20 Ocak 2013 Pazar

Elca MAC Alışverişim

Biraz gecikmeli de olsa nihayet yılbaşından iki-üç gün önce yaptığım Elca alışverişini blogda yazabiliyorum.
 
 İşte aldıklarım:

 
Aldıklarım geçen yıl yazın çıkan Heavenly Creature koleksiyonundan Eartly, Bright Moon ve Sky Mineralize farlar, geçen yıl baharda çıkan Hey Sailor koleksiyonundan Launch Away allık ve Fashion Set'lerden Morange lipglass'tı. 

 
Heavenly Creature koleksiyonunun bütün farları Elca'ya düşmüştü. Burada tanıttığım Magnetic Attraction far zaten bende bulunuyordu. Diğer farları Elca'ya düşer umuduyla almamıştım, iyiki de almamışım. Toprak tonlarındaki Eartly, uçuk gri/mavi/mor tonlarındaki Bright Moon ve canlı mavi tonlarındaki Sky farları almayı tercih ettim. 

Earthly far


Bright Moon far


Sky far


Farların pigmentasyonunu eski Mineralize far serilerine göre daha başarılı buldum. Bu farları ille de bu yazıda tanıttığım Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue tarzı bir baz ile veya ıslak kullanmak gerekmiyor. Tabi yine Glitter Glue ile daha canlı bir renk elde ediliyor. Aşağıdaki swatchlarda hem bazsız hem de Glitter Glue üzerine uygulanmış hallerini görmektesiniz.

Soldan sağa: Bright Moon bazsız, Bright Moon Glitter Glue ile, Sky bazsız, Sky Glitter Glue ile, Eartly bazsız, Eartly Glitter Glue ile..


Launch Away allığa gelirsek, şahsen MAC koleksiyon allıklarının Elca'ya düştüğünü ender görüyorum, bu nedenle şaşırdım. Launch Away açık, ışıltısız, biraz mercana çalan bir pembe.. Pigmentli, çok doğal bir allık. Yanaklara hoş bir pembelik veriyor. Açık tenlerde daha iyi duracağını düşünüyorum, koyu tenlere çok açık gelebilir.

Launch Away


Morange ise sanırım MAC'in daimi koleksiyonundaki rujlardan birinin lipglass'ı oluyor. Rujunu denemedim ancak lipglass için ışıltısız, canlı bir turuncu diyebilirim. Pigmentli bir lipglass ve rengini güzel veriyor. Tüm MAC lipglassları gibi yapış yapış bir hisse ve vanilya kokusuna sahip..

Morange


Launch Away allık ve Morange swatchları..


Yanakta Launch Away


Morange
(Kurumuş görünen dudaklarım için kusura bakmayın, malum soğuklar dudaklarıma iyi gelmiyor)


Fişi attığım için fiyatları çok net hatırlamıyorum ancak Elca (Estee Lauder outlet) fiyatları genelde normal fiyatların yarısının da altında oluyor. Farların 25TL olduğunu net hatırlıyorum. Sanırım allık 25-30TL arası, lipglass 10-12TL gibi bir şeydi. Orjinal MAC için gayet uygun bir fiyat..

MAC'ten başka neler olduğunu da hatırladığım kadarıyla yazayım. Beth Ditto koleksiyonundan ojeler ve Powder to the People renkli pudra, Art of Powder koleksiyonundan göz farı ve allık/aydınlatıcı gibi bir ürün, Shop Cook'tan Colour Added dörtlü far paleti ve bir kaç oje, Hey Sailor'dan lipglasslar, bir ruj, bir kaç yeşil far, bronzerlar, ışıltılı vücut yağı, Fashion setlerden bir kaç oje ve lipglass (Saint Germain, Morange, Spice hatırladıklarım), geçen seneki yılbaşı koleksiyonundan dudak setleri, oje ve pigment setleri vardı. Diğer marka standlarına pek bakmadım.

Elca'nın İstanbul Ayazağa'daki Sun Plaza'nın birinci katında yer alan ufacık bir mağaza olduğunu ve sadece kredi kartı ile alışveriş yapılabildiğini hatırlatırım. :) 

10 yorum :

  1. Heavenly creature serisi farlar harika yaa onları bloglar ilk gördüğümde de bayılmıştım <3 Allığın rengi de çok ciciymiş canım güle güle kullaaan ! ;)

    YanıtlaSil
  2. aldiklarina bayildim en guzel gunlerde kullan canim (:

    YanıtlaSil
  3. aldıklarının hepsi çok güzel :) earthly fara ayrıca bayıldım :) güzel günlerde kullan canım :)

    YanıtlaSil
  4. Cansucum ben de eartly nin rengine bayıldım ama Allık çok doğal ve hoş. Gule gule kullan camım elca aksam kaça kadar açık cumartesı kapalı diye biliyorum ?

    YanıtlaSil
  5. güzel günlerde kullan canım hepsi çok küsel..

    YanıtlaSil
  6. Allığın rengine bayıldım benim gibi beyaz tenli olup her tonda allığı kullanamayanlara göreymiş.:)
    Tabi bana Maslak İstanbul'un diğer ucu olduğu için Elca'ya gitmek kim ben kim :)
    Aldıklarını güzel günlerde kullan canım:)

    YanıtlaSil
  7. bir şey merak ediyorum daha önce sorulmuştur bunun için kusura bakmayın, ben daha önce hiç elcaya gitmedim hani öylesine gidip girsek alıyorlar değil mi birşey yapmamıza gerek var mı? teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  8. Elca Ümraniyeye taşınmıştı hatta mac fişlerinde de daha evvel sun plaza olarak göterilen adres şimdi ümraniye olarak değişti. Ben sun plazadaki yerlerinin kapandığını duymuştum. Hala devam ediyor mu çok şaşırdım

    YanıtlaSil
  9. sadece kredi kartımı geçerli maaş kartıyla alışveriş yapabiliyomuyuz acaba?

    YanıtlaSil
  10. sadece kredi kartımı :( maaş kartı fln gecerli degil mi acaba bi bilginiz varmı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...