaki pembeler fazla pigmentli değil. 


Swatch
(Üst: Koyu pembe kısım, orta pembe kısım, açık pembe kısım, hepsinin karışımı)
(Alt: Hepsinin karışımının dağıtılmış hali)


Yanakta görünümü


Her iki allıkta da çok ince ışıltılar var ama yanakta kesinlikle çok ışıltılı durmuyor. Kısacası ışıltıları tam kıvamında. Bunun yanında allıkların pigmentasyonu orta seviyede. Bu tarz allıkları aşırı pigmentli allıklardan daha çok seviyorum çünkü hata şansı daha az oluyor. Pembe allığın pigmentasyonu biraz daha iyi diyebilirim. İki allığı da sevdim. Yanakta duruşları çok orjinal değil ancak ambalajlarında gerçekten güzel ve değişik görünüyorlar. 

Son olarak kalem şeklindeki renkli dudak nemlendiricilerini göstermek istiyorum. Allıklarla uyumlu olan bu jumbo boy kalemler aynı zamanda allıklarla aynı isimlere sahipler. Hafif renk veriyorlar ve dudakları çok güzel nemlendiriyorlar. Ayrıca alttan çevrilerek açılıyor olmaları da büyük bir avantaj. İkisini de beğendim ancak pembe olan gerçekten çok güzel. Şeftali olan biraz dudak çizgilerine doluyor ancak rahatsız edici düzeyde değil.



Swatch


01 Pink Me


02 Ap-ri(c)ot


Aşağıda I'm All Riot kalem farla yaptığım göz makyajı ile Pink Me allık ve dudak nemlendiricisini görmektesiniz.


Aşağıda ise aynı göz makyajı ile Ap-ri(c)ot allık ve dudak nemlendiricisini görmektesiniz.


Be Loud koleksiyonunu gerçekten beğendim. Genel olarak ürün kalitelerini oldukça yüksek buldum. Geçmişte Essence'ın bazı koleksiyonlarından çıkan ürünler kötüydü ama bu sefer hedefi 12'den vurmuşlar. 

Ürünlerin fiyatları ise şöyle: Kalem far 8,5TL, allıklar 11,25TL ve jumbo dudak nemlendiricileri 8,5TL.. Gratis'lerde ve Rossmann'larda bulabilirsiniz. Ayrıca BuyCosmo da Essence ürünlerinin online satışını yapıyor.

16 yorum :

  1. Koleksiyondaki en güzel parça kalem far gibi görünüyor. Hoş bir makyaj olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem far gerçekten güzel.. Allıkların görüntüsü güzel ama renkleri sıradan. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Bayıldım :) Şehir dısına çıkar çıkmaz tükenmemiş olursa turuncu ağırlıklı olan allıktan ve kalem rujlardan alacağım .Harika görünüyorlar .Hiç Essence^de böyle deli gibi istediğim bir ürün olmamıştı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bulabilirsiniz :) Şimdiden güle güle kullanın.

      Sil
  3. Ya urunleri swatch yapiyorsun bir de yuzunde gosteriyorsun ya bayiiyorum. En bilgi verici blogger lensmakyaj <3<3 Bir de cilt bakimi rutinini yazsan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Cilt bakım rutinim planladığım yazılar arasında :)

      Sil
  4. Kalemleri çok sevdim :)
    Göz kaleminin rengi hoşmuş, ben hiç göremedim bile kendisini Gratis'lerde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dudak kalemleri çok özel üürünler değil ama fiyatlarına göre güzeller. Ben Üsküdar Gratis'te buldum. Bütün koleksiyon ürünleri vardı.

      Sil
  5. Kalem rujlara bayıldım, eeeen kısa zamanda bakacağım :)

    YanıtlaSil
  6. Nerde n aldiniz acaba

    YanıtlaSil
  7. Daha bulunabilirmiki

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Bazı mağazalarda hala var. Son Üsküdar Rossmann'da görmüştüm, hala var mı bilmiyorum.

      Sil
  9. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...