4 Haziran 2015 Perşembe

DIY: Kendi Yaptığım Ojeler ve Oje Yapımı Konusunda Bilgi


Merhabalar, bugün değişik bir yazıyla sizlerleyim. :)

Kozmetik merakımı bilmeyen yok sanırım. Bu hobimi bir üst seviyeye taşıyıp kendi renklerimi, kendi ürünlerimi üretme gibi ufak ufak başladığım ama zaman bulursam gittikçe geliştirmek istediğim bir projem var. Bu proje satış amaçlı değil, tamamen amatörce yapılan, hobi amaçlı bir proje.. Eminim makyalarımda kendi oluşturduğum renkleri kullanmak çok zevkli olacak. Böylece şu an temel düzeyde olan renk bilgimi daha üst düzeylere taşıyabileceğim.

Şimdilik ufak ufak oje yapımı ile başladım ama ileride far, allık, göz kalemi, ruj vs. yapmayı da düşünüyorum. Bu yazıda ilk ürettiğim 3 ojeyi göstereceğim.

İlk ojemiz aynı zamanda ilk yaptığım oje. Flormar şeffaf ojenin içine silica toz karıştırıp pulları tutacak şekilde koyulaştırmaya çalıştım ancak pütürlü, mat bir sonuç elde ettim. Sonra yarısını döküp hazır oje bazı ekledim ama mat görüntüsü ve pütürlü yapısından kurtulamadım. Dolayısıyla pek güzel olmadı. Rengi açık mavi bir oje ve MAC Azreal Blue pigment ile yaptım. Sonra mat pembe ve holografik gümüş kalpler, mat pembe şerit pullar ekledim. Ayrıca holografik simler de koydum. Fikir güzel olsa da maalesef zemin fazla şeffaf oldu. Bu nedenle açık mavi oje üzerine iki kat sürdüm. Pütürlü yapısından dolayı iki kat üst cila sürmek durumunda kaldım. Pullar biraz fazla geldi galiba, bu ojeden tekrar yapmayı ama bu sefer büyük pul eklememeyi düşünüyorum. Aşağıda tek kat düz mavi renk oje üzerine iki kat sürülmüş ve üst cila kullanılmış halini görmektesiniz.

Frankenpolish

Frankenpolish

Frankenpolish

Frankenpolish

İkinci ojemizde de deneysel takıldım ama sonuç hiç kötü olmadı. İlk seferdekinden dersimi alıp bu sefer hazır oje bazı kullandım. Rengi önce açık kahverengi yaptım ama pullarla görünümünü beğenmedim, griye döndürdüm. Siyah, kırmızı, beyaz kare ve altıgen pullar ve ince bakır simler ekledim. Bu tarz pullu ojelerde zeminin pulları örtmemesi için yarı şeffaf tutulması gerekiyor. Ben de öyle yaptım. Üç katta tam rengini veriyor ve pulları fırçaya almada problem olmuyor. Kullandığım şişeleri Etsy'den almıştım ama fırçaları çok ince çıktı, sevmedim. Artık ona da bir çözüm bulacağım. Aşağıda üç kat sürülmüş ve üst cila kullanılmış halini görmektesiniz.

Frankenpolish

Frankenpolish

Frankenpolish

Frankenpolish

Son yaptığım oje benim favorim oldu. Yine oje bazı içine mat beyaz pigment ve lila, yeşil, mavi kare ve altıgen pullar ekleyerek yaptım. Üç katta rengini veriyor ve pulları tırnağa alırken sorun olmuyor. Aşağıda üç kat sürülmüş ve üst cila kullanılmış halini görmektesiniz.

Frankenpolish

Frankenpolish

Frankenpolish

Frankenpolish

Oje yapımı konusunda bazı ufak bilgiler de vermek istiyorum. Oje bazı olarak yukarıda bahsettiğim şey bildiğimiz şeffaf cilalardan farklı. Neredeyse her markanın şeffaf ojesi bulunuyor ancak bunlar oje yapımı için yapılarının aşırı ince olmasından dolayı uygun değiller. Bunlara doğrudan pigment ve pul eklerseniz hemencecik dibe çökeceklerdir ve sonuç çok kötü olacaktır. Bazın en azından pigmenti tutacak kadar kıvamlı olması gerekir. Hatta pulları tutmak için daha da kıvamlı olması gerekir. Yukarıda yazdığım ilk ojede şeffaf cilaya ekstra maddeler ekleyerek bazı ben yapmaya çalıştım ama sonuç iyi olmadı. Ben de mecburen hazır oje bazı almak zorunda kaldım. TKB Trading hem pigment için hem de pigment/pul için iki ayrı baz satıyor ancak bunları Türkiye'den almak problem olabiliyor. Ben geçen yıl alabilmiştim ama bu yılki son siparişimde gümrüğe yakalandı. Yani şu an gümrükten geçmiyor maalesef, elimdeki bazlar tükenince ne yapacağımı henüz ben de bilmiyorum.

Pulları Glitter Unique ve Etsy'den alıyorum. Çok çeşitli pullar var, seçenekler sınırsız gibi.. Pigmentler de TKB Trading'den..

Yeni ojeler ve makyaj malzemeleri yaptıkça blogda göstereceğim. Sevgiyle kalın. :)

8 yorum :

  1. Bu tarz şeylere meraklı biri olarak bayıldım. 2.oje çok hoş güle güle sürün. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba lens konusunda baya bildigi oldugunuzu dusundugumden size sormak istiyorum Huda Kattan'in lens markasini ve hangi renk oldugunu biliyor musunuz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim olduğunu bilmediğimden Google'a yazdım ve instagram hesabını buldum. Resimlerden gördüğüm kadarıyla geçen yılın üretimi Solotica Hidrocharme Grafite olduğunu söyleyebilirim.

      Sil
  3. Valla ben çok beğendim yaa elinize sağlık, bayıldım oderece ..İlki yani mavili olan değerli bir taşın deseni gibi olmuş çok hoşuma gitti.. Ellerinize sağlık ^-^

    YanıtlaSil
  4. ikinci ve üçüncü çok güzel olmuş gerçekten. sanırım ben pulları simleri seviyorum ama çıkartması da işkence yahu :((

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler :) Ben ojelerin altına Essence Protecting Base Coat sürüyorum ve soyularak çıkıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...