16 Haziran 2015 Salı

Bitirdiklerim 5


Uzun zamandır yazmadığımı farkettiğim "Bitirdiklerim" yazılarımın 5.si ile sizlerleyim. Tabi arada bitirdiğim pek çok ürün oluyor ancak ambalajlarını atmış oluyorum, arada unutulup gidiyor. Bitirdiğim pek çok makyaj malzemesi de (pudra,rimel ağırlıklı) blogdan ayrı kaldığım zamanlara denk geldi maalesef. O yüzden çok fazla içeriğe sahip bir bitirdiklerim yazısı olmayacak.

Şunu da belirtmem gerek. Bu yazıda iki tane geçmişten kalma basın ürünü de bulunuyor. Basın ürünlerine artık blogumda yer vermeyeceğimi söylediğimden ayrı yazı yazmak istemedim ancak bitirdiğim ürünlere eklemekte de bir sakınca görmedim.

Bitirdiğim ürünlere toplu bir şekilde bakalım:

Bitirdiklerim

1. Bebak Normal ve Karma Ciltler için Tonik: Bebak'ın gönderdiği basın ürünlerinden biriydi. Normal ve karma ciltler için olanını göndermişlerdi. Cildime uygun bir üründü ve kullandığım zaman içinde herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Cildimi kurutmadı. Yüzümü yıkadıktan sonra pamuğa döküp cildimi sildiğimde kalan kir/yağdan arındırdığını gördüm. Sevdim diyebilirim.

2. Bebak Ferahlatıcı Yüz Yıkama Jeli: Bebak'ın gönderdiği başka bir basın ürünü. İçinde peeling gibi ufak mavi toplar vardı. Yıkadıktan sonra cildimi aşırı kuruttu ve gerdi. Bu nedenle pek sevdiğimi söyleyemem. Zaten bu tarz hafif peeling tarzı yüz yıkama jelleriyle de aram iyi değil çünkü her gün kullanılmaya müsait olmadıklarını düşünüyorum. Yine de seti bozmamak adına tonikle beraber kullanıp bitirdim, tekrar alacağımı sanmam.

3. Cosmed El Bakım Kremi: LilaKutu'dan zamanında çıkan tam boy ürünlerden. Ellerim çok kurudur ve pek çok krem sadece kısa süre nemlendirme sağlar. Bunun da diğer kremlerden farkı yoktu. Emilmesi güzeldi ancak kısa süre sonra ellerim tekrar haşır haşır oldu. Kötü değil, denemiş oldum ama zorunda kalmadıkça tekrar almayı düşünmem.

4. Supergoop SPF 15 Göz Kremi: Akşamları glikolik asitli kremler kullandığımdan gündüzleri güneş korumalı ürünlere yönelmek durumundayım. Son zamanlarda gece göz kremimi de az miktarda glikolik asit içeren bir tanesi ile değiştirdiğimden göz kremimi de güneş korumalı alayım diye düşündüm ve Sephora.com'dan set halinde Supergoop ürünlerini aldım. İçinden çıkan bu göz kremi SPF15 güneş koruması içeriyor. Metal uçlu bir tüp içinde satılıyor. Sanırım bu metal uç olayı bir Benefit göz ürününde de var ve göz altlarını yatıştırmak için metalin serinliğinden faydalanmayı amaçlıyor. Metal uç olayının göz altlarına ekstra bir fayda sağladığını söyleyemeyeceğim maalesef ama kremi sevdim. Nemlendirmesi güzeldi, yapısı hafifti ve hassasiyet oluşturmadı.

5. Rival de Loop Tırnak Eti Yumuşatıcı Kalem: Her zaman aldığım Essence'ın sarı renkli tırnak eti yumuşatıcı kalemini bulamayınca bir de bunu deneyeyim diye almıştım. Tırnak etlerini yumuşatıp itme işini iyi yaptı ancak Essence kalemden çok daha hızlı bir şekilde kuruyup kullanılamaz hale geldi. Ayrıca kokusunu sevmedim. (Sanırım içinde kayısı yağı varmış) Essence mis gibi limon kokuyordu halbuki.. Zorunda kalırsam mecburen yine alabilirim ama bulabilirsem her zaman ilk tercihim Essence olur.

6. Supergoop SPF 30 City Sunscreen Serum: Her ne kadar ismi serum olarak geçse de losyon/krem formunda bir ürün. Ürünü beğendim, yapısı hafif ve nemlendirmesi güzeldi ancak bana biraz çabuk bitti gibi geldi. Ambalajını sevmedim. Pompa şeklinde bir ürün ancak ilk aldığımda içinden ürün çıkarana kadar 100 kere basmış olabilirim. İlk kullanımdan sonra da zaman zaman defalarca basmama rağmen ürün çıkmadığı zamanlar oldu. Sırf bu nedenle bir daha almayı düşünmüyorum.

7. MAC Prep + Prime Transparent Finising Powder Pressed: Transparan, beyaz renkli pudralardan ancak preslenmiş olduğundan makyaj çantasına atılabiliyor. Öte yandan cilt üzerinde beyaz bir örtü bırakıyor ve cildi kurutuyor. MAC Mineralize Skinfinish Natural pudramı buna tercih ederim.

İşte son zamanlarda bitirdiklerim hakkındaki yorumlarım böyle. Biraz negatif oldu galiba ama gerçekten düşündüklerimi yazdım. :) Bir sonraki yazımda görüşmek üzere..

4 yorum :

  1. Göz kremi olarak Skin Ceuticals'ın spf30 göz çevresi kemini tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an DDF kullanıyorum. Bitince Skin Ceuticalsa bakayım. :) Çok teşekkürler

      Sil
  2. şu tırnak yumuşatıcı kalemleri merak ettim bakayım hem de limon kokuyorsa kesinlikle çok severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Essence'inkini tavsiye ederim. Çok pratik, tırnak etlerini ucuyla ittirmek yetiyor. Manikürümü hep bu tarz kalemlerle yapıyorum. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...