16 Aralık 2012 Pazar

Duochrome Oje - Hits Mari Moon Daring

Bugünkü yazımın konusu duochrome (yanarlı dönerli) bir oje olan Hits Mari Moon Daring.. Hits bu yazımda da açıkladığım gibi bir Brezilya markası.. Türkiye'de satılmıyor, ben yurtdışından aldım.

Hits'in Mari Moon serisi tamamen duochrome ojelerden oluşuyor. Tam 8 rengi var.. Diğer renkler de elimde mevcut ancak ben ilk olarak Daring rengini denedim.

Oje aşağıdaki 6ml'lik ambalajlarda satılıyor. Görüldüğü gibi Daring'in ambalajında tuhaf bir rengi olduğu söylenebilir.


Daring, ışığa göre yeşil/turkuaz ya da lila/pembeye dönen metalik bitişli bir oje.. Duochrome etkisi bazı ışıklarda çok güçlü ancak yine de özellikle yapay ışık altında yeşil/turkuazın daha ağır bastığı söylenebilir.

Ojenin yapısı biraz yoğun.. İlk kat sürüldüğünde oje oldukça şeffaf göründüğünden sanki tek başına kullanılamazmış gibi gelse de ikinci katta tam rengini alabiliyorsunuz ancak tam kapatıcılık için üç kat uygulamam gerekti. Ayrıca fırça izlerini belli eden bir oje.. Kuruması biraz problemli.. Zor kuruyan, sürdükten saatler sonra bile bozulma potansiyeli yüksek ojelerden.. Bu problemin de üstesinde Seche Vite Top Coat ile geldiğimi söyleyebilirim.

Oje her ışıkta farklı gözüktüğünden mümkün olduğunca fazla fotoğraf çektim. Aşağıda Daring'in üç kat sürülmüş ve üzerine Seche Vite Top Coat geçilmiş halini görmektesiniz:

İç mekan, pencereye doğru..


Yine iç mekan, pencereye doğru:


İç mekan..


Dış mekan, gölgede..


Dış mekan, gölgede, farklı açı..


Flaşlı fotoğraf..


Sonuç olarak ojenin rengini sevdiğimi ama yapısından hoşlanmadığımı söyleyebilirim. Ayrıca 6ml'lik miktar üç kat uygulanması gereken bir oje için az gibime geldi. Böyle kullanmaya devam edersem 4-5 kullanımda bitecektir. Bu açıdan belki siyah üstüne tek kat kullanmak daha iyi olabilir. 

Yine de ülkemizde duochrome olarak satılan ojelerden daha yanarlı dönerli olduğu söylenebilir. Diğer renkleri de denemek için sabırsızlanıyorum.

2 yorum :

  1. Waaaooweee muhteşem bir renkmişş :)) Twitterda görmüştüm ama böyleee daha da güzel göründü gözümee güzel günlerde kullanman dileğiyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de rengine bayıldım. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...