19 Ağustos 2012 Pazar

Yeni Solotica Hidrocharme Mel'lerim

Bir süredir elimdeki Solotica lenslerden bazılarını yenilemeyi düşünüyordum çünkü alalı bir hayli zaman olmuştu. Bu nedenle de geçen ay sonunda Otica Bellucci'den 5 tane lens siparişi verdim. Lenslerim geldiğinde Solotica'nın lenslerde bazı değişiklikler yaptığını gördüm.

Aldığım lensleri ve elimdeki eski versiyonlarını karşılaştırmalı olarak tek tek yayınlayacağım. Öncelikle Hidrocharme Mel ile başlıyorum.


Eski mellerimle karşılaştırmalı resim yayınlayamayacağım çünkü çöpe atalı bir hayli zaman oldu ancak eski mellerimin resimlerini bu yazıda görebilirsiniz. Yeni meller maalesef eskileriyle karşılaştırıldığında bayağı koyulaşmış görünüyor. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bana gelen lensin boyama sorunu da yok, bu nedenle genel bir değişiklik yapılmış olduğunu düşünüyorum. Yeni haliyle koyu kahve gözlerimde koyu yeşil görünüyor.





2010 yapımı Hidrocor Mel'lerim ile karşılaştırması, görüldüğü gibi bayağı koyu kalıyor. (Sol Hidrocor, sağ Hidrocharme)



Renk değişikliği dışında tasarımda da bazı değişiklikler var. Lenslerin boyalı alanları küçülmüş ve boyamada bazı değişiklikler yapılmış. Bu değişiklikleri diğer lenslerimin yazılarında daha iyi görebileceksiniz çünkü eskileri hala elimde ve karşılaştırmalı resim ekleyeceğim.

Solotica lensleri nereden aldığımla ilgili yazıyı burada bulabilirsiniz.

34 yorum :

  1. Canım ben yeni halini sana daha çok yakıştırdım :) çok çok doğal duruyor yahu bayıldım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansucum blogun o kadar yardimci oluyor ki! 1 yil boyunca kesintisiz topazio kullandim ve Su aralar daha dogal bi renk kullanmak istedim ve Mel dusunuyordum. Taa ki yazini gorene kadar! Koyulasinca Su freshlook veya adore gibi lenslerden farki kalmamis hence. Ayni sekilde topazio yazini da gordum ve siparis vericem bugun.sen de gule gule kullan cok yakismis!
      dip not: asvangin dedigi gibi yeni hali yakismis fakat bence eskisi daha cok yakisiyordu. Bence yeni halini daha cok yakistirma sebepleri fotografta yaptigin makyaj. O kadar dogal ve gitmis ki sana. Bu makyaji topazio ve quartzolarla yapmalisin bence :)
      tekrar tesekkurler Bu guzel blog icin!!

      Sil
    2. Eski halini daha çok seviyordum. Bu yeni aldıklarımı hiç kullanmadım, kenarda öylece duruyorlar. Yorum için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
    3. Bende solotica almak istiyorum doğal duruyo mu gözlerim çok açık kahverengi ama gözlerimin beren saatinki gibi yeşil ela karışımı bişy olmasını istiyorum sence napmşıyım almalı mıym

      Sil
  2. Açık renk çok doğal duruyor,çok begendım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet açıkken güzeldi. Keşke yenileri de o renk olsaydı :(

      Sil
  3. blog arşivine baktım yüzün maşallah porselen gibi:)genellikle hangi fondöten ve pudrandan çok memnunsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondöten pek kullanmıyorum ama kullandığımda Max Factor Pan Stick kullanıyorum. Favor pudram şu an MAC Mineralize Skinfinish Natural. :)

      Sil
  4. bide unutmadan:) çekmecelerini düzenlemişsin makyaj malzemelerini koyduğun o plastikleri nerde aldın nerden buldunn:)

    YanıtlaSil
  5. O gözler!!!! Aman nazar değecek. Ama çok güzel olduğunuzu belirtmek istedim. Dayanamadım!

    YanıtlaSil
  6. Merhaba..Quartzo düşünüyordum ama sizde soluk durduğundan bahsetmişsiniz zaten o konuda kararsızlığım vardı,vazgeçtim.yeni aldığınız lenslerin içinde ice yada topazio var mı acaba? Bir de solotica günlük kullanım açısından rahat mı? bilgisayar başında 10 saate kadar kalıyorum..batma yada kızarıklık yapar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni aldıklarım arasında Topazio ve Ice var. Ayrıca yeni Quartzo'ların rengi değişmiş ve çok güzel olmuş. Eskileri aşırı soluktu, şimdi mavimsi gri bir rengi var. Hepsini blogda yayınlayacağım. Solotica konusunda işiniz birz şansa kalmış. Benim bazı Solotica'larım çok rahatken bazıları 4-5 saat sonra batma yapıyor. Üretimde bir standartları yok sanıyorum.

      Sil
    2. Benim b.c değerim 8.7 soloticalar 8.6 sorun olurmu

      Sil
    3. Solotica'lar 8.7 ölçüye sahip, 8.6 ile çok farkedeceğini düşünmüyorum, bence uyar.

      Sil
  7. diğer 4 renk ne cansu abla :D cor meller cor ıce olmuş nerdeyse :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe 2010 yapımı bütün Solotica'lar yoğun boyamalıydı. Yeni Hidrocor meller de maalesef benim Hidrocharme kadar koyu. :/

      Diğer dört renk Hidrocharme Ic, Ocre, Natural Colors Quartzo ve Topazio

      Sil
  8. Koyu haklisin ama cok dogal duruyor begendim. Yosun yesili gibi gornuyor benim ekranda. Diger renkleri de merakla ve sabirsizlikla bekliyorum! :) Ellerine (ve gozlerine) saglik! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evet tam da yosun yeşili duruyorlar. :)

      Sil
  9. Lenslerin rengini açmak için yapabileceğimiz bir şey yok mu? Benim meller de çok koyu solotica doğallığı olsun diye aldık ama bunlar da gözde hiç fark oluşturmuyor.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, yenilerinin rengini daha cok begendim, dogal duruyor. Internette bu lenslerin cok rahatsiz ve kuru olduklarina dair yorumlar okudum. Siz de kuruluk veya rahatsizlik hissediyor musunuz?

    YanıtlaSil
  11. ben de uzun zamandır lens kullanıyorum fakat cok belli oluyor senn bu yenileri cok beğendim ismini bide nerden aldığını söylersen cok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  12. merabalar... gözlerim kahverengi rıhannanın göz renklerini beğeniyorum ve hidrocor mel ve hidrocharme mel arasında gidip geliyorum sizce hangisi daha uygun ve hangisi daha doğal durur? teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla Hidrocharme serisi artık üretilmiyor. Natural Colors var. Haresiz, daha belirgin renk ve daha küçük orta boşluk için Hidrocor, daha şeffaf renk, daha geniş orta boşluk ve ince hare isterseniz Natural Colors tavsiye ederim.

      Sil
  13. kirpikler çok güzel yalnız :)

    YanıtlaSil
  14. hidrocharme mel lensoptik.com.tr de var.bu firmadan bulabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  15. merhaba, hidrocor mellerin yeni rengi de koyu mu acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenilerini denemedim. Bu sonuncu koyu çıktıktan sonra almaya korkuyorum doğrusu.

      Sil
  16. Merhaba, lensleriniz solflex natural colors mu?, mor bir kutuda iki çift gelenlerden mi yani?

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, lensleriniz solflex natural colors olanlardan mı? yani mor bir kutuda bir çift geliyor değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lenslerim yıllık Hidrocharme serisinden. Solflex aylıklardan değil.

      Sil
  18. Ben acemi olarak ilk defa lens aldım açık maviydi lens. gözlerim koyu kahve olunca gözümde laciverte döndü rengini açabilir miyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef lenslerin rengiyle oynamak, özellikle açmak mümkün değil.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...