1 Mayıs 2010 Cumartesi

EBay alışverişim


EBay benim en çok alışveriş ettiğim sitelerden biridir. Bazen gerçekten çok kelepir şeyler düşüyor. Genelde kozmetik malzemeleri lot şeklinde almak daha uygun oluyor. O nedenle de genelde lot olarak satış yapılan ürünlere yöneliyorum.

Salı günü elime ulaşan ürünlerin resimlerini çektim. Swatchları da aşağıda bulabileceksiniz. Bol resimli bir yazı olacak kısaca. :)

Tüm aldıklarım bir arada

eBay alışverişi

34 parça fırça setim:

eBay fırça seti

eBay fırça seti

Bu fırça setini glamlabel nickli satıcıdan 6.99$ + 16.99$ shipping'e aldım. Çantasının derisi çok yumuşak ve fırçalar kaliteli görünüyorlar. Elbette fırçaları kullanmaya başladıkça daha iyi değerlendirebileceğim ama ilk izlenimlerim bunlar.

Missha M Perfect Cover BB kreme geçiyorum. Bu 30ml'lik kremi de bigclothcraft nickli satıcıdan 11.52$'ye Free shipping ile aldım. Krem bana kremden çok fondöteni hatırlattı. Yazılanlardan yoğun bir krem olacağını düşünmüştüm ama hiç yoğun yada ağır değil. Yüzde maske gibi durmuyor. SPF42 olması da cabası. Ben 23 numarasını aldım, açık buğday tenime tam uydu. Krem UVA koruması için çinko oksit içeriyor. (Kimi kremler SPF yazmasına rağmen sadece UVB koruması içeriyorlar, o yüzden belirtme ihtiyacı duydum)

Missha BB Krem

Missha BB Krem

Son olarak Smashbox'larıma geçiyorum. Smashbox normalde pek ucuz bir marka değildir ancak EBay'de bazı ürünleri ucuza bulunabiliyor. Bu ürünleri dextertradingllc nickli satıcıdan aldım. Aynı satıcıdan daha önce lot olarak Photo Finish ruj almıştım. (Swatchları ilerideki haftalarda burada bulacaksınız.) Bu satıcı sadece Smashbox satıyor ve pek çok kaynaktan orjinal ürün sattığını okudum. Bu ürünlerin hepsine birden shipping dahil 71.96$ verdim. Halbuki rujların tanesi Strawberry'de bile 16-17$ civarında, allıkların tanesi de 20$ civarında. Türkiye'de ise çok daha pahalıya satılıyor. Kısaca bayağı kar ettim. :)

Smashbox Allık
Üst: Muse Blush Rush "Masterpiece".. Tam bir şeftali rengi.
Alt sol: "Proof Sheet".. Şeftali pembe arası canlı bir renk.
Alt sağ: "Candid".. İçinde hafif ışıltılar olan bir pembe tonu.

Swatchlar:
 Smashbox Allık Swatch
Soldan sağa: Candid, Masterpiece, Proof Sheet

Şimdi rujlara geçiyoruz. Bu rujları lot halinde aldım. Curve dışındaki rujlar günlük hayatta rahatça kullanılabilir. Curve renginin yapısı diğer rujlardan farklı, neden bilmiyorum. Yapış yapış ve zor sürülüyor. Swatch yaparken ancak fırçayla sürebildim. Zaten günlük hayatta çok koyu gelecek bir şarap rengi olduğundan pek kullanmayacağım.

Smashbox Ruj
Soldan sağa: Curve - Bacio - Raspberry Kreme - Expression - Flash - Portfolio - Eden - Distortion

Smashbox Ruj Swatch
Soldan sağa: Curve - Bacio - Raspberry Kreme - Expression - Flash - Portfolio - Eden - Distortion


 
Smashbox Curve
Curve

Smashbox Bacio
Bacio


Smashbox Raspberry Cream
Raspberry Kreme


Smashbox Expression
Expression


Smashbox Flash
Flash


Smashbox Portfolio
Portfolio


Smashbox Eden
Eden


Smashbox Distortion
Distortion
 
Şimdilik bu kadar.. Yarın Oriflame Power Shine ruj swatchlarını bu blogda bulabilirsiniz.

27 yorum :

  1. rujların hepsi çok güzel :):)

    YanıtlaSil
  2. swatchlar harika!!! Çok tesekkurler.
    Curve ve bacio yu cok begendim! Ama ruj olarak daha koyu görunuyorlar,oysa swatchda açık renkler... mutlaka alıcammm!
    güle güle kullan aldıkalrını tekrardan:)

    YanıtlaSil
  3. Çok sağolun, daha güzelleri sizin olsun. :) Özellikle curve siyaha yakın olur sanıyordum ama şarap rengi oldu. Birde diğer renkler kadar rahat sürülebilseydi çok iyi olurdu. Sanırım rujda bir sorun var.

    YanıtlaSil
  4. fırçaa setiyle yorumlarını en yakın zamanda bekliyorumm harikalarr canımm.

    YanıtlaSil
  5. Fırça setiyle ilgili yorumum bu hafta gelecek. :)

    YanıtlaSil
  6. expression ne güzel olmuş öyle güle güle kullan cansucum

    YanıtlaSil
  7. fırcaların markası nedir. sigma mı

    YanıtlaSil
  8. merhaba..ben bu Missha Perfect Cover BB Cream'İ almayı çok istiyorum..ama ebay dediğiniz siteden hiçbişey anlamadım :)) aslında birazda netten alışveriş konusuna pek sıcak bakmıyorum..bankacıyım biraz fazla şüpheci davranıyor olabilirim..bana bu krem konusunda yardımcı olabilir misiniz?türkiyede alabileceğim bi yer var mı,ya da siz aracılık yapabilir misiniz,ya da başka bişey ??
    teşekkür ederim şimdiden..cevabınızı bekliyorum..

