14 Şubat 2013 Perşembe

Essence Twilight Breaking Dawn Koleksiyonu

Bugün çok ama çok gecikmiş bir yazıyla karşınızdayım. Essence Twilight Breaking Dawn koleksiyonundan ilk çıktığı günlerde bir çok ürün almıştım ancak bir türlü yazmaya fırsatım olmadı. Bu koleksiyon yanılmıyorsam Kasım ayında çıkmıştı.

Twilight Breaking Dawn koleksiyonu Essence'ın daha önceki koleksiyonlarına oranla daha genişti. Dört pigment, iki eyeliner, iki lipgloss, bir ruj, bir allık, bir aydınlatıcı ve dört ojeden oluşan bu koleksiyondan altın renkli ruj (bana göre değil) ve lipglosslardan biri (siyah lipgloss, yine bana göre değil) hariç hepsini aldım.



Pigmentleri özellikle karanlık renklerinden dolayı çok severek aldım. Aralarında sadece altın simli bir tane vardı, diğerleri hep koyu ve karanlık, tam smokey makyaja uygun renklerdi. Yukarıda yazdığım gibi dört adet pigment vardı. Bunlardan Jacob's Protection için gümüş ışıltılı koyu gri, Alice Had a Vision Again için ışıltılı koyu mor (müthiş bir renk), Edward's Love için içinde renkli simler bulunan koyu gri, A Piece of Forever için bol simli altın diyebiliriz. 


Bu pigmentlerden performans alınabilmesi için mutlaka far bazıyla kullanılmasını öneriyorum. Özellikle Too Faced Glitter Glue bu tür ürünler için birebir. Alice Had a Vision Again ve Jacob's Protection diğer pigmentlerden farklı olarak simli olmadığından bazsız da iyi performans verebiliyor. Edward's Love ve A Piece of Forever bazsız çok kötü performans veriyor, üstelik simleri her yere dökülüyor. 

Ayrıca bir de tüyo vereyim. Bu ürünler göz altına dökülmeye meyilli olduklarından ten makyajından önce uygulanması daha yerinde olacaktır. Böylece göz makyajınızı yaparken ten makyajınızı mahvetmemiş olursunuz. 

Swatchlar
(Üst sıra soldan sağa: Edward's Love bazsız ve Glitter Glue ile, A Piece of Forever bazsız ve Glitter Glue ile; Alt sıra soldan sağa: Alice Had a Vision Again bazsız ve Glitter Glue ile, Jacob's Protection bazsız ve Glitter Glue ile)


Göz ürünleriyle başlamışken yine göz makyajı ürünleriyle devam edelim. Koleksiyonda iki likit eyeliner vardı: Alice Had a Vision Again ve Jacob's Protection.. Essence bu koleksiyonda bayağı isim tekrarı yapmış. Zira Alice Had a Vision ismiyle bir pigment, bir oje, bir eyeliner, bir de yanılmıyorsam lipgloss var. Diğer isimlerde de aynı şekilde tekrar var. 

Alice Had a Vision Again için şeffaf zemin içinde mor simli, Jacob's Protection için ise yine şeffaf zemin içinde mavi simli tanımlamasını yapabilirim. Şeffaf zeminli olmaları işi biraz bozuyor, bu tür eyelinerlardan pek hoşlanmıyorum. Zemini siyah gibi gördüğümden ve aldığım yerde tester olmadığından almış bulundum. Belki siyah eyeliner üzerine kullanabilirim.


Swatch


Koleksiyonda iki ten ürünü vardı: Bella's Secret Aydınlatıcı ve Renesmee Red allık.. Bella's Secret bej/dore tonlarında bir aydınlatıcı, aşırı simli değil, sadece hoş bir aydınlık veriyor. Renesmee Red ise kırmızı/mercan tonlarında bir allık, içinde ışıltı yok.

Bella's Secret


Renesmee Red


İki ürünü de beğendim. Özellikle Renesmee Red allık elimdeki hiç bir allığa benzemiyor. Yanaklara taze,  sağlıklı ve doğal bir görünüm kazandırıyor. Bella's Secret elimdeki diğer aydınlatıcılarla karşılaştırıldığında daha bej tonlarda görünüyor. theBalm Mary Lou Manizer ile karşılaştırırsak daha az ışıltılı ve daha sarı/bej tonlarda olduğunu söyleyebilirim.

Swatch


Diğer aydınlatıcı karşılaştırmaları
(Soldan sağa: Bella's Secret, theBalm Mary Lou Manizer, MAC'tan Candlelight MSF, şu an adını hatırlamadığım bir MSF ve Soft and Gentle MSF)


Bella's Secret


Renesmee Red


Bu yazıda göstereceğim son ürün ise yine allık gibi Renesmee Red ismine sahip içinde altın (bazı ışıklarda yeşilimsi görünen) simlere sahip kırmızı bir lipgloss. 


Ürün ilginç, daha önce başka ürünlerde görmediğim bir aplikatöre sahip. Bu aplikatörle sürmek oldukça kolay. Hiç zorlanmadım.


Swatch


Renesmee Red lipglossun yapısı çok pigmentli olmadığından dudakta pembemsi duruyor. Tek başına ya da ruj üzerine kullanılabilir. Işıltılarının dudakta daha çok görüneceğini düşünmüştüm ama yanılmışım. Yapısı fazla  yapış yapış değil, bu da bir avantaj.. Aşağıda da görüldüğü gibi biraz dudak çizgilerine doluyor.


Ojelerden Alice Had a Vision Again'i bu yazıda göstermiştim. Diğer ojeleri de önümüzdeki bir iki gün içinde tek yazı halinde blogda bulacaksınız. Bu yazı fazla uzun ve resimli olduğundan bu ürünlerle örnek uygulama makyajını da ayrı bir yazıda yayınlamaya karar verdim. Şimdiden söyleyeyim, çok memnun kaldığım bir makyaj oldu. Yakında blogda olacak. ;)

Twilight ürünleri artık Gratis'lerde bulunmuyor. Hatta bazı şubelerde daha piyasaya çıktığı gün tükendiğine de şahidim. Belki bir ihtimal Rossmann'larda hala bulunuyor olabilir ama çok emin değilim, kimseyi yanıltmak istemem. 

Pigmentler 8,5TL, likit eyelinerlar 7,5TL, aydınlatıcı pudra 10TL, allık 9,5TL, lipgloss 7TL civarındaydı. Kısaca fiyat olarak gayet uygunlardı.
 
Koleksiyonu genel olarak beğendim. Ürünlere ulaşabilirseniz özellikle allık ve aydınlatıcıyı tavsiye ederim.

7 yorum :

  1. Ben de ilk ciktiginda Renesmee Red alligi almistim ve simdi günlük kullandigim alliklardan biri oldu diyebilirim. Muhtesem bir renge sahip :-) Koleksiyondaki diger seyler pek ilgimi cekmedi, cünkü essence burada (Almanya) her ay iki-üc tane koleksiyon cikariyor ve hepsinden de pek begendigim seyler olmuyor. Ama yine de aydinlatici ve pigmentlerden birini aldim. :P
    Güle gül kullan yeni bebeklerini :-)

    YanıtlaSil
  2. bu koleksiyondan ben birşey almadım. ama allık sende çok hoş durmuş:)

    YanıtlaSil
  3. koleksiyonun en sevmediğim ürünü linerları oldu bence çok başarızlar ama geri kalanları çok severek kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  4. Waoow twilight makyajı olduğunu bilmiyordum çok beğendim :) süper! Ben de bloguma beklerim :)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Hala bulabilme şansım varmıdır sizce? şahsen lipglossa aşık oldum ve aydınlatıcı da çok hoş.

    YanıtlaSil
  6. Ayy! çok güzeller.Hem essence ürünlerine hemde twilight'a hayranım :)Nerden aldın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında Gratis'ten almıştım ama bayağı eski bir koleksiyon.. Artık bulunabileceğini sanmıyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...