30 Mayıs 2014 Cuma

Sephora + Pantone Universe Color of the Year 2013 Set


Bugün Sephora ve Pantone Universe işbirliğiyle üretilmiş bir seti size göstermek istiyorum. Geçen yılın sonlarına doğru Sephora.com'dan almıştım. (Sephora.com Türkiye'ye gönderim yapmıyor, bir de gümrükte kozmetik yasağı var, aracı ile alabiliyorum)

Bu set geçen yılın rengi seçilen zümrüt yeşili tonlarında pek çok ürün içermekte.. (Pantone hakkında bilgi) Renkli lenste yeşilden hiç hoşlanmayan bir insan olmama rağmen göz makyajında yeşilin her tonunu kullanmayı seviyorum. Bu seti de ilk çıktığında gözüme kestirmiştim ancak türlü nedenlerle alamamıştım. Sephora'da oldukça güzel bir indirime girince dayanamadım.

Ürünler şöyle bir kutu içinde geliyor:

Sephora Pantone 2013 Emerald Set

Sephora Pantone 2013 Emerald Set

Set içinde bir krem far, bir üçlü far paleti, bir toz far, bir jel eyeliner, bir jumbo göz kalemi ve bir rimel bulunmakta.. Elbette hepsinde zümrüt yeşili tonları baskın.

Önce krem far olan Prismatic Shadow Block ile başlamak istiyorum. İçinde ince mavimtrak ışıltılar olan bu zümrüt yeşili farın son derece güzel ve canlı bir rengi var. Yapısı yumuşacık, pigmentli, kolay sürülüyor ve kolay dağıtılıyor. Bunun yanında bazsız kullanıldığında göz kapağında fena halde birikme yapıyor. Bu nedenle tek başına göz bazı olarak kullanılabilecek bir krem far değil. Yine de tahmin ettiğimden daha fazla sevdim. Renk itibariyle setteki diğer ürünlerden daha yeşil bir tona sahip olduğunu da belirtmem gerek..

Sephora Pantone Prismatic Shadow Block

Sephora Pantone Prismatic Shadow Block

Prismatic Shadow Block'u tüm göz kapağımda kullanarak yaptığım göz makyajını aşağıda görebilirsiniz. Burada mavimtrak ışıltıları daha çok belli oluyor.

Sephora Pantone Prismatic Shadow Block

Setteki ikinci ürünümüz olan Bionic Color Grid Shadow Block, içinde hafif ışıltılı, mat yapılı zümrüt yeşili, metalik gümüş ve ince ışıltılı lacivert renkleri içeren mini bir üçlü far paleti. Aşağıdaki gibi değişik ve modern bir ambalajı var. Aynasının bulunması ambalaja ekstra bir güzellik katmış. Maalesef gümüş far yolda biraz hırpalanmıştı. Neyse ki çok fazla zarar görmemişti.

Bu paletteki renk seçimlerini çok beğendim. Üç renk birbirleriyle son derece uyumlu. Öte yandan zümrüt yeşilinin miktarı diğer renklere göre çok az. Keşke daha fazla olsaydı demeden edemeyeceğim. Farların kalitelerinden bahsetmem gerekirse zümrüt yeşili ve gümüş farların yapıları ve pigmentasyonları gayet iyi ancak lacivert farla ilgili hiç güzel şeyler söyleyemeyeceğim. Rengi hoş ancak yapısı sert ve pigmentsiz.. İşin kötüsü paletin büyük çoğunluğunu da bu far oluşturuyor.

Sephora Pantone Bionic Color Grid

Sephora Pantone Bionic Color Grid

Bionic Color Grid Shadow Block ile yaptığım makyajı aşağıda görebilirsiniz. Bu makyajda gözün iç tarafında gümüş rengi, ortasında zümrüt yeşilini, dış tarafında ve crease bölgesine doğru lacivert rengi kullandım.

Sephora Pantone Bionic Color Grid

Setin içinden çıkan Lightspeed Glitter Dust, mat yapılı ancak içinde iri simler olan bir toz far.. Rengi setteki diğer ürünlere göre biraz mavimsi denebilir. 

Bu ürünün bazsız performansı son derece kötü. Feci halde tozutuyor, simler her yere uçuşuyor ve göz kapağına bir türlü sabitlenmiyor. Bu tarz farlarda hep yaptığım gibi Too Faced Glitter Glue far bazı üzerine kullanmayı denedim. Bu sefer de simler bir türlü eşit dağılmadı. Bir yerde toplandılar, diğer yer mat kaldı vs. Rengi muhteşem olmakla beraber maalesef yapısını sevmedim.

