3 Kasım 2015 Salı

Makyaj Malzemelerimin Organizasyonu


Selamlar.. Bugün makyaj malzemelerimi düzenlerken kullandığım araçlar ile ilgili bir yazı yazmak istedim. Uzun zamandır makyaj malzemelerim çok düzensiz duruyordu. Eylül ayında evi tadilata alınca makyaj malzemelerini düzene koyma işini de halletmek istedim. Sonuç güzel oldu diye düşünüyorum.

Şu an hatırı sayılır bir makyaj malzemesi koleksiyonum var. Öte yandan evimde makyaj odası olarak düzenleyebileceğim bir oda olmadığından tüm makyaj malzemelerimi yatak odasında tutmak durumundayım. Bu da sınırlı alana çok şey sığdırmak zorunda olduğum anlamına geliyor. Düzenimi de mevcut her alanı kullanacak şekilde oluşturdum. Elbette bunu yaparken pek çok düzenleyici edinmek durumunda kaldım. Bu yazı kullandığım düzenleyicilerle ilgili..

Oluşturduğum son düzeni aşağıda görebilirsiniz. Duvar dibindeki Ikea Alex dolabı taa 2011'de ilk çıktığı zamanlar (yazısı burada) almıştım. Açık ahşap aynalı dolap ise evin demirbaşı ve eskiden beri orada. Geri kalan bütün düzenleyiciler yeni.

Makyaj Organizasyonu

Daha önce rujlarım ve glosslarım Ikea Alex'in alt iki çekmecesinde duruyordu ancak sonraları koleksiyonun genişlemesiyle tüm ürünleri üstüste atmaya başladım ve aradığım şeyi bulmak işkence haline geldi. Aynalı dolabın üzerine koyduğum akrilik düzenleyicilerle tüm dudak ürünlerimi Alex'ten kurtardım ve göz önüne aldım. Şimdi bunlara yakından bakalım:

Makyaj Organizasyonu

Yukarıda altta görünen altı çekmece üst üste koyulmuş ikişer çekmecelik parçalardan oluşuyor. Bu ikili çekmeceleri Muji'den aldım. Maalesef fiyatları çok yüksekti ancak böyle bir şey başka nereden alınabilir bilmiyordum. Bunların her biri 94TL'ydi yanılmıyorsam.. Üste üste koyulabilir şekilde tasarlanmışlar. Yerine oturtulunca kıpırdamıyorlar. İhtiyaç oldukça üzerine bir tane daha alıp eklenebilmesi güzel. Bayağı bir ürünümü aldılar. Üstte görülen rujluğu ise ladymoss.com'dan aldım. Tam 116 ruj alabiliyor. Bazı bölmelerini sonradan alacağım rujları koymak için boş bıraktım. Rujluk atlı karınca şeklinde dönebiliyor ve fiyatı 99$, çok kullanışlı bir düzenleyici ve çok memnun kaldım.

Makyaj Organizasyonu

Aynalı dolabın Alex'e yakın kısmındaki düzenleyicilere gelelim. Alttaki beş çekmeceli akrilik kutu yine Muji'den. Fiyatı yine aşırı pahalı, 250TL civarı. Bu boyutlarda başka alternatifini bulamadığımdan paşa paşa gidip almak zorunda kaldım. :( Onun üstündeki boyu uzun derinliği az olan üçlü çekmeceyi içindeki plastik bölmelerle beraber vpleksihome Instagram hesabından aldım. Üstteki iki fırçalığı da yine vpleksihome'dan aldım. Fırçalıkların kapaklı olmaları fırçaları tozdan koruyor. Göz fırçalarını koyduğum fırçalığa Bauhaus'tan aldığım dekoratif taşları fırçaları dik tutması için koydum. İki fırçalık ve üçlü çekmeceli kutuya toplamda 117TL verdim. Muji'den yediğim kazıktan sonra gayet iyi geldi.

