11 Kasım 2013 Pazartesi

Son Elca Alışverişim


Normalde pek alışveriş yazısı yazmıyorum ancak Elca (Estee Lauder Outlet) alışverişleri benim için hep istisna oluyor. Bunun nedeni Elca'ya ne zaman neyin geleceğinin belli olmaması. Bu yazıları yazmamın amacı Elca'ya giderseniz şu an neler bulabileceğinizi ve ne kadara alabileceğinizi göstermek..

Bu kısa açıklayıcı yazıdan sonra Cuma günü yaptığım Elca alışverişini göstermek istiyorum. Bayağı bir MAC sevkiyatı olmuştu. Aldıklarımın hepsi de MAC'in eski koleksiyon ürünleriydi. Temparature Rising, Archie's Girls ve Baking Beauties koleksiyonlarından parçalar gelmişti.

Neler aldığımı önce toplu bir şekilde görelim:


Sanırım Elca'ya düştüğüne beni en çok şaşırtanlar Baking Beauties koleksiyonundan çıkan Pearlmatte pudralar oldu. Koleksiyon Temparature Rising ile neredeyse aynı zamanda çıkmıştı ve ben o zaman tercihimi Temparature Rising'den yana kullanmıştım. Bu pudralarda aklım kalmasına rağmen alamamıştım. Demek ki kısmetimde varmış. Pudraların çiçekli, yapraklı çok güzel bir görüntüleri var. Daha çok aydınlatıcı olarak tanımlanabilecek ürünler. Aşağıda solda gördüğünüz In For a Treat sarımsı/bejimsi, ortasında şeftali renkli çiçekler ve yeşil yapraklar bulunan bir pudra. Sağdaki Pink Buttercream ise uçuk pembe, ortasında pembe çiçekler ve mavi yapraklar var. Kenarlarda görülen beyaz kısım tek kullanımda gidiyormuş. Açıkçası bu güzel görüntüye kıyıp kullanabilecek miyim bilemiyorum.


Archie's Girls koleksiyonundan bayağı bir ürün gelmişti. Bunların hangileri olduğunu yazının sonunda bulabileceksiniz. Ben zamanında bu koleksiyondan istediklerimi aldığımdan bu sefer sadece iki ürün aldım. Bunlardan ilki Cheers My Dear! pigment, diğeri Strawberry Malt lipglass. Cheers My Dear pembe, ışıltılı bir pigment, Strawberry Malt ise koyu pembe bir lipglass.


Temparature Rising koleksiyonundan da fazla bir şey almadım. Bu koleksiyondan çıkan iki allıktan sadece Ripe for Love'ı almıştım. Hot Nights'ı da Elca'da bulunca dayanamayıp aldım. Hot Nights orta koyulukta, ışıltılı, canlı, soğuk tonlu bir pembe. Ayrıca bu koleksiyondan çıkan jumbo boy Powerchrome göz kalemlerinden Life's Luxury rengini aldım. Bu da ışıltılı bronz/kahve bir kalem.


Temparature Rising'den ayrıca bol bronz simlere sahip Tropical ojeyi aldım. Koleksiyondan çıkan iki ojeden biri olan Scorching Haute'i zamanında almış ve burada yorumlamıştım. Böylece set tamamlanmış oldu. Ayrıca Marilyn Monroe koleksiyonunda da ojeler gelmişti. Bu ojelerden kırmızı renkli Stage Red ve koyu bordo renkli Vintage Vamp'ı aldım.


Fiyatlar şöyleydi: Pearlmatte pudralar 25TL, Archie's Girls pigment 15TL, lipglass 12TL, Hot Nights allık 25TL, Life's luxury kalem 13TL, ojeler 11TL.. Normal koleksiyon fiyatlarını dikkate alınca bayağı uygun fiyata geldiler.

Biraz da Cuma gittiğimde Elca'da neler gördüğümden bahsedeyim. Temparature Rising koleksiyonundan 2 oje, 2-3 renk lipglass (burada gösterdiğim Rhythm dahil), 3 Powerchrome kalem, 1 allık (Hot Nights); Archie's Girls koleksiyonundan 3 lipglass, 4 pigment, 1 ruj (renk: Oh, Oh, Oh), 3 oje, 1 far paleti (Spoiled Rich); Baking Beauties koleksiyonundan pudralar dışında bütün Mineralize Tinted Lip Balm'lar, şimdi ismini hatırlamadığım açık renk bir ruj ve 3 oje vardı. Eskilerden de Marilyn Monroe far, Heavenly Creatures farları, Glitter & Ice koleksiyonundan setler, geçen seneki yılbaşı koleksiyonundan da bir iki şey, cremesheen glasslar, rujlar vs. gördüm. Marilyn Monroe ojeleri de yeni gelmişti ve sanıyorum her renginden vardı.