Sephora Pantone Glitter Dust

Sephora Pantone Glitter Dust

Gözün iç ve orta tarafında Too Faced Glitter Glue üzerine Lightspeed Glitter Dust kullandığım makyaj. Dış kısımda başka markadan siyah bir far var. Simlerin nasıl eşit dağılmadığı görülebiliyor. 

Sephora Pantone Glitter Dust

Gelelim setteki favori ürünüm olan Color Cube Lid Liner'a.. Muhteşem güzellikte, yoğun ışıltılı, zümrüt yeşili renge sahip bir jel eyeliner. Pigmentli, kolay sürülür, kremsi yapısı var. Ayrıca gayet kalıcı da.. Çok ama çok sevdim.

Sephora Pantone Color Cube Eyeliner

Sephora Pantone Color Cube Eyeliner

Color Cube Lid Liner'ın uygulanmış hali:

Sephora Pantone Color Cube Eyeliner

Son olarak Jumbo kalem ve Color Watt rimele gelmek istiyorum. İkisi de setteki diğer ürünler gibi beyaz ağırlıklı ambalajlara sahipler. 

Sephora Pantone Jumbo Pencil Color Watt

Jumbo kalem yine ışıltılı, zümrüt yeşili bir renge sahip olmakla beraber, rengi setteki diğer ürünlere göre biraz sönük kalıyor. Pigmentasyonu çok muhteşem değil ancak yapısı kremsi ve kolay sürülüyor. Eyeliner olarak kalıcılığı fena değil ancak far olarak kullanmayı denemedim.

Sephora Pantone Jumbo

Color Watt rimel de setteki diğer ürünler gibi zümrüt yeşili renge sahip bir ürün. Her niyeyse ambalajını ilk açtığımda aşağıda gibi tuhaf bir şekle bürünmüştü. Çeşitli uğraşlarıma rağmen bir türlü tam düzeltemedim. Önce bozuk sandım ama yapısında herhangi bir bozulma yoktu. Defolusu mu denk geldi anlayamadım. Bunun performansını etkileyeceğini düşünmüştüm ama hiçte öyle olmadı.

Simsiyah kirpiklere sahip biri olarak önceki renkli rimel denemelerim hep hüsranla sonuçlandı çünkü pek çoğu kirpiklerimi tam olarak örtemedi. Bu nedenle renkli rimellerden hep uzak duruyordum. Bu rimeli de set ile gelmese hayatta almazdım ancak beni çok şaşırttı. Kirpiklerimi gerçekten yeşil yapmasının yanı sıra uzunluk ve bir miktar dolgunluk verdi. Pek bir sevdim kendisini..

Sephora Pantone Color Watt

Aşağıdaki resimde alt ve üst göz kapağında Jumbo kalemi, kirpiklerde Color Watt rimel bulunuyor.

Sephora Pantone Jumbo Color Watt

Setteki rimel hariç bütün ürünlerin swatchları
(Soldan sağa: Prismatic Shadow Block (krem far), Bionic Color Grid Shadow Block'tan (üçlü far) zümrüt yeşili, gümüş ve lacivert renkler, Lightspeed Glitter Dust (toz far), Jumbo göz kalemi ve Color Cube Lid Liner (jel eyeliner)

Sephora Pantone Emerald Set

Seti indirimli olarak 39$'a almıştım. Normal fiyatı 60$ civarıydı diye hatırlıyorum. Bence fiyat olarak gayet iyi. İçinde kötü ürünler de mevcut ama sırf şu jel eyeliner için bile değecek bir set diye düşünüyorum.

Setten bazı ürünler halen tek olarak sephora.com'da mevcut. Alma imkanı olanlara özellikle eyeliner'ı tavsiye ederim.

12 yorum :

  1. yaptığın makyajlar inanılmaz güzel bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben hayatta kullanamam bu renkleri ama kesinlikle sana çok yakışıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Renkli renkli seviyorum biraz.

      Sil
  3. Efsane güzelmiş bayıldım. Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  4. Cok canlı , cıvıl cıvıl bir yazı olmus :) Maskaranın fırcası cok ilginc duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında fırçasının öyle olmaması lazım ama öyle çıktı.. Neyse ki ürünün performansında bir sorun oluşturmadı. :)

      Sil
  5. Ay şahaneymiş! Renk zaten büyüleyici, ürünler de ona göre şahane <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Zümrüt yeşilini çok severim, gerçekten büyüleyici bir renk

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...