9 Mayıs 2014 Cuma

NK Express, Blue Diamond ve Glossier Nails Top Coat (Üst Cila)


Manikürümü yaparken genelde ojelerimin üstüne manikürüne göre bir veya iki kat üst cila (top coat) sürerim. Bu artık rutin halini aldı diyebilirim çünkü çoğunlukla geceleri ojemi sürüp yatıyorum ve bu nedenle ojenin bir an önce kuruması gerekiyor, bu nedenle genelde hızlı kurutucu üst cilalar tercih ediyorum. Ayrıca üst cilalar ojeye harika bir parlaklık veriyor ve manikürün ömrünü uzatıyor.

Bir süre Seche Vite, Sally Hansen üst cilalarını kullandım ama takdir edersiniz ki bu ürünler oldukça pahalılar. Ben de adeta top coat canavarıyım, o yüzden daha ucuz alternatifler aramaya başladım ve Gratis'te NK markasına denk geldim. İlk önce görünüşünü enteresan bulduğum Blue Diamond üst cilasını, daha sonra onu beğenince denemek için Express ve Glossier Nails üst cilalarını aldım.

NK ürünlerinin aşağıda görüldüğü gibi son derece basit şişeleri var. Ucuz görüntüleri ilk bakışta biraz şüpheyle yaklaşmanıza yolaçıyor.

NK Top Coat

İlk aldığım Blue Diamond Top Coat enteresan bir şekilde mavi bir renge sahip, zaten bu nedenle enteresan bulup almıştım. Çok fazla beklentim yoktu ancak yapısını, sürümünü ve hızlı kurumasını çok sevdim. Ayrıca ojelerime çok parlak bir bitiş veriyor ve yatak izlerini büyük ölçüde engelliyor. Tek kusuru mavi renginden dolayı ojenin rengini çok az değiştirebiliyor. Tabi bariz mavi tonlu yapmıyor ama özellikle açık renk ojelerde çok az bir renk farklılığı oluşturuyor. Blue Diamond Top Coat aşağıdaki gibi normal oje fırçasına sahip bir ürün.

NK Top Coat

İçeriğini görmeniz için şişenin arka tarafı

NK Top Coat

Express Fast Dry Top Coat, adı üstünde hızlı kurutucu bir üst cila. Şeffaf bir renge sahip. Hızlı kurutma görevini son derece iyi yapıyor. Blue Diamond'dan biraz daha hızlı kuruyor ve manikürü hemen sabitliyor. Yatak izlerini büyük ölçüde engelliyor ve en az Blue Diamond kadar parlak bir görüntü veriyor. Yapısı güzel, kolay sürülüyor. Şeffaf renge sahip olduğundan açık renklerde renk değişikliği yapmıyor. Kısaca Blue Diamond iyiydi ama bu daha iyi diyebilirim. Express Fast Dry Top Coat'un fırçası aşağıda gördüğünüz gibi Blue Diamond'dan farklı olarak geniş.

NK Top Coat

İçeriğini görmeniz için şişenin arka tarafı

NK Top Coat

Son olarak diğerlerinden daha parlak bir görüntü vereceğini düşünerek aldığım Glossier Nails'e gelelim. Bu üst cilanın da şeffaf pembe bir görünümü var ancak Blue Diamond gibi ojede renk değişikliği yapmıyor. Gelgelelim kuruma hızı diğer iki üst ciladan bariz şekilde daha yavaş. Ayrıca parlaklık konusunda diğer iki üst ciladan pek de farkı yok. Bu nedenle her zaman Blue Diamond ve Express'i tercih ederim. Glossier Nails'in de fırçası aşağıda görüldüğü gibi Express ile aynı.

NK Top Coat

İçeriğini görmeniz için şişenin arka tarafı

NK Top Coat

Şimdi de üst cilaları tırnakta görelim. Etkileri tam görülsün diye mat bir ojenin üzerinde göstermek istedim ve daha önce burada yazısını yazdığım Flormar Satin Matte Havana üzerine sürdüm. Aşağıda işaret parmağında Blue Diamond, orta parmakta Express Fast Dry, yüzük parmağında Glossier Nails sürülmüş, küçük parmakta üst cila kullanılmamış şeklini görmektesiniz. Gördüğünüz gibi üç üst cila arasında parlaklık açısından pek bir fark yok.

NK Top Coat

NK Top Coat

Sonuç olarak Express Fast Dry ve Blue Diamond beni memnun etti. 3,5TL'lik fiyatlarıyla bittikçe yeniden alacağım ürünler arasında yerlerini aldılar. 

NK ürünleri Gratis'lerde bulunuyor. Ayrıca tırnak güçlendiricisi vs. gibi başka ürünleri de mevcut. Bakmakta yarar var.

12 yorum :

  1. Bende dün Express kurutucu top coatunu aldım henüz denemedim önce elimde ki az kalan NYC turbo dry top coatu bitirmek istiyorum. İnşallah NYC kadar güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NYC deneme şansım olmadı ama memnun kalacağını düşünüyorum. :)

      Sil
  2. Express Fast Dry favorim kesinlikle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahiden güzelmiş, bittikçe yeniden alınacak bir ürün.

      Sil
  3. Express kurutucuyu bende kullanıyorum ve cok memnunum. Ulkemizden giden NYC Turbo Dry Top Coat yerine guzel bir alternatif oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NYC'i deneyemeden gitti. :( çok övgüsünü duymuştum. Bu da sahiden güzel ve ucuz bir ürün.

      Sil
  4. Bende hızlı tırnak uzatıcısını aldım bakalım işe yarar mı :)

    YanıtlaSil
  5. nyc artık satılmadığından beri ben de fast dry topcoat çok aradım. NK için ön yargılarım vardı ama gerçekten çok memnun kaldım. Ben de bu topcoata adanmış bir post yapmayı planlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de önyargıyla aldım çünkü ambalajları gözüme çok basit göründü ama içindeki ürün gerçekten güzelmiş :)

      Sil
  6. NYC'ninki artık gelmediğinden kara kara ne yapsam diye düşünüyordum ki bu yazını okudum indirim zamanı. Express olanından edindim bende. Elimdeki NYC bitse başlayacağım kullanmaya. Umarım ben de beğenirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğini düşünüyorum. Yalnız bana mı denk gelmiyor bilmiyorum. Bir süredir NK standında denk gelmiyor. Gelip hemen tükeniyor sanırım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...