2 Aralık 2012 Pazar

theBalm Rockstar Palet (Jovi Palet)


Bugünkü "bol resimli" yazımın konusu theBalm Rockstar (Jovi) palet.. Bu palet geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye geldi ve bana göre oldukça uygun bir fiyatla Gratis'lerde satılmaya başlandı. Paletin ambalajı aşağıda görüldüğü gibi çok renkli ve güzel tasarlanmış.. Müzikle uğraşan biri olarak paletteki renk isimleri çok hoşuma gitti.


Ambalajın arkası..


Palet oldukça kapsamlı diyebilirim. 12 adet far, 1 aydınlatıcı, 1 toz allık, 2 krem ruj/allıktan oluşuyor. Yani bu paletteki seçeneklerden çok çeşitli pek çok makyaj çıkabilir. Bu paletten çıkabilecek 4 makyaj örneğini paletin en altında renk isimleriyle göstermişler. Uygulayıp uygulamamak size kalmış. :)



Paletteki farlar 3 sınıfa ayrılmış. Heavy Metal bölümünde metalik renkler, Classique bölümünde daha klasik/mat renkler, Rock Alternatif bölümünde hafif ışıltılı renkler bulunuyor. Renkleri daha ayrıntılı tanımlamak gerekirse Metal-ica gümüş/beyaz, Iron Maid-in altın, Lead Zeppelin koyu asker yeşili, Alice Copper koyu bordo, Adagio bej, Allegro sütlü kahve, Moderato koyu mor, Presto koyu kahve, Blink1982 altın ışıltılı morumsu kahve, The Stroke koyu lacivert, rem altın ışıltılı mor, Third Eye Blinded açık şeftali/bej denebilir. 

Farlar genel olarak pigmentli ve karıştırılması, kullanımı kolay, fazla tozutmayan farlar.. Bir kaç tanesi biraz sert yapılı olmasına rağmen swatchlarken rengini vermesinde herhangi bir soruna rastlamadım.


Göz farı swatchları..
(Üst sıra soldan sağa: Metal-ica, Iron Maid-in, Lead Zeppelin, Alice Copper, Orta sıra soldan sağa: Adagio,  Allegro, Moderato, Presto, Alt sıra soldan sağa: Blink 1982, The Stroke, rem, Third Eye Blinded)


Paletteki aydınlatıcı Solid Gold için altınımsı bej, Don't You Want Me toz allık için ise mat mercan-pembe diyebiliriz. Ambalaj üzerinde Solid Gold için Mary Lou Manizer ile aynı, Don't You Want Me için ise Frat Boy ile aynı olduğu yazılmış olsa da ben orjinalleriyle karşılaştırdığımda aralarında az da olsa fark gördüm. Solid Gold Mary Lou Manizer'a göre biraz daha altın tonlu, Don't You Want Me ise Frat Boy'a göre biraz daha pembe tonlu geldi. Yine de çok bariz bir fark olduğunu söyleyemem. Aşağıda karşılaştırma swatchlarını görebilirsiniz. 

Paletteki krem allık/rujlar çok yönlü olarak hem yanakta, hem dudakta kullanılabiliyorlar. Dudak için nemlendirici ürünler olduklarını söyleyemem. Bu nedenle kuru dudaklar için altına nemlendirici sürmek şart. Milly açık mat grimsi pembe, Vanilly ise mat, soğuk tonlu bir kırmızı.. 


Swatch 
(Soldan sağa: Mary Lou Manizer, Solid Gold, Don't You Want Me, Frat Boy)


Milly ve Vanilly swatchları..


Bu paletle bir de makyaj yaptım. Makyajda gözün iç tarafında göz farlarından Metal-ica'yı, orta kısmında rem'i, dış kısmında Moderato'yu kullandım. Gözün alt kısmında yine iç kısımda Metal-ica, dış kısmında Moderato, orta kısmında Lead Zeppelin var. Göz kalemi ve rimel ile göz makyajını tamamladım. Ayrıca yanaklarda Don't You Want Me üzerine Solid Gold, dudaklarda Milly kullandım.







Palet normal, indirimsiz zamanlarda 60TL'ye satılıyor ancak indirim zamanları daha ucuza almak mümkün. Geçtiğimiz günlerdeki %50 indirimde 30TL'ye kadar düşmüştü. Normal fiyatı 60TL'yi bile hakettiğini düşünüyorum ve tavsiye ediyorum.

18 yorum :

  1. Çok güzel kapsamlı bir yazı olmuş eline sağlık canım. Bu indirimde kaçırdım ama bir dahaki sefere kesinlikle alacağım bu paleti fiyatına göre kat kat iyi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bu fiyata, hele de indirimde kaçırmamak gerek :)

      Sil
  2. Göz makyajlarına bayılıyorum! şahane:)

    YanıtlaSil
  3. bencede canım the balmın bu tarz paletleri için 60 tl bile değer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.. bence de değer. Son iş seyahatimde yanıma sadece bir kapatıcı-pudra ve bu paleti aldım. İşim bitti. :)

      Sil
  4. Makyajlarini nasil yaptigini gosteren bir video ceksen super olurdu.bloglardaki makyajlar icinde en cok senin makyajlarini begenigorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Video için çok istek alıyorum, şimdilik değerlendirmem mümkün değil ama belki ileride olabilir.

      Sil
  5. Makyaj harika! Lens de oyle. Bunun marka ve rengi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Lens Solotica Natural Colors Quartzo

      Sil
  6. Oww harika!! Senin göz yapın farı çok güzel taşıyor. Çok çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  7. çok çok çok güzel,palette harika makyaja da bayıldım :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir palet, makyaj da çok güzel olmuş güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  9. Gözleriniz çok güzel :) Her ne kadar güzel göz makyajı yapmayı bilmesem de,koyu renkte olanlar çok hoşuma gitti. İndirime girsin diye bekliyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...