15 Kasım 2013 Cuma

Flormar Icy Top Ojeler


Flormar son zamanlarda değişik oje serileri çıkarmaya devam ediyor. Geçen hafta yayınladığım Flormar Black Dot yazısından sonra bu sefer de Icy Top serisinden aldığım ojeleri göstermek istiyorum. Bu seri şeffaf veya renkli jel zemin içinde mat görünümlü, çeşitli şekillerde pullardan oluşuyor.

Sırayla gidelim diyor ve ilk olarak serideki açık ara favorim olan IT01 ile başlıyorum. Bu oje lacivert jel zemin içinde çeşitli boyutlarda mat beyaz altıngen ve şerit pullar içeriyor. Zeminin yarı şeffaf, jel yapısı dolayısıyla alt katlardaki pullar da görünerek hoş, değişik bir görüntü oluşturuyor. İki katta tam tırnak çizgisini kapatmıyor ama ben pulların aşırı yoğun olmasını istemediğimden iki kat uyguladım, kötü bir görüntü olmadı. Ayrıca başka lacivert ojeler üzerine kullanılabilir. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.





IT02, şeffaf zemin içinde mat siyah küçük altıgenler ve daha büyük mat beyaz altıgenler ve şeritlerden oluşuyor. Bu oje şeffaf zemini dolayısıyla oje üzerinde daha güzel duruyor. Sürümünde ve pulları almakta bir problem yaşamadım ama sürerken pulları tırnağa yerleştirmek gerekiyor. Aşağıda yüzük parmağı dışında iki kat Flormar 377 üzerine tek kat IT02 sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz. Yüzük parmağımda ise bir kat 377, bir kat IT02, üzerine bir kat daha 377 sürülmüş hali görülmekte..





IT03, IT01 ile neredeyse aynı, tek farkı zeminin yeşil olması.. IT01 için yazdıklarım bu oje için de geçerli. İki katta tırnak çizgisini kapatmasa da kötü görünmüyor. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.





IT04 şeffaf zemin içinde iki boyda altıgen ve şerit mat beyaz pullardan oluşuyor. IT02'nin yapısı için yazdıklarım bu oje için de geçerli. Aşağıda Flormar 313 siyah üzerine tek kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.





Son olarak IT05, kırmızı jel zemin içinde iki boyutta altıgen ve şerit mat beyaz pullardan oluşuyor. Bu ojenin zemini beyaz pulları biraz yutuyor, IT01 ve 03'teki kadar net seçilemiyor. Ayrıca iki katta tırnak çizgisini diğerlerinden daha iyi kapatıyor. Yapısında bir sorun yok, sadece sürerken pulları tırnağa yerleştirmek gerekiyor. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.





Ojelerin yapıları güzel, çabuk kuruyorlar. IT02 ve IT04 dışındakilerin kalıcılıkları için iyi diyemem, ertesi gün uçlardan soyulmaya başlıyorlar. Ayrıca her pullu oje gibi çıkartırken bayağı zorluyorlar. Ben folyo yöntemi (asetonlu pamukla tırnağı kapatıp folyo ile sarıp bekletme şeklinde oluyor) ile çıkartıyorum. Biraz zaman alıyor ama kolayca çıkıyor. 

Icy Top serisi 5 renge sahip ve 2,85TL'ye satılıyor. Flormar satış noktalarında ve Flormar online satış mağazasında bulabilirsiniz.

8 yorum :

  1. En çok mavi ve yeşil ojeleri beğendim :)

    YanıtlaSil
  2. mavi ve yeşil olan şişelerinde çok kötü görünüyordu ondan almaya yanaşmamıştım hiç sende görünce bayıldım :) ilk fırsatta alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana şişelerinde enteresan göründüklerinden almıştım. Tırnakta daha güzel duruyorlarmış. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  3. şeffaf olanları kullanım şeklini cok sevdim ..
    http://waffletadinda.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...