13 Kasım 2012 Salı

Golden Lady Kokulu Ojeler

Uzun bir aradan sonra merhabalar. :) Bir süredir bloga yazmaya ara vermiştim, içimden pek yazı yazmak gelmiyordu, ben de kendimi zorlamak istemedim. Bu süre içerisinde boş durmadım elbette.. Kozmetik koleksiyonuma yeni üyeler kattım, ayrıca oje ağırlıklı olmak üzere pek çok fotoğraf çektim. Bunları yavaş yavaş yayınlayacağım.

Öncelikle Golden Lady kokulu ojeler ile başlıyorum. Bu ojeleri yazın Kadıköy'de küçücük bir kozmetikçiden almıştım. Şunu belirtmeliyim ki bu markayı bulmak çok zor.. Çok yaygın bir dağıtım ağı yok, genelde küçük kozmetikçilerde satılıyor. İstanbul'da bile zor bulduğuma göre varın ne kadar zor bulunduğunu siz düşünün.

Kokulu ojelerin 3 rengini aldım. Aslında renk yelpazesi oldukça geniş denebilir. Çok incelemedim ama gördüğüm kadarıyla bir kokunun 2-3 rengi vardı. Mesela çikolatalının krem, koyu kahve renkleri mevcuttu. Sanırım bir rengi daha vardı ama net hatırlamıyorum.

Ben krem renkli çikolatalıyı, canlı pembe renge sahip güllüyü ve mor renkli okyanus kokuluyu aldım. Hepsini de bu bir aylık süre zarfında deneme vaktim oldu.


Öncelikle krem renkli çikolatalıdan başlıyorum. Benim ojemde mi bir sorun vardı bilmiyorum ama bu ojenin yapısı oldukça koyuydu, dolayısıyla sürümü de zordu. Bu nedenle aşağıdaki uygulamadan sonra içine oje inceltici eklemek durumunda kaldım. İki katta rengini verdi ancak kurutmak bir hayli zor oldu ve çok zaman aldı. Seche Vite Top Coat kullanmasam hiç kurumayadabilirdi. İlk sürüldüğünde hafif çikolatayla karışık oje kokuyordu ancak oje kokusu dağıldıktan sonra buram buram çikolata kokmaya başladı. Çikolata kokusu oldukça güçlü diyebilirim. O kadar el yıkamaya, Seche Vite top coat sürmeye rağmen 2 gün sonra ojeyi çıkardığımda hala çikolata kokusu net duyuluyordu. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Gölgede..


Güneşte..


Güllü ojeye gelirsek.. Gül kokusu herkesin sevdiği bir koku değildir, nefret eden çok kişi tanıyorum. Bu nedenle uyarmak istedim. Eğer gül kokusu sevmiyorsanız bu ojeden uzak durun. Kullandığım 3 Golden Lady kokulu oje içinden en güçlü kokuya sahip olan buydu. Diğerleri ilk sürüldüğünde oje gibi kokarken bunu daha tırnaklarıma sürerken bile yoğun şekilde gül kokmaya başladı. Gül kokusunu sevdiğimden benim için sorun olmadı tabi ki.. Bu ojenin yapısı çikolatalıdan daha iyiydi. Pigmentasyonu iyiydi ve yapısı aşırı yoğun değildi. Bu nedenle sürülmesi daha kolay oldu. Kuruması orta karar diyebilirim. Renk daha önce Golden Rose tarafından bana gönderilen ve burada tanıttığım Rich Color No.17'ye benziyor ancak pembe tonları daha ağır basıyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Gölgede..


Güneşte..


Son olarak yapısını ve duruşunu çok beğendiğim mor renkli okyanus kokulu Golden Lady ile yazımın sonuna doğru yaklaşıyorum. Bu ojenin kıvamı mükemmel diyebilirim. Öncelikle pigmentasyonu diğer ikisinden daha iyi, tek katta rengini verdi. (Yine de alışkanlıkla iki kat sürdüm) Ayrıca kıvamı ve sürümü kolay ve pürüzsüzdü. Kokusu diğer iki ojeden hafif olmakla beraber yine de gayet net duyuluyordu ve ellerimden çıkarana kadar da kaybolmadı.  Kokusunun okyanusla ilgisini pek kavrayamadım, daha çok baharatlı bir parfüm gibi kokuyordu. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Gölgede..


Flaşlı..


Bu ojelerin fırçalarını ise maalesef sevmedim. Daha büyük bir fırçası olsa daha iyi olabilirdi. Geniş tırnaklarