1 Mayıs 2013 Çarşamba

Essence 3D Farlar


Essence farlarını genel olarak kötü buluyorum ancak bu, yeni far çıkardıklarında gidip almama engel olmuyor. Her aldığımda bu sefer daha iyi şeyler yapmışlardır umuduyla alıyorum ama genel olarak yanılıyorum. Bu düşünceyle Essence 3D farlarının Gratis'e geldiğini gördüğümde de üç rengini almadan edemedim.


Yeşil tonlara sahip 01 numaralı Irresistable Green Dream'i, mor tonlara sahip 02 numaralı Irresistable Purr-ple'ı ve bej, natürel tonlara sahip 08 numaralı Irresistable Vanilla Latte'yi tercih ettim. Başka renklerde de gözüm kaldı çünkü ambalajlarında çok güzel görünüyorlardı ancak önce denemek, beğenirsem diğer renklerini almak istedim.


Görüldüğü gibi bu farların her biri iki farklı yapıya sahip iki renkten oluşuyor. Bir tarafı normal bildiğimiz far yapısındayken, diğer tarafı ilk bakışta biraz MAC Extra Dimension farlara benzeyen bir yapıda görünüyor. Görünüş açısından olan bu benzerlik, yapı açısından maalesef geçerli değil.. Essence versiyonu iri parçalı yoğun ışıltılara sahip ve pigmentasyonu daha az. Ayrıca göz altına dökülme yapıyor. Farların hepsinin genel olarak pigmentasyonu zayıf-orta şeklinde ancak ıslak kullanıldığında veya Too Faced Glitter Glue gibi bir baz üzerine uygulandığında pigmentasyon çok daha başarılı hale geliyor.


01 Irresistable Green Dream, şekilli tarafı açık mint yeşili, düz tarafı ise orta koyulukta yeşil renge sahip bir far.. Koyu taraf pigmentasyon açısından daha başarılı diyebilirim. Şekilli tarafı fazla ışıltılı ve göz altına dökülme yapıyor.


Gözün iç kısmında açık, mint yeşili renkli bölüm, kalanında koyu tarafı kullandığım makyaj.. (Normal far bazı üzerine)



02 Irresistable Purr-ple, düz tarafı lila, şekilli tarafı mor olan bir far.. Ambalajında göz alıcı bir renge sahip ancak kuru kullanımda pigmentasyonu zayıf, dolayısıyla ambalajındaki rengi gözlerinizde yakalamanız mümkün değil. 


Normal far bazı üzerine iç tarafta lila renkli, dış tarafta mor renkli farın uygulanmış hali..


Aşağıdaki de aynı farların Too Faced Glitter Glue far bazı üzerine uygulanmış hali.. Görüldüğü gibi renkler ambalajdakine çok daha yakın ve canlı görünüyor.


08 Irresistable Vanilla Latte, bej/natürel ışıltılı renklere sahip.. Aldığım üç far içinde en beğendiğim bu oldu, özellikle şekilli olan tarafının ışıltısı ve rengi çok güzel. Açık olan tarafı çok pigmentli değil ancak kaş altına rahatlıkla kullanılabilir.


Gözün iç kısmının ufak bir bölümünde açık renkli bölüm, kalanında şekilli tarafı kullandığım makyaj.. (Normal far bazı üzerine)



Sonuç olarak bu farları çok başarılı bulduğumu söyleyemem. Bunun yanında iyi sonuç elde edilmesi imkansız değil, özellikle ıslak kullanımda veya uygun baz üzerinde harika görünebilir. 

Essence 3D farları Gratis'lerde 9-10TL civarı bir fiyata bulabilirsiniz.

17 yorum :

  1. mor ile yeşil makyajın harika olmuş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Aaa mor olan bazlı-bazsız ne kadar değişmiş yahu :( Ben de bir tek o moru aldım ama daha kullanma fırsatım olmadı. Keşke direk uygulamada ambalajdaki rengi verseydi :(( Güle güle kullan canım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Evet yapışkan bir bazla çok farkediyor.

      Sil
  3. hepsi yakışmaış ama lila rengi sende daha çok beğendim. güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve detaylı bir inceleme olmuş. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Eyeliner markası nedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oriflame Eyeliner Stylo, keçeli kalem şeklinde bir eyeliner..

      Sil
  6. Yine şahane makyaj örnekleri... Bu konuda bence en iyilerden birisin. Irresistable Vanilla Latte rengine bayıldım sana da çok yakışmış. Şu eyelinerı nasıl bu kadar güzel çekebiliyorsun ya süper:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Eyeliner sevdiğimden sürekli pratik yapıyorum.

      Sil
  7. Size dunyanin en kotu farini verseler siz yine de ondan hayranlik uyandiran bir makyaj cikartirsiniz cansu hanim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çoğu farı kullanmanın bir yolunu bulabiliyorum ama bazı farlar gerçekten çok kötü oluyor.

      Sil
  8. Bende vanilla latte almıştım,pigmentesyonu en düşük rengi seçmişim meğer :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde açık renkler daha pigmentsiz oluyor, neyse ki aydınlatıcı için kullanılabilir bir renk.

      Sil
  9. yapısının kötü olması senin muhteşem makyajlar yapmana engel olmuyor tabii ki :) sewgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bazla kötü farı göstermenin bir yolunu buluyorum. :) sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...