4 Mart 2012 Pazar

Bitirdiklerim 2..

İkinci bitirdiklerim yazısıyla karşınızdayım. :) Bu sefer bayağı şey bitirdim. Ne yazık ki aralarında makyaj malzemesi yok ancak bitmek üzere olan ürünlerim var, onları da bir sonraki yazıda ele alacağım. ;)


1. Oriflame Discover China Duş Jeli: Bitirdiğim büyük boyuydu. Çok severek kullandım. Kokusu harikaydı ve hoş bir köpüğü vardı. Bu duş jeli serisini gerçekten seviyorum, şu anda yeşil olanına başladım. Onun da kokusu harika.. Bunun yanında kremsi, nemlendirici duş jellerini sevenler pek hoşlanmayabilirler. Fiyatı da iyiydi, büyük boyu için 7-8TL gibi bir şey vermiştim sanıyorum. Tekrar alır mıyım sorusuna "Elbette" diye cevap verebilirim.

2. Diadermine Nemlendirici Temizleme Köpüğü: Cilt bakımımda temizleyicimin önemli bir yeri vardır. Her zaman suyla durulanan temizleyicileri tercih ediyorum. Bu temizleyiciyi cildi kurutmayacağını iddia etmesi ve köpük formunda olması dolayısıyla aldım, çünkü köpürmeyen temizleyicilerden hoşlanmıyorum. Beğendiğim bir ürün oldu. Öyle cildi çok nemlenmiş şekilde bıraktığını söyleyemem ama en azından başka temizleyiciler gibi kurutup, gerginlik oluşturmadı. İyi bir ürün, şimdiki temizleyicim bittiğinde alabilirim.

3. Pantene Aqua Light Saç Kremi: Benim saç kremlerinden çok büyük beklentilerim yoktur. Saçımı yumuşatsın ve kolay açılmasını sağlasın yeter. Bu ürün de istediklerimi yaptı, sürekli şampuan ve saç kremi değiştiren biri olduğumdan ileride tekrar alır mıyım bilemiyorum ama sevdim diyebilirim.

4. Olive Farm Nourishing Body Creme: Datça'ya gittiğimde aldığım bir ürün. Olive Farm aslında zeytinyağı ve zeytin ürünleri üretimi yapan, merkezi ve fabrikası Datça'da olan bir marka. Bu markanın ayrıca kendi üretimleri olan, şampuan, saç kremi, yüz kremi, vücut kremi vb. ürünleri de mevcut. Kullandığım bu vücut kremi yoğun ve emilmesi biraz zaman alan bir üründü ancak özellikle vücudumda kuruyup pullanan yerlere iyi geldi. Harika bir kokusu vardı, mis gibi bergamut kokuyordu. Aslında içinde bergamut dışında yasemin vs. gibi başka yağlar da varmış ama bana bergamut kokusu daha baskın geldi. Ambalajı güzel görünse de kullanışlı gelmedi, ürün azalana kadar sorun yoktu ama dibinde 2-3 parmak krem kaldığında pompadan ürün gelmemeye başladı, pompayı çıkarıp ucuyla dipten ürün alıp kullanmak durumunda kaldım. Tekrar alırsam tüpteki olanı alırım sanıyorum. Şunu da belirteyim, ben aldığımda fiyatları uygundu ancak şu an bayağı pahalılanmış. Bu bakımdan tekrar alır mıyım bilmiyorum. Firmanın satış sitesi: http://www.olivefarm.com.tr

5. Otacı Zeytinyağlı Defne Şampuanı: Severek kullandığım ve kesinlikle tekrar alacağım ürünlerden biri. Kendine özgü, baharatlı, harika bir kokusu vardı. Ayrıca içeriğinden okuduğum kadarıyla içinde sülfat yoktu, bu da önemli bir ayrıntı. İçine bir kaç damla çam terebentin yağı damlatıp kullandım. Belki saç dökülmemi engellemedi ama saçlarımı yıkarken sertleştirmedi, iyi temizledi ve misler gibi kokuttu. :)


6. MD Forte Facial Cream II: Pek çok kişi bana cilt bakım rutinimi sorup duruyor, bu krem cilt bakım rutinimin vazgeçilmezi diyebilirim. %20 glikolik asit içeren bir krem bu.. (Glikolik asit için meyve asidi diyebiliriz) 5-6 yıldır her akşam glikolik asit kullanırım, artık rutinim haline gelmiştir. Çok faydasını gördüm, sivilce problemime iyi gelmenin yanında kırışıklarla savaşmama da yardımcı oluyor. Bitmesi 4-5 ay sürdü, yani çabuk biten bir ürün değil. Bittiğinde ise yenisini almıştım bile. :) Bu krem ve glikolik asit hakkında geniş çaplı bir yazı gelecek. Şimdilik yazabileceklerim bu kadar. 

7. Oriflame Optimals Time Relax Gündüz Kremi: Geceleri glikolik asit kullanırken gündüzleri de SPF'li bir gündüz kremi kullanmayı tercih ediyorum. Oriflame Time Relax gündüz kremi cildimi güzel nemlendiren bir üründü. Güzel bir kokusu olmasından içinde koku verici maddeler olduğunu düşündüğüm bu krem, SPF8 korumaya sahipti. Koruması düşük olsa da fiyatına göre güzeldi. Bunun yanında düşük koruması nedeniyle tekrar alır mıyım bilmiyorum.

8. Fresh'n Soft Kuru ve Hassas Ciltler için Temizleme Mendili: Uygun fiyatı ve işini düzgün yapması nedeniyle tekrar tekrar aldığım ürünlerden olan bu mendiller Gratis'te satılıyorlar. Bu bittiğinde 3 al 2 öde kampanyası vardı, hemen 3 tane daha aldım. Genelde önce göz makyajımı temizliyorum, sonra yüzümü bu mendillerle siliyorum, en son temizleyici ile yıkıyorum. Gayet iyi temizliyor ve cildi kurutmuyor. 

9. Oriflame Giordani Gold Makyaj Bazı: Bu ürün için hafif yapılı bir nemlendirici diyebilirim. Makyajdan önce cildi nemlendirmek için güzel ancak makyajın ömrünü uzatma gibi bir işlevi yok. Makyajdan önce normal nemlendirici sürmekten pek farkı yok, bu nedenle tekrar alacağımı sanmıyorum. 

10. The Body Shop Sweet Lemon Body Butter: The Body Shop'un body butterlarını duymayan kalmış mıdır bilmiyorum. Cildi muhteşem nemlendiren, harika kokuları olan, kolay emilen, çok sevdiğim ürünler bunlar. Bunun da limon kokusu harikaydı, bayılarak kullandım. Aldığımda üzerinde de yazdığı üzere %50 indirim vardı. İndirimli yada indirimsiz tavsiye ederim.

11. Oriflame Winter Foot Cream: İkincisini bitirdim. Harika bir kremdi. Hem ayaklarımı güzel nemlendirdi, hem de çok güzel bir tarçın kokusu vardı. Ayakları ısıttığını da iddia ediyor ama ben öyle bir etkisini görmedim. Kataloglarda artık çıkmıyor sanıyorum, çıksa tekrar alırdım.


12. Oriflame Optimals Normalizing Toner: Öncelikle spreyli ambalajını beğendiğim bir tonikti. Zaman zaman doğrudan yüzüme püskürterek ve elimle yedirerek kullandım, bazen de pamuğa püskürtüp yüzümü sildim. İki şekilde de iyiydi. Basit bir üründü, cildimde herhangi bir sorun oluşturmadı ve cildime uyguladıktan sonra hoş bir his verdi. Tekrar alabileceğim bir ürün.

13. Oriflame Optimals BioMaximum+ Göz Kremi: Bu kremi kampanyadan çok uygun bir fiyata aldım. Göz altlarımı güzel nemlendirdi, onun dışında da çok ekstra bir özelliği yoktu. İndirimdeki fiyatına göre iyi bir üründü ama orjinal fiyatından alacağımı sanmam.

14. MAC Fırça Temizleyici: Tekrar tekrar aldığım ürünlerden.. Fırça temizleme konusunda muhteşem, en sevdiğim özelliği ise fırçaları bu sölüsyona batırıp havlu kağıt ile sildiğimde hemen, kurumasını beklemeden makyajda kullanabilmem.. Ayrıca yüz fırçalarını önce ıslatıp sonra bu sölüsyonla ovalayarak yıkıyorum, azıcık bir sölüsyonla harika bir şekilde temizliyor. Bir şişe bana yaklaşık 2 ay gidiyor, üstelik her gün fırça temizlediğim halde.. 

15. Nivea Göz Makyaj Temizleyicisi: Vaadettiği şekilde göz makyajını güzelce temizliyor. Göz çevremde herhangi bir sorun da oluşturmadı. Bunun yanında bu ürünle hiç waterproof rimel çıkarma denemesi yapmadım, Lancome'um waterproof kalemini ise gayet güzel temizledi. Sıradan bir üründü, bir dahakine muhtemelen başka bir markanın göz makyajı temizleyicisini denerim. Zira şu anda da aynı markanın çift bazlı olan temizleyicisini kullanıyorum ve biraz sıkıldım.

İşte bitirdiklerim bunlar. Umarım gelecek sefere bir miktar makyaj malzemesi de bitirebilirim. :)

3 yorum :

  1. ohhhh gelsin yeniler,baya ürün bitirmişsin,mac fırça temizleyici aklımda ama sürekli unutuyorum gittiğimde:)

    YanıtlaSil
  2. Canım çok güzel bir yazı olmuş, otacı şampuanı çok kişi övüyor birara denemeyi düşünüyorum,md forte kremi kozmetik yasağı öncesi araştırıp almaya karar vermiştimki yasak geldi:((AHA lı ürünleri bende seviyorum ve kesinlikle faydasına inanıyorum, sen nereden aldın? Türkiye de md forte ürünlerinin satıldığı bir eczane var mı?

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkürler. :D

    Lame ve Dore, MD Forte kremi bir arkadaşıma sipariş verdim, beraberinde getirdi ama eskiden Taksim meydanındaki Itır Eczanesinden alıyordum, hala var mı bilemiyorum. Umarım vardır.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...