27 Mayıs 2013 Pazartesi

China Glaze Hologram Koleksiyonu 1


China Glaze geçtiğimiz aylarda holografik ojelerden oluşan Hologram koleksiyonunu çıkarmıştı hatırlarsanız.. Koleksiyonda 12 adet oje mevcut, ben de bu ojelerin 6 rengini aldım ve denedim. Çok fazla sayıda resimle sizi boğmak istemediğim için üçer üçer gruplara ayırarak yazısını yazmaya karar verdim. Ojelerin yapılarıyla ilgili yorumlarımı en altta bulabilirsiniz.

Cosmic Dust, gümüş renkli holografik bir oje. İki katta tam rengini veriyor ve tırnak çizgisi görülmüyor. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.





Sci-Fly By açık mavi renkli holografik bir oje.. Bu ojenin örtücülüğü Cosmic Dust kadar iyi değil, iki kat sürdüğümde tam rengini vermesine rağmen bazı ışıklarda aşağıdaki resimlerde de görüldüğü gibi tırnak çizgim birazcık görünüyor. Yine de çizgi çok belirgin olmadığından ve ojenin uğraştırıcı yapısı nedeniyle (bu konuya yazının en sonunda değineceğim) üçüncü katı sürmek istemedim. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.





Son olarak Infrared, rengini çingene pembesi olarak adlandırabileceğim holografik bir oje.. Bu ojeyi nihayet sürmeye karar verdiğimde şişenin yarıya indiğini üzülerek gördüm. İşin ilginci şişede görünür bir akma da yoktu, sadece kapağı etrafında bir oje birikimi vardı ama şişeyi yarıya indirecek miktarda değildi. Ojeler kargoyla geldiğinde de herhangi bir akma olmamasından bu sorunun kargoya verilmeden önce oluştuğunu düşünüyorum ama bu durumu çok geç farkettiğimden değişim için uğraşamadım. Bu sorundan dolayı oje de bayağı macunlaşmıştı, bu nedenle sürerken bir hayli zorlandım. Swatchladıktan sonra da çöpe gitti. Rengi parlak ve hoş, iki kat tam örtücülük için yetiyor. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.





Şimdi gelelim Hologram ojelerinin yapıları hakkındaki yorumlarıma.. Öncelikle ojelerin hiç birinin holografik etkileri güçlü değil.. Yukarıda holografik etkilerin net seçilebildiği resimler ya güneş ışığı, ya güçlü yapay ışık, ya da flaş altında çekildiler. Güçlü bir ışık olmadıkça genelde bu ojeler sıradan metalik ojeler gibi görünüyorlar. 

Sürülmeleri gerçekten zor, hatta son zamanlarda rastladığım en sorunlu ojeler olduklarını söyleyebilirim. Bir süre sonra yöntemini kapıyorsunuz gerçi, ilk sürdüğünüzde zorlandığınız kadar zorlanmıyorsunuz. Şöyle ki bu ojeleri sürerken mümkün olduğunca az fırça darbesiyle sürmeniz gerek, zira sürdüğünüz yer üzerinden düzeltmek için tekrar geçmeye kalkarsanız, o fırça darbesi daha önce sürdüğünüz ojeyi sıyırıyor ve ojesiz/kel bir bölümle karşılaşıyorsunuz. Onun da üstünde geçmeye kalkarsanız durum daha da kötüleşiyor. Bu nedenle ne kadar az fırça darbesiyle sürerseniz o kadar iyi. Bunu yapmak başta zor gelebilir çünkü oje sürerken eşit dağılmıyormuş gibi görünüyor, yoğun oje alan yerler oluyor, haliyle üzerinden tekrar fırçayla geçmek istiyorsunuz ancak oje kururken kendi kendine tırnakta yayılıp eşitlendiğinden bunu yapmanıza gerek yok. 

Şunu da belirtmeliyim, fırçaya yoğun miktarda oje aldığımda daha az sorun yaşadım ve daha düzgün sürebildim. Sanıyorum bütün sorunlar ojelerin çok çabuk kurumaya başlamasından kaynaklanıyor, daha tırnağa değdiği anda donmaya başladığından ikinci kez fırçayla üzerinden geçilemiyor, sorun yaşanıyor. Fırçaya yoğun oje alınca donması geciktiğinden sorunlar azalıyor. Tabi bu benim fikrim.. (Ojeler gerçekten çok çabuk kuruyor)

Bir blogger olarak memnun kaldığım ürünler kadar memnun kalmadığım ürünlere de yer vermem gerektiğini düşündüğümden bu yazıyı yazdım. Bu ojeleri pek sevemedim, bu nedenle tavsiye de edemiyorum ancak merak ettiyseniz ve almak isterseniz Kozmetik Site'den edinebilirsiniz.

3 yorum :

  1. bu seri öyle ballandırarak anlatıldı ki neredeyse her rengini sipariş vermek istedim.Ancak anlattıklarına göre hiç bana göre değiller..Gerçekçi yorumların için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Tamda benim ojelerle karşılaştığım durumlar :)
    Yakın zamanda bunları gördüm ama almakta kararsız kalmıştım. İyiki almamışım. Birde kocaman olmaları işime gelmedi çok yoğun kullanan biri olmadığım için. Diğer ojelerle bile bu sorunları yaşıyorken evet güzel bir açıklama olmuş Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...