Uygun fiyata orjinal MAC almak için gidilecek tek adres Elca Company Outlet Ayazağa'daki Sun Plaza'da bulunmakta. Ayrıca Bobbi Brown, Estee Lauder, Clinique ve başka markalar da bulunmakta ancak bunların fiyatları MAC kadar uygun olmayabiliyor. Gitme imkanı olanlara şiddetle tavsiye edilir ancak her zaman ürün gelmediğini de belirtmek istiyorum. Şu aralar giderseniz güzel şeyler bulabilirsiniz.

22 yorum :

  1. Bobbi Brown'un cilt bakım ürünleri dibine kadar doluydu ben en son gittiğimde ve en son da 2012 yazında gitmiştim, bayağı oldu :)) Parasız gitsen kesin harika şeyler oluyor, paranı oraya bırakma beklentisiyle gitsen hiçbir şey çıkmıyor. Resmen şanslı olmak gerekiyor konu ELCA olunca.
    Ben özellikle de Jo Malone parfümlerinin oradaki fiyatını öğrenmek ve bir gittiğimde Honey&Nectarine Blossom parfümünü almak istiyorum. Umarım almaya yardımcı olacak kadar fiyat farkı vardır.
    Çok güzel şeyler almışsınız, özellikle de o jumbo kaleme ben o seri mağazalardayken de bayılmıştım. Hele 13 lira harika olmuş!
    İyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) MAC ürünleri kadar uygun olmasa da parfümlerin fiyatları da fena değil. Yazın gittiğimde 140TL'ye DKNY Be Delicious Intense almıştım, hala kullanıyorum. Haklısın, biraz şans gerekiyor. Gerçi bu sefer bana MAC gelecek diye email attılar, bilerek gittim ama her zaman bunu yapmıyorlar.

      Sil
  2. Rujlar ve cremesheen lipglass larin renklerini hatirlayabiliyormusunuz acaba :) ozellikle pembe renk biseyler varmiydii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rujlar genelde aşırı açık renklerdi, pembe var mıydı hatırlamıyorum. Cremesheen Glass'larda pembe bir şeyler vardı sanıyorum. En net hatırladığım Astral Cremesheen glass, ayrıca Glitter Ice koleksiyonundan Dazzleglass'lar vardı.

      Sil
  3. biri beni Elca'ya götürsün ortasında bırakp gitsin vallahi küsmem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben de yakınında bir yerlerde oturuyor veya çalışıyor olsam her gün giderdim.

      Sil
  4. şu ELCA yı benim kadar merak eden var mıdır bilemiyorum :((( gitsem sanırım kendimi kaybederim elimde ne var ne yok bu güzelliklere yatırırım çok güzel ürünler almışsın bende geçenlerde nette gördüm bayıldım ama bulmak ne mümkün :(( güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Elca küçücük bir mağaza ama içi dolu dolu..

      Sil
  5. Rutin araliklarla ziyaret edilmexi gereken bir yer bence mesela ayda 1, İstanbuldakyen olabildigince gitmeye calisiyordum, guzel parcalara denk geldigimde oldu hicbir sey bulamadigimda, simdi istznbul disindayim ilk firsatta bir elca ziyareti ayarlayacagim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için çok teşekkürler. Aynı şekilde elim boş döndüğüm de oldu ama ürün sevkiyatına denk gelince insan çok mutlu oluyor. Sevgiler :)

      Sil
  6. Ben pudranin pembelisini aldim ve diger tonunu istiyordum oysa ki :) kismet degilmis :)
    Rujlardan da venus ve beauty kaptim:) venus arada kalmis o acik tonlularda nasil sasirdim anlatamam :)
    Eski setlerde 25lira olunca biri kirmizi, digeri bordo ruj setinide aldim ve pek bi mutluyum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. venus ve beauty hangi koleksiyonun rujları?

      Sil
  7. Gözlerim yerinden fırladı fiyatları görünce ! :) Siz harikasınız ve bu yazı harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

      Sil
  8. Yazını okuduktan sonra kelimenin tam anlamıyla koşarak gittim, uzun süredir almak istediğim bordo tonlarda allığı MAC'te buldum, başka bir set daha aldım çıktım. Çok mutluyum!! =)

    YanıtlaSil
  9. Yaa şu eskişehir iyi hoş da hiçbişeyden haberimiz yok nerde bu elca acabaaa

    YanıtlaSil
  10. Netten fln alınamıyodur hrld :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla internetten satışları yok. :(

      Sil
  11. ürünler harika deneyeceğim..sevgiler..
    http://waffletadinda.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...