19 Kasım 2015 Perşembe

Ipsy Ekim Çantası


Ipsy ve Boxycharm yazılarıma bir süredir ara vermiştim. Geriye baktığımda Ipsy'nin sadece Mayıs çantasını yazdığımı görüyorum. Ondan sonra çantalar adresime gelmeye devam etti ancak hiç birini yazamadım. Bugünkü yazıda en son elime ulaşan Ekim çantasını göstereceğim. (Çanta Amerika'dan geldiğinden elime ulaşması biraz zaman alıyor)

Bu ayın konsepti "Alter Ego" Makyaj çantası ise bir tarafı altın, bir tarafı parlak siyah olarak tasarlanmış. Çantanın gerçekten hoş bir görüntüsü var ama şu ana kadar aldıklarım arasında en iyisi diyemem.

Ipsy Ekim 2015

Ipsy Ekim 2015

Çantanın içinden çıkanlar:

* Skone Cosmetics Pretty Eyes otomatik eyeliner Plum rengi (tam boy)
* Dose oje Stormy rengi (tam boy)
* theBalm Meet Matte Hughes Committed rengi (mini boy)
* Nourish Organic Argan yüz serumu (seyahat boyu)
* BWC Premium Botanical El ve Vücut Losyonu (seyahat boyu)

Öncelikle Skone Cosmetics Pretty Eyes göz kalemi ile başlamak istiyorum. bana gelen Plum rengi oldukça canlı ve içinde ışıltı olmayan bir mor.

Skone Cosmetics Pretty Eyes

Asansörlü ve çevrilerek açılan kalemlerden genelde hoşlanmam çünkü kullanmaya başlayınca uçları kütleşir ve düzgün kuyruk çekmek zorlaşır. Bu üründe de aynı sorun mevcut.

Skone Cosmetics Pretty Eyes

Asansörlü kalemleri genelde sevmesem de koleksiyonumda severek kullandıklarım mevcut. O yüzden bu kaleme bir şans vermek istedim ama hayatımda gördüğüm en kötü göz kalemi desem abartı olmaz. Kötü yönlerinden hangi birini yazayım bilmiyorum. Öncelikle kalem kremsi ve yağ gibi kayıyor ama pigmentasyonu çok zayıf. Elimde swatch yaparken en az 10 kat geçtim. Göz kapağındaki performansı daha da kötü. Ne yaparsanız yapın şeffaf kalıyor, eşit dağılmıyor. Sonunda pes edip bari far gibi dağıtayım da bir şeye benzesin dedim ancak dağıtılınca renk iyice kayboluyor. 10 kez sür dağıt, sür dağıt yaptım. Yine de sonuç tatmin edici olmadı. Olduğu gibi bıraktım. Daha da kötüsü hiç kalıcı bir kalem değil. Gözde oradan oraya taşınıyor. Gerçekten hayal kırıklığı oldu çünkü renk çok güzel.

Swatch
(10 kere geçilmiş hali ve hala şeffaf, dağılım eşit değil)

Skone Cosmetics Pretty Eyes

Göz kapağında dağıtarak kullandığım hali, herhalde 10 kez sür dağıt yapmışımdır. Ancak bu kadar oluyor. Eşit sürmek imkansız.

Skone Cosmetics Pretty Eyes

En komiği de bu kaleme 15$ fiyat koymuş olmaları. Bizim Emily göz kalemleri buna on basar. 

İkinci ürün Dose diye ilk kez duyduğum bir markanın Stormy isimli ojesi. Bu renk Ipsy'e özel yapılmış. İçinde morumsu etkileri olan, ince ışıltılı koyu bir gri. Renk güzel ancak ürünün aşağıdaki gibi bir şişesi var.

Dose Stormy

Yukarında gördüğünüz şaka değil. Bu bir oje şişesi ve düz bir yüzeye koyduğunuzda dik durma imkanı yok. Neden? Oje şişesini tutarken oje sürmeye çalışarak becerilerimizi geliştirmemizi istemişler herhalde. Belki yan durunca dökülmesini engelleyecek bir mekanizma düşünmüşlerdir diye yan koyayım dedim. Oje olduğu gibi sehpaya aktı. Ambalaj kötü ama ojenin kendisi fena değil. Yapısı biraz kıvamlı ama sorun olacak kadar değil ve iki katta tam rengini veriyor. İlk katta eşit dağılmıyor ama ikinci katta renk eşitleniyor. Kuruma hızı orta. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila kullanılmış halini görmektesiniz.

Dose Stormy

Dose Stormy

Dose Stormy

Dose Stormy

Çantadan çıkan üçüncü ürün bize hiç yabancı olmayan theBalm Meet Matte Hughes sıvı mat rujların Committed rengi. Daha önce indirimden bu rujların iki rengini almıştım. Neyseki aldıklarımdan biri denk gelmedi. Mini boy bir ürün ama bir çok kez kullanılır gibime geliyor.

Meet Matte Hughes Committed

Committed içinde pembe ve şeftali etkiler bulunduran bir nude tonu olarak tanımlanabilir.

Meet Matte Hughes Committed

Bu rujlar için ayrı bir yazı yazacağımdan fazla detaya inmeyeceğim ama yapıları sıvıdan çok mus kıvamında ve nane kokusu mevcut. Pigmentasyonları gayet yeterli ancak kurumaları çok hızlı değil. Kuruduktan sonra güzel sabitleniyorlar ama başka mat rujlar kadar kalıcı bulmadım.

Swatchlar

Meet Matte Hughes Committed

Meet Matte Hughes Committed

Meet Matte Hughes Committed

Bana gelen dördüncü ürün Nourish Organic Argan yüz serumu normalden kuruya dönük ciltler için tasarlanmış. Ipsy'e abone olurken cilt tipimi belirttiğim halde kuru ciltler için tasarlanmış bir ürün aldım ve maalesef kullanamayacağım. Çevremdeki kuru ciltli birine vermeyi planlıyorum.

Nourish Organic Argan Face Serum

Beşinci ve son ürün ise Beauty Without Cruelty (BWC) Botanical el ve vücut losyonu. Bunu henüz kullanmadım ama kullanmayı planlıyorum. Öte yandan 59ml'lik minik boy olduğundan çok bir şey anlayacağımı sanmıyorum.

BWC Botanical Lotion

Geçmiş Ağustos ve Eylül çantalarını da şöyle bir göstermek istiyorum. Eğer içlerinde merak ettiğiniz ürün varsa yorumlayabilirim.

Ağustos çantası

Ipsy Ağustos 2015

Eylül çantası
(Sanırım şu ana kadar gelen en güzel çanta tasarımı bu aydaydı)

Ipsy Eylül 2015

Sonuç olarak Ekim çantasından çok memnun kaldığım söylenemez. Geçmişte daha iyilerini almıştım. Yine de aylık 10$ olduğundan bir kaybım olduğunu düşünmüyorum. Ipsy maalesef Türkiye'ye gönderim yapmıyor ancak Amerika'daki adreslere Türk kredi kartıyla sipariş verebiliyorsunuz.

Yarın Boxycharm Ekim kutusu yayında olacak. 

NOT: Coastal Scents palet, MAC fluidline ve Dance Legend ojeler hediye ettiğim çekilişe bu linkten katılabilirsiniz. 

4 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...