12 Şubat 2013 Salı

Solotica Gold Yeşil Lens

Solotica Gold yazılarımı bu lenslerin yeşil rengiyle bitiriyorum. Serinin en güzel lensini en sona bıraktım. :)

Solotica Gold yeşil kabında aşağıdaki gibi görünüyor. Tasarımı mavisine benziyor, ortada sarı kısmı mevcut olan 3 renkli bir lens..


Blogumu takip edenler yeşil lenslerle aramın iyi olmadığını bilirler. Genelde çoğu yeşil lens bana yakışmıyor, ya da ben yakıştıramıyorum, bilemiyorum. Ancak Solotica Gold yeşili gerçekten çok sevdim. Mavisini de beğenmiştim ancak yeşili bir başkaymış. Rengi harika oturtmuşlar, maviden daha açık ve belirgin bir rengi var.. Yine mavisindeki gibi hafif damarları var ancak insanı hiç rahatsız etmiyor. Gözleri iri gösterme özelliği de bu lensleri sevmeme neden olan başka bir ayrıntı..

Bu lensin de tasarımını biraz Sophistic yeşile benzettim ancak Sophistic yeşil sanıyorum daha grimsiydi.

Şimdi resimlere geçelim:







Bu lenslerin yıllığını almaya karar verdim. Solotica Mel'leri koyulaştırıp rezil ettiğinden beri yeşil bir lens arıyorum. Sophistic alacaktım ancak fazla pahalıydı. Bunlar gayet güzel, fiyatları da uygun.. Kısacası sevdim. :)

Tekrar hatırlatayım bu lenslerin aylıkları 52-53TL, yıllıkları bir çift için 120TL civarı.. Renklilens.com 'dan edinebilirsiniz. Daha önceki yazılarımdan Mavi Solotica Gold için buraya, Platinium Solotica Gold için buraya bakabilirsiniz.

* Lensler deneme amaçlı gönderilmiştir, yazdıklarım tamamen kendi fikirlerimi yansıtmaktadır.

29 yorum :

  1. sana mavi lensler dha çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. solotica konusunda artık uzman biri olarak bir kaç sorum olacak size müsadenizle....

    gold yıllık çifti 100 tl gibi bir fiyat ederken, natural serisi bi topazio,qurtzo neden 200 kusür lira ediyor? var mı bir fıkrınızz,hepsini kullanan biri olarak??

    bir de zemin rengim bal rengi,ela gibiyken gold grubundan yeşil mi,natural grubundan bir yeşil rengi seçmeliyim?? aslında gönlüm quartzoda :)

    not: size mail atmıştım ama görmediniz sanıırm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica Gold daha önce yazdığım gibi Brezilya'daki Solotica tarafından üretilen lensler değil. Kore yapımı lensler. Dolayısıyla fiyat olarak daha ucuz.

      Bal rengi gözlere Solotica Natural Colors daha uygun olur çünkü doğal göz rengiyle iyi karışıp daha doğal bir sonuç elde edilir.

      Sil
  4. gerçekten soloticada yeşile bende bayılıyorum ve size de yakışmış bence. biraz koyu durmuş gibi ama yinede çok iyi. Kendimce yaptığım:) fiyat araştırmasında da renklilens.com en uygun geldi ve sizinki kadar güzel durmasada banada çok yakıştı:)..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun oldum. :) Bence de güzel bir yeşil lens, rahatlığı da artısı.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. mrb ben de bu lenslerden aldım.merak ettiğim konu,normalde renkli lenslerin gun içinde 5-6 saat kullanılması öneriliyor ancak bu lens cok rahat uzun surelerde bile.gece yatmamak kaydıyla gun boyu kullanılabilir mi acaba bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genelde sabah 9 gibi lenslerimi takıp akşam 9 gibi çıkarıyorum, yani 12 saat gözümde kalıyorlar. Lens rahatsa ve batma, kızarma yapmıyorsa sorun olacağını sanmıyorum.