Alex dolabın içindekileri nasıl düzenlediğime gelelim. Eskiden Ikea Antonius ile çekmeceleri düzenli tutmaya çalışıyordum ancak bu düzenleyiciyi koyduktan sonra kenarda boşluk kalıyordu. Kenar kısımları kalın olduğundan ekstra yer de kaplıyordu. Ayrıca amaca göre düzenlenemiyordu. Bu nedenle çekmecelerimi tam verimle kullanamıyordum.

Ikea Antonius'ları emekli ettim ve onun yerine ayarlanabilir, geçmeli plastik çekmece içi bölmeleri tercih ettim. Bu bölmeleri istediğim şekilde kesip biçip kullanabiliyorum. İstediğim kadar bölme oluşturabiliyorum. Alex'in üst çekmeceleri için mükemmel boyda olan aşağıda görülen bu plastik bölmeleri Sanal Pazar'da şu ilandan aldım. Aşağıda gördüğünüz gibi ihtiyaçlarıma göre farklı şekilde yerleştirdim.

Makyaj Organizasyonu

Makyaj Organizasyonu

 Altta daha derin olan çekmecelerde ise Ikea'nın Höfta düzenleyicisinin kısa olanını kullandım. Bu düzenleyici de aynı işi görüyor ama Alex'in üst çekmeceleri için fazla uzun.

Makyaj Organizasyonu

Makyaj Organizasyonu

Düzenleyicileri zemine daha iyi sabitlemek ve oynamalarını engellemek için alt uç kısımlarında çift taraflı bant kullandım. Şimdi yerlerinden oynamıyorlar bile. :) Şu an çekmece düzenimden çok memnunum.

Ikea Alex dolabın üzerinde eskiden üç çekmeceli, Eminönü'den aldığım plastik kutum duruyordu. Onun yerine de yine Muji'den plastik çekmeceler aldım ve bu şekilde Alex'in üst kısmı da bayağı bir ürün kaldıracak hale geldi. Bu çekmeceler üst üste geçmeli ve aşağıdaki düzende iki ikili, bir tekli çekmeceli kutular bulunuyor. İhtiyaç oldukça ekstra çekımece eklenebiliyor. Fiyat yine oldukça yüksekti ancak yazın aldığımdan net hatırlamıyorum.

Makyaj Organizasyonu

Bu çekmecelerin içinde düzenleyici olarak boş LilaKutuları kullandım. Elimde bayağı çok LilaKutu bulunuyordu. Bu şekilde değerlendirdim. İçlerine iki LilaKutu sığıyor. Aşağıda Indie farlarımı nasıl düzenlediğimi görüyorsunuz.

Makyaj Organizasyonu

LilaKutuları ve başka diğer kutuları ayrıca aynalı dolabımın altındaki far bölümünü düzenlemek için de kullandım:

Makyaj Organizasyonu

Ojelerim makyaj kısmında yer olmadığından odanın başka bir yerinde duruyor. Hem ojelerimi, hem de oje yapım malzemelerimi saklamak için bir Alex daha aldım. Ayrıca çevresine de raflar ekledim. Sonuç aşağıdaki gibi oldu (Kedilerimin yerde duran oyuncak topunu görmezden gelin lütfen):

Makyaj Organizasyonu

Alex üzerinde duran katlı ojeliği eBay'de mhestore2009 isimli satıcıdan 22$'a aldım. Çok memnun kaldığım söylenemez. Plastiği gerçekten ince, çok sağlam değil. Ayrıca satıcı düzgün sarmadığından geldiğinde bir iki yerinden kırıktı. Kırık kısımları yapıştırdım, ardından eşim şeffaf olan ojeliği mat beyaza boyadı. Bu şekilde gayet şık oldu, kırık kısımları da kapandı.