    YanıtlaSil
  9. EBay Gittigidiyor tarzı bir açık arttırma sitesi, yani sadece satıcı ile alıcı arasında köprü görevi görüyorlar. O nedenle biraz karmaşık.

    Onun dışında cosme-de.com sitesinde de bu kremlerden var. Güvenilir sitedir, daha önce NARS alışverişim olmuştu. Yine de şüpheniz varsa ben aracılık yapabilirim.

    YanıtlaSil
  10. glamlabel 'den ben de sipariş ettim aynı fırçaları hatta yanlışlıkla 2 kere sipariş ettim :)kaç gün sonra gelmişti size? ben hangi satıcı sahte mal satıyor hiç bilmiyorum ama öyle bi kaç tane far seti aldım, bir de o fırçaları aldım o kadar...

    YanıtlaSil
  11. Benim 1 haftada gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Fırça seti zaten markasız çin malı. Üzerinde marka yazmadığından sahte diyemem. Aynı fırça setinin üzerine MAC logosu basılıp iki katı fiyatına satılanını gördüm, o kesinlikle sahteydi. Far setlerinde de 120lik 80lik vb. setlerin üzerinde ünlü marka logosu varsa %99 sahte.. Gerçi artık çok başarılı sahteler yapıyorlar, beni bile kandırabilirler.

    YanıtlaSil
  12. evet mac lerin sahte olduğunu bildiğim için hiç bakmadım onlara direk markasızları aldım...

    fırçalardan memnunmusunuz peki?

    YanıtlaSil
  13. Fırçalardan şu an memnunum. İlk kullanmaya başladığımda biraz kıl bıraktılar ama dökülme zaman içinde durdu. Tabi çok kaliteli fırçam olmadığından karşılaştırma şansım yok.

    YanıtlaSil
  14. merhaba cansu blogunu begenerek hergun takıp edıyorum. bır kozmetık duskunu olarak cok guzel bır blog. eger mumkunse bısı sormak ıstıyorum. benım ıngılızcem yetesız oldugu ıcın mıssha bb krem sıparısı veremıyorum ebaydan. turkce baska hangı sıteden verebılırm? yardımcı olursan cok sevınırım. sımdıden cok teskkurler

    YanıtlaSil
  15. Bloguma ilgin için çok teşekkür ederim .

    Türkçe sipariş verilebilen bir site bildiğim kadarıyla yok. Bende bir tane 23 numarasının 50ml'iğinin hiç kullanılmamışı var istersen..

    YanıtlaSil
  16. CIDDIMISIN? COK ISTERIM YA AMA BEN ACIK BUGDAY-BEYAZ TENLIYIM SENCE UYARMI BANA? EGER UYARSA HEMEN HAVALE CIKARAYIM HESABINA YOLLARMISIN. COK TESEKKUR EDERIM YA SÜPERSIN :):):)

    YanıtlaSil
  17. Aşağı yukarı aynı ten rengine sahibiz sanırım. 23 numara uyar. 21 numarası çok beyaz, bir de 13ü var o daha da beyaz. Açık buğdaya en yakını 23 numara..

    Bana sağdaki adresten e-mail atabilirsin. Bu aldığımı hala bitiremedim, çok bereketliymiş. 50 ml'iğini yedek diye almıştım ama bu bitmediği için hiç kullanmadım. Öylece duruyor çekmecemde.. Bari ihtiyacı olan birine faydası olsun.

    YanıtlaSil
  18. canım maıl attım sana . tekrar tesekkurler

    YanıtlaSil
  19. slm zewzeq,,

    birşey sormak istiyorum bu BB krem dediğin tam olarak ne?
    fondoten kullanmayı pek sevmiyorum ama pürüssüz bir cilt görünümünü seviyorum =/ bu BB krem ile acaba bu etkiyi kısman de olsa yakalayabilir miyim?

    ve eğer cevabın evetse bana bu kremi almamda yardımcı olabilir misin?
    şimdiden teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  20. ebyadan aldım bende ama gelmedi daha hemde 10 günü geçti sence arık gelmezmi cansucum

    YanıtlaSil
  21. BB krem renkli nemlendirici ile fondöten arası bir şey diyebilirim. Renkli nemlendiriciden daha kapatıcı.. Bence aradığın şey tam da bu olabilir çünkü fondöten gibi ağır değil..

    summer, 10 günden fazla sürebiliyor. Benim son aldıklarım 15 günde geldi.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba ben eylul ayında koreye gıttım kendım ıcın aldıklarımı sattım.ama martta tekrar gıdecegım ılgılıler blogum uzerınden ıletısıme gecebılırler^^

    YanıtlaSil
  23. canım sorum olucak öncelikle aslında gös makyajını cok seviyorum ama bi türlü beceremiyorum heleki gölgeli falan olanları fırça yuvarlak fırça gerekli o sette varmı ,, bende almayı düşünüyorum =D=D ,, birde bu bb kremle ilgili ben karma bir cilde sahibim üstelik akne lekelerim ve kısarıklıklarımda var nasıl geççek bilmiyorum ama bende fondoten kullanmak isdemiyorum bb krem kapatırmı ??

    YanıtlaSil
  24. merhabalar bende amazondan 32 li firca almistim cok begendim rujda almayi istiyordum gerci ama tekli almak istemedim boylesini de bulamadim hepsi cok guzel gozukuyor sanirim ebay alisverisi yapmaliyim gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef artık yurtdışından kozmetik alışverişi yasaklandı. Gümrüğe takılırsa vermiyorlar. Yine de gümrükten geçebiliyor ama tamamen şansa

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...