      Sil
  7. mrb. bu lensi beğendim fakat sorum olacaktı. freshlook lensin çapı bana küçük gelmişti. bu lenste aynı sorunu yaşar mıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu lenslerin çapı Freshlook'tan daha büyük, o nedenle küçük geleceğini sanmıyorum.

      Sil
  8. merhaba bu lensi nereden alabiliriz ve çapı kaçtır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lensoptik.com.tr den alabilirsiniz. Çapları 14.2mm

      Sil
  9. Tek kelimeyle Bayıldıııımmmm.. Hem renk çok güzel, hem de size de gerçekten çok yakışmış.. Ben bu lenslerin yıllığından sipariş vereceğim ama dediğiniz adresten sipariş verirken : Solotica Gold Yıllık Numarasızı seçip, renk olarak da yeşili mi seçeceğim? Bide platinium grey var onu seçmeyeceğim değilmi? Şimdiden çok teşekkür ederimmm iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Numarasızı seçip yeşili seçmeniz gerek. Platinum Gray http://www.lensmakyaj.com/2013/02/solotica-gold-platinum-gri-lens.html adresindeki lens.

      Sil
  10. Cevabınız için çok teşekkür ederim.. http://www.renklilens.com/ adlı site güvenilirmi? Yoksa lensoptik.comdan mı almalıyım.. işin ucunda göz sağlığı olunca karar veremiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. ) İkisinden de alabilirsiniz. renklilens.com da Lens Optiğe bağlı bir firma. Yani iki site de aynı firmaya bağlı.

      Sil
  11. Benim gözlerim normalde de kocaman umarim ortalıkta portlek portlek dolasmam cok damarli durup yapay durmuyor gibi gözüküyor

    YanıtlaSil
  12. Merhaba circle lensler uzun zamandır ilgimi çekiyor fakat çekindiğim bir konu var. Ben daha önce hiç lens kullanmadım, göz çapına göre alınıyor sanırım benim gözlerim küçük sayılır ama göz çapım nedir bilmiyorum nasıl öğrenmem gerekiyor? Sizin lensleriniz çok yakışmış güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Göz çapınızı göz doktoru ölçebilir. Circle lensler genelde büyütücü olduğundan çapları da bir hayli büyük oluyor. 14.0 ile 16 çağ arası bulunuyor. Gözleriniz çok küçükse 14.0 14.5 kullanmanızı tavsiye ederim. 15-16 çok büyük görünebilir.

      Sil
  13. Merhabalar bende çok beğendim bu rengi ben bausch Lomb light green aldım numaralı ama bana hiç yakışmadı sanırım çapı büyük göz bebeğim küçük olduğu için bariz belli oluyor bana önerebileceğiniz bir marka varmıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil olarak çok seçenek var. Solotica Gold dışında Freshlook yeşil, Amazon Colours yeşil önerebilirim. Bir de Solotica'dan Mel rengini önerebilirim ama yıllık olduğundan diğer seçeneklerden pahalıdır.

      Sil
  14. Kendi göz renginiz nedir acaba? Bir de fiyatı göz ardı edersek sophistic yeşil mi yoksa bu mu dersiniz? :) teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi göz rengim koyu kahverengi. Sophistic daha gri yeşil gibi, fiyat farkına değmez bence.

      Sil
  15. Birde amazondan yeşiller nasıl, aydınlatırsanız çok sevirinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amazon Colours Sophistic ile aynı lenstir, tek farkı aylık olmasıdır.

      Sil
  16. internetten lens ararken sizin yazinizi gordum cok guzel bi lens ve cok yakismis ama aramama ragmeb dedigin iz linkte ve diger sitelerde bu lensi bulamadim lutfen almak istiyorum yardimci olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu lenslerin isimleri değişti. Artık AQColors olarak satılıyor. Yeni renkler eklenmiş ancak Magic Green veya Green'den birinin bu lens olması gerek. Green olması daha muhtemel.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...