23 Kasım 2013 Cumartesi

Flormar Passionate Dots Invisible Powder


Flormar geçtiğimiz günlerde Passionate Dots isimli bir koleksiyon çıkardı. Koleksiyonda 2 sekizli far paleti, 2 Terracotta pudra, 1 şeffaf pudra (bu yazının konusu olacak kendisi), 8 oje, 3 jel eyeliner, 6 ruj ve makyaj çantası bulunuyor.

Koleksiyonun ambalajlarında tema olarak kırmızı üzerine siyah noktalı bir görünüm seçilmiş. Aşağıda koleksiyonun şu an elimde olan parçalarının toplu bir resmini görmektesiniz. Üstteki pudra kutusunun altında görülen ise koleksiyondan çıkan makyaj çantası..


Bu yazının konusu koleksiyonun parçalarından biri olan Invisible Powder olacak. Bu, adı üstünde şeffaf, sabitleyici, toz bir pudra oluyor.



Şeffaf bir pudra olması nedeniyle tek renk seçeneği mevcut. Rengi beyaz ancak tene yayıldığında beyazlığı büyük ölçüde kayboluyor. Ambalaj içinde bir de pofuduk pudra aplikatörü bulunmakta. Bu aplikatörle de pudra uygulanabiliyor ama en iyi sonucu ben kabuki/buffer fırça ile aldım. Yine de yanımda taşırken burnuma takviye gerektiğinde bu aplikatör işe yarıyor.



Pudranın yaptığı iki iş var. Birincisi fondöteni/kapatıcıyı sabitliyor, ikincisi de mat bir görünüm sağlıyor. Tüm gün boyunca cildin mat görünmesini sağladığı konusunda bir iddiası var ancak cildiniz yağlıysa maalesef bunun doğru olmadığını göreceksiniz. Benim cildim yağlıya dönük karma ve makyajımı sabah yapıp akşam 4-5 gibi aynaya baktığımda burnum ve alnım bir hayli parlıyordu. Yani gün içinde tazeleme gerekebiliyor. 

Makyaj sabitleme işini iyi yaptığını söyleyebilirim. Benim kremsi ve gün içinde yer değiştirmeye müsait fondötenimi gayet güzel sabitledi. Ürünün çok yoğun uygulanmamasını tavsiye ederim, aksi takdirde tende beyazımsı görünebiliyor.

Yoğun sürülmüş

Dağıtılmış
(Yoğun sürdüğümden hafif beyazlık seçilebiliyor)

Biraz da uygulama şeklimden bahsetmek istiyorum. Malum toz pudraların uygulanması pek pratik olmuyor. Pudranın aplikatörünü içinden alıp kapağı kapalı olarak ters çeviriyorum ve biraz silkeliyorum. (Ters çevrilse bile pudra deliklerden çok kolay çıkmıyor, bu nedenle biraz silkeleme gerektiriyor.) Sonra açıp kapaktaki pudrayı kabuki fırçayla alıyor, fazlasını silkeliyor ve cildime uyguluyorum. Biraz tozutma olsa da bu şekilde çok rahat uyguladığımı söyleyebilirim. 

Pudrada hafif bir parfüm kokusu olduğunu da söylemeliyim. Rahatsız edici seviyede veya ağır bir koku değil ancak koku hassasiyeti olanların bilmesinde fayda var. 

Açıkçası fondöten uygulamayı sevmeyen ve onun yerine biraz kapatıcı bir pudrayı fondöten gibi kullanmayı tercih eden biri olarak çok sık kullanacağım bir ürün olmayacak ancak bu kötü bir ürün olduğu anlamına gelmiyor. Eğer benim gibi fondöten sürmeye üşenmiyorsanız ve fondöteninizin kalıcılığından şikayetçiyseniz iyi bir sabitleyici pudra olabilir.

Fiyatı 20TL.. Flormar mağaza ve kioskları yanında Flormar online satış sitesinden de edinebilirsiniz.

* Ürün firma tarafından denemem için gönderilmiştir, yazdıklarım tamamen kendi fikirlerimi yansıtmaktadır ve objektiftir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...