10 Ekim 2016 Pazartesi

The Face Shop Aura CC Krem


Haftanın ilk gününden merhaba.. Bugün Kore kozmetiğinden bir ürünle birlikteyiz. Bu yazıda The Face Shop'un Aura CC kremini yorumlayacağım.

The Face Shop yakın zamana kadar ülkemizde distribütörü olan bir markaydı. Hem fiziksel mağazası, hem de online mağazası vardı. Mart ayında ellerinde kalan tüm ürünleri büyük indirimlerle satıp Türkiye'den çekildiler. Ben de bu indirimden faydalanarak bir kaç ürün aldım. Bunlardan biri de Aura CC kremiydi. Bu krem pek çok CC kremin aksine tüp değil, kompakt pudra tarzı bir ambalajda satılıyor.

The Face Shop Aura CC Krem

Ambalaj alttaki düğmeye basıldığında ortadaki delikten krem çıkacak şekilde tasarlanmış. Kremi sürerken kullanmak için süngeri ve aynası ile oldukça kullanışlı bir ambalajı var. Süngeri tabi ki bir beauty blender değil ancak taşınabilirlik olarak kullanışlı.

The Face Shop Aura CC Krem

Teorik olarak kusurları örtücü olarak kullanılan BB kremlerden farklı olarak CC kremlerin renk eşitsizliklerini gidermek için tasarlanmış olmaları gerekir ancak ben bu ürünün daha önce kullandığım BB kremlerden bir farkını göremedim. Sanırım bunun için bir pazarlama taktiği diyebiliriz.

Kremin kıvamı çok sıvı ya da yoğun değil. Hafif tatlı bir kokusu var ancak sürüldüğünde hemen dağılıyor. Kapatıcılığı için orta diyebilirim. Gayet yeterli şekilde kapatıyor. Ciltte parlak bir görüntüsü var ve uygulandığında hafif yapış yapış bir his veriyor. Bu durumu azaltmak için mutlaka üzerine hafif bir kat pudra gerekiyor. Ciltle bütünleşmesini ve aydınlık bir görüntü vermesini sevdim. Ayrıca SPF 30 güneş koruması da artı yönlerinden..

Swatch

The Face Shop Aura CC Krem

Makyasız

The Face Shop Aura CC Krem

The Face Shop Aura CC krem ile:

The Face Shop Aura CC Krem

Severek kullanıp bitirdiğim bir ürün oldu ancak çok çabuk bittiğini de belirtmek durumundayım. İçinde sadece 20g'lık ürün vardı. Sanırım 15-16 kez falan kullandım ve bitiverdi. Bu kadar çabuk biteceğini düşünmemiştim ancak bir yandan da isabet oldu çünkü zaten son kullanım tarihine az bir zaman kalmıştı. 

The Face Shop Aura CC kremi indirimden 25TL'ye almıştım. Sanırım normalde bunun iki katı fiyatına satılıyordu. Şahsen 50 küsür TL'ye sadece 15 kez kullanabileceğim bir ürün alsam üzülürdüm. 

Sonuçta güzel bir ürün ancak bu kadar az miktar için pahalı buldum. Bir daha alacağımı sanmıyorum.

Sevgiler..

10 yorum :

  1. Cildim cok kuru ve hassas. Cok yuksek bir kapaticilik beklemiyorum sadece cildimin rengini dengeleyecek ve kurutmayacak mumkunse pullanma yapmayacak bir urun ariyorum. Bb cc fondoten pudra ne kullanmam gerektigini bilmiyorum. Siz ne onerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle cildiniz kuruysa çok fazla pudra önermem. Belki fondöteni vb sabitlemek için ince bir kat olabilir ama yoğun pudra veya pudra fondötenler pek uygun değil. BB ve CC kremler çok çeşitli kapatıcılıkta ve çeşitte oluyor. Bence en önemli avantajları güneş koruması içermeleri, onun dışında normal fondötenle çok farkları yok.

      Bu yazıdaki ürün aslında size uygun denebilir ancak Türkiye satışı yok. Uygun fiyatlı fondöten olarak Wet n Wild Cover All fondöteni de deneyebiliriniz. Benim cildim yağlıya dönük olmasına rağmen pullanmaya müsait ancak pullanma yapmadı bende.

      Sil
  2. Kapatıcılığı ve doğal duruşunu beğendim. Bilmediğim bir üründü teşekkürler. Ben de bloguma bekliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sevgiler :) Blogunuza mutlaka bakacağım.

      Sil
  3. L'Oreal Cushion da aynen bunun gibi inanılmaz çabuk bitti. Sanırım bu tür yatay fondötenlerin sorunu bu. Ciltte duruşu güzelmiş; ancak fiyatına göre kullanım ömrü az olduğundan ben de tercih etmezdim sanırım (eğer hala satılsaydı). Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazneleri küçük sanırım. Bu tarz fondötenleri ben de artık almam sanırım. The Face Shop'un bir tane de cushion fondötenini almıştım, herhalde o da hemen biter.

      Sil
  4. ben de Loreal cushion fondöten ile hevesimi aldım bunlardan.. dediğin doğru hadi 20-25 kere ancak kullanmışımdır.. indirimsiz fiyatı bence çok fazla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bence de. Bu tarz ambalajları artık almayı düşünmüyorum.

      Sil
  5. Ben de o indirimden baya çok bb cc almıştım ama ya rengi tutmadı ya da bitişi uymadı derken bir dünya gereksiz kremle kaldım ortada:) neyseki sen bitirmişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aldıklarımın hepsini bitiremedim. Bazıları yarım kaldı ama yine de bayağı kullandım. Bir kaç tanesinin daha yazısını yazacağım. Keşke kullanım tarihleri bu kadar yakın olmasaydı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...