10 Mayıs 2014 Cumartesi

theBalm Balm Voyage Palet


Şu aralar hazır Gratis Anneler Günü için theBalm ürünlerinde %50 indirim yapmışken bir theBalm palet yazısı yazmak istedim. Bugün blogumun konuğu Balm Voyage palet oluyor. Bu palet theBalm'ın harika tasarımına ve yolculuk temalı bir ambalaja sahip. Üstelik üzerinde İstanbul da var. :)

Balm Voyage

Balm Voyage palette 16 adet far ve 3 adet krem allık/ruj yanında ayrıca bir ayna ve paletle yapılacak göz makyajları için renk kombinasyon önerileri bulunuyor.

Balm Voyage

Paletteki renk seçimlerini beğendim. Farlar daha çok nude/kahve renk ağırlıklı ancak arada yeşil, mor, deniz yeşili gibi canlı renklere de yer verilmiş olması güzel olmuş. Hem mat, hem de ışıltılı farlar mevcut. Krem allık/rujlarda kırmızı, mercan, pembe olmak üzere 3 temel renge yer verilmiş.

Balm Voyage

Farlara bir harf ve bir numaradan oluşan isimler verilmiş. Bu bana biraz kafa karıştırıcı geldi. Sanıyorum ürünlere akılda kalıcı isimler verilmesi daha çok hoşuma gidiyor. 

Farlardan A4 ince turkuaz ve mor ışıltılı koyu gri, B4 ince ışıltılı koyu kahverengi, C4 gümüş ışıltılı kızıl kahverengi, D4 ince altın ışıltılı zeytin yeşili, A3 beyaza yakın metalik gümüş, B3 mat grimsi mor, C3 mat sütlü kahve, D3 metalik altın/bej olarak tanımlanabilir.

Balm Voyage

İlk sekiz far arasında yapısı çok problemli bir far yok. Pigmentasyonları genel olarak iyi. Sadece C4'ün yapısı birazcık sert ve pigmentasyonu orta ve bazı farlarda hafif pudramsı bir yapı var ancak sorun yaratacak ölçüde değil. 

Swatch
(İlk sıra soldan sağa: A4, B4, C4, D4
İkinci sıra: soldan sağa: A3, B3, C3, D3)

Balm Voyage

Alt kısımdaki sekiz farı tanımlamak gerekirse A2 ince mavi ışıltılı mor, B2 ince ışıltılı açık deniz yeşili, C2 mat orta koyulukta deniz yeşili, D2 ince ışıltılı açık şeftali/pembe, A1 ince ışıltılı gül kurusu, B1 mat bej, C1 ince ışıltılı açık sarı, D1 ince ışıltılı sarı olarak tanımlanabilir.

Balm Voyage

Yukarıda sekiz fardan da yapısında büyük bir problem olan yok. Yine yapısı biraz pudramsı olan farlar var ama göz kapağında baz üzerine uygulandıklarında pudramsı görünmüyorlar. A2, B2 ve D1'in pigmentasyonları nispeten diğerlerine göre daha zayıf ancak yoğunlaştırılabiliyorlar.

Swatch
(İlk sıra soldan sağa: A2, B2, C2, D2
İkinci sıra: soldan sağa: A1, B1, C1, D1)

Balm Voyage

Krem allık/rujlara gelirsek, yukarıda da yazdığım gibi kırmızı, mercan ve pembe tonlar düşünülmüş. Second Officer soğuk tonlu kırmızı, First Officer turuncu tonlu mercan, Captain soğuk tonlu pembe renklere sahip. Üç renkte de ışıltı bulunmuyor.

Balm Voyage

Krem allık/rujların pigmentasyonları iyi ancak First Officer diğer renklerden daha pigmentli geldi. Allık olarak uygulanmaları biraz ustalık istiyor. Öncelikle çok az ürün almak gerekiyor yoksa yanaklarda allık patlaması yaşatabiliyor. Özellikle pudra üzerine uygularken eşit dağıtmak için biraz uğraştırıyor ama sonuçta eşit dağılıyor.

Ruj olarak kullanıldıklarında oldukça kalıcı oldukları söylenebilir ama dudakları kurutucu bir yapıları var. O yüzden altına dudak nemlendiricisi uygulamak mantıklı olabilir.

First Officer yanaklarda pembe, dudaklarda koyu pembe görünüyor. Aşağıda solda yoğun sürülmüş, sağda dağıtılmış halini görmektesiniz.

Balm Voyage
Second Officer yanaklarda ve dudaklarda turuncumsu mercan görünüyor. Aşağıda solda yoğun sürülmüş, sağda dağıtılmış halini görmektesiniz.

Balm Voyage

Captain yanaklarda ve dudaklarda soğuk tonlu pembe görünüyor. Aşağıda solda yoğun sürülmüş, sağda dağıtılmış halini görmektesiniz.

Balm Voyage

Beni sürekli takip edenler blogumda gösterdiğim ürünlerin yüzüme uygulanmış halini de yazılarıma mutlaka eklediğimi bilir. Bu yazıya da eklemeyi düşünüyordum ama bu sefer çok uzun ve aşırı resimli bir yazı olacaktı. O yüzden bu paletle yaptığım makyajları bir sonraki yazıma bırakıyorum. 

theBalm Balm Voyage paletimi %50 indirimle 40TL civarına almıştım. Bu fiyata alınabilecek en iyi ürünlerden diyebilirim. Yazının başında yazdığım gibi şu anda da Gratis'te Anneler Günü nedeniyle Pazartesi gününe kadar %50 indirimde bulunmakta.. Bu indirimi kaçırırsanız üzülmeyin derim çünkü theBalm sık sık indirime giriyor.

10 yorum :

  1. Elimde bu tonlarda farlar zaten var diye almamıştım ama aklımda da kalmadı değil :) Güle güle kullan canım ^^

    YanıtlaSil
  2. İndirimde bulamadığım tek ürün bu. Alıcısı baya var anladığım kadarıyla:) Yarın yine bir bakacağım bakabildiğim Gratislere, güle güle kullan çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirimde daha sabahında kapışılıyor. Ben de öğle vaktinde gittiğimde bulabildim. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. O lip cheekleri asla ama asla kullanmayı beceremedim. Hep palyaçoya dönüyorum. Benden uzak Allah'a yakın olsunlar :((( Haklısın, ben de senin gibi düşünüyorum isim verilmesi daha hoş oluyor, sanki malzemelere bir karakter yükleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lip cheek stainlerin yanakta kullanımı zor, ben de o yüzden krem allıklardansa toz allıkları tercih ediyorum. Hem kremlerden daha uzun ömürlü oluyorlar. :)

      Sil
  4. Consept ucak-pasaport konsepti oldugu icin o sekilde isimlendirme yapilmis.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...