Makyaj Organizasyonu

Alex'in yanındaki oje rafını da Aliexpress'ten aldım. İlanı şurda.. Ben aldığımda indirim vardı, şu an fiyatı yine artmış. Bu da normalde şeffaftı, hem diğer raflara uysun diye, hem de daha güzel görünsün diye eşim bunu da paintbrush ile mat beyaza boyadı. Geçenlerde indirimli bulunca bu raflardan iki adet daha aldım. Her biri 22$'a maloldu. Eşim boyayınca onları da bunun alt kısmına asmayı planlıyorum.

Makyaj Organizasyonu

Alex'in üstünde bulunan büyük raflı parçayı eşim yaptı. Derinliğinin fazla olması nedeniyle burası da bayağı fazla oje alıyor. Çok kullanışlı oldu. Bu tarz bir raflı duvar parçası herhangi bir marangoza da yaptırılabilir ama maliyeti ne olur bilmiyorum.

Makyaj Organizasyonu

Düzenim aşağı yukarı bu şekilde oluştu. Umarım size de düzenleme konusunda bazı fikirler verebilmişimdir. Kullandığım düzenleyicileri elimden geldiğince açıklamaya çalıştım ancak sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplamaya hazırım.

NOT: Organizasyon işine bu ara çok kafa yorduğumdan makyaj malzemesi organizasyonu ile ilgili fikirler verebileceğimi düşündüğümden bu yazıyı yazıyorum. Yazının amacından sapmasını istemediğimden gerektiğinden fazla şey göstermemeye gayret ettim. Bunu göz önüne alarak yorum yaparsanız sevinirim.

26 yorum :

  1. Çok minnoş bir oda, herşey el altında. Çok beğendim gerçekten, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. En üstte ki rujluğa bayıldım maşallah ürünlerin hepsi birbirinden güzel gözüm colourpop'larda kalmadı değil.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Colourpop çok sevdiğim bir marka olduğundan bayağı şeyini aldım.

      Sil
  3. ürünlere bakmaktan düzenlemeye bakamadım gözüm günlüm açıldı gercekten :) çokda mumtazam görünüyor hersey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Düzenlemek zor oldu ama sonuç iyi oldu.

      Sil
  4. harika görünüyorlar!
    bence kalp hastaları bakmamalı bu postuna :)

    YanıtlaSil
  5. Rujluk çok kullnışlıymış gerçekten. Düzenleyiciler neden bu kadar pahalı oluyor ki :/ Neyse ki artık Koçtaş ta biraz daha uyguna bulunabiliyor. Gerçi çok çabuk tükeniyor ama :) Düzenini beğendim güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muji çok pahalı ama en çok çeşit orada. Koçtaş'a bakmadım, şu an alacak olsam oraya da bakardım. Çok teşekkürler :)

      Sil
  6. wow harika olmuş çok beğendim benimkiler genelde karmakarışık duruyor.. özellikle oje düzenine bayıldım... bir de o rujluk pahalı ama süper bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bayağı uğraştırdı ama sonuçtan memnun kaldım

      Sil
  7. Evine gelebilir miyiiim, bunlari kurcalayabilir miyiiiiimmmm😍😍😍😍

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem bir düzenleme :) gördüğüm en iyi düzen bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. :)

      Sil
  9. Çok uzun zamandır böyle bir yazı bekliyordum desem.:) Tek kelimeyle muhteşem!

    YanıtlaSil
  10. hiç kıskanmadım hem de hiiiiiiiiiiiiiiç :)))

    YanıtlaSil
  11. ooff bu nasıl bir kolleksiyon, baa-yıll-dıımmm

    YanıtlaSil
  12. çoookk güzel bayıldım... hepsini güle güle güzel günlerde kullanın. Ruj standı harika ama gerçekten pahalı imiş :(

    YanıtlaSil
  13. Bloglovinden bakamadığım için eskisi gibi topluca okuyorum artık, direkt #makeupporn olmuş bu, her kadının hayali öyle bir oda olurdu sanırım :) eşin bayağı anlayışlı, çok şanslısın bizimki bunun 10da biri kadar şeye laf ediyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Eşim başta laf ediyordu ama şimdi ne halin varsa gör durumunda :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...