11 Mart 2012 Pazar

Shop MAC, Cook MAC Koleksiyonundan Seçtiklerim

Shop MAC, Cook MAC, geçtiğimiz Cuma günü satışa çıkan MAC koleksiyonlarından bir tanesi.. Koleksiyon, bahar koleksiyonu konseptine uygun olarak oldukça canlı renklere sahip ürünlerden oluşuyor. Koleksiyonda dörtlü far paletleri, ruj, gloss gibi dudak ürünleri, krem allıklar, jel eyelinerler, ojeler bulunmakta.. Yani oldukça fazla ürüne sahip, geniş çaplı bir koleksiyon diyebiliriz.

9 Mart Cuma günü koleksiyonun çıkacağını bilen ben, sabah işe gitmeden Taksim MAC'e uğradım ve alışverişimi yaptım. Alacaklarıma karar verme kısmı bayağı zor oldu çünkü koleksiyonun büyük olmasının yanı sıra yeni gelen ve ilgimi çeken iki koleksiyon daha vardı. (Diğer koleksiyonlardan aldıklarımın yazıları da daha sonra gelecek)

Koleksiyondan Call Me Bubbles dörtlü far paletini, Watch Me Simmer ve Dish It Up rujları, Enchantee Kissable Lipcolour'ı ve Hush Hush Tendertone Lip Balm'ı aldım.


Ambalajları çok şeker olmakla beraber renkli olan kısımlar normal ambalajın dışına geçirilmiş. Yani içinde normal MAC ambalajı bulunmakta. Bkz. aşağısı..


Call Me Bubbles pembe, turuncu, bakır tonlu farları içeren bir palet.. Renkler için bir hayli canlı diyebilirim. Pek çok kişi günlük kullanımda bu renkleri tercih etmeyebilir ama ben bayıldım, her zaman da kullanırım. Farların dördü de harika renk veriyorlar, pembe dışındakiler hep ışıltılı renkler, pembe ise mat.. Son zamanlarda MAC'in koleksiyonlarından çıkan dörtlü farların kalitesi kötüydü ama bu paletin kalitesini gayet iyi buldum.. 


Flaşsız Swatch


Flaşlı Swatch


Gözde swatch..
Gözün iç kısmında ve kaş altında en açık rengi (Call Me Bubbles), üst göz kapağının orta kısmında mat pembe rengi (Full Of Flavour), üst ve alt göz kapağının dışında ve crease bölgesinde bakır rengi (Brash), alt göz kapağının genelinde turuncu rengi (Fresh Daily) kullandım.


Bu koleksiyon için listemi yaparken Tendertone Lip Balm'lardan hiç birini listeme almamıştım, evde bir dolu dudak nemlendiricisi olan biri olarak bana çok gerekli ürünler gibi gelmemişti. Işıltısız olanlar yine beni pek çekmedi ama Hush Hush rengini görünce fikrimi değiştirdim ve hemen bir tane aldım. Renk olarak ışıltılı bronz diyebiliriz. Meyveli, hoş bir kokusu var. Dudakları güzel nemlendiriyor, yapış yapış bir yapısı yok. Pek renk verdiği söylenemez ama zaten bir dudak bakım ürünü olduğunu bildiğimden yoğun renk vermesini beklemiyordum. Işıltılarını sevdim, çok abartı değil, yoğun sürüldüğünde biraz daha belirgin oluyor. 


Kissable Lipcolour'lar geçen yıl Peacocky koleksiyonuyla birlikte çıkan likit ruj tarzı ürünlerdi ve ben bu koleksiyondan fazla şey almamıştım. Daha sonra Kissable'lardan almadığıma çok pişman oldum çünkü bloglarda çok övülüyorlardı. Bu nedenle bu koleksiyon ile bazı renkleri tekrar satışa çıkınca bir tane aldım. Belki daha sonra kalırsa bir kaç rengini daha alabilirim. Yapısını beğendim, dudaklara rahatsız edici, yapış yapış bir his vermiyor. Aldığım Enchantee rengi soğuk tonlu, çok açık bir pembe. 


Shop MAC, Cook MAC koleksiyonundan çıkan rujlar için koleksiyonun yıldızları dersem abartmış olmam. Pek çok kişi heyecanla rujları bekliyordu zaten, yurtdışında da koleksiyonun çıktığı gün pek çok ruj tükenmişti. Ben iki ruj aldım: Watch Me Simmer (İçinde pembe barındıran iddialı bir mercan) ve Dish It Up (Koyu pembe).. Watch Me Simmer tam bir bahar/yaz rengi, tek sorun dudakta kuruyan alanları daha kötü göstermesi/ortaya çıkarması, sanırım bir parça dudak nemlendiricisiyle bu sorun hallolabilir. Dish It Up ise aslında hesapta yoktu. Rengi ambalajında soğuk tonlu gibi görünse de her tür cilt tonuna uyan harika bir renk bu. Lustre yapıda olmasına rağmen gayet iyi renk veriyor..


Ve swatchlar.. Soldan sağa Kissable Lipcolour Enchantee, Tendertone Lip Balm Hush Hush, Watch Me Simmer, Dish It Up rujlar

Flaşsız


Flaşlı


Dudakta swatchlar..

Tendertone Lip Balm Hush Hush


Kissable Lipcolour Enchantee


Watch Me Simmer


Dish It Up


Fiyatlardan bahsedecek olursak, dörtlü far paleti 125TL, Tendertone Lip Balm 37TL, Kissable Lipcolour 47TL, rujlar 43TL'ydi. Far paletleri önceki koleksiyonlarda 99TL'ye satılıyordu, yani bir hayli zam görmüş. Dörtlü farların genelde kapışılan ürünler olduğu söylenemez, neden böyle bir zam gördüğünü pek anlayamadım. Yine de renkleri beğendiğimden bir tanesini aldım. Diğerlerini pas geçtim.

Aldıklarımdan genel olarak memnun kaldım diyebilirim. İleride bu ürünler ile yaptığım makyajları da blogda bulabileceksiniz. 

Siz bu koleksiyondan bir şey aldınız mı? Ya da almayı düşünüyor musunuz?

8 yorum :

  1. toplamışsın canım mac cicilerini far paleti için alsam bu rengi alırdım bende çok yakışmış:) güzel günlerde kullan ..

    YanıtlaSil
  2. Watch Me Simmer ruja bayıldım , ten rengine de çok yakışmış, güzel günlerde kullan hepsini....

    YanıtlaSil
  3. ambalajları çok beğendim ama bu koleksiyondan bir şey alır mıyım ondan tam emin değilim.. yalnız göz makyajın inanılmaz güzel olmuş, hele yazın inanılmaz yakışır :)

    YanıtlaSil
  4. kutuları bile nasıl etkiliyor insanı çok şekerler:) rujların renklerine bayıldım:)

    YanıtlaSil
  5. süperler:))güle güle kullan
    watch me simmer favorim:)
    krem allıkları denedin mi yapıları,fiyatları nasıl???

    YanıtlaSil
  6. güle güle kullan =) en beğendiğim iki ruju seçmişsin ben de bu ikisinden birini almayı düşünüyorumm.. =) lip balmı da beğendim ama uzun süreli etkisi nasıl olur emin olamadım..

    YanıtlaSil
  7. güle güle kullan canıım. far paleti şahane gözüküyor. Makyajında çok cici olmuş çok beğendiim :))

    YanıtlaSil
  8. Yorumlarınız için çoook teşekkürler. :)

    Betty, krem allıklar güzel görünüyordu. Elde rahat dağıtılıyordu ve güzel renk veriyordu. (Turuncu olanı elimde denedim) Ancak krem allık kullanmadığım için almadım.

    Alice, Tendertone'lar dudağı güzel nemlendiriyorlar, onun dışında da fazla bir işlevleri yok aslında.. Verdikleri renk/ışıltı çok hafif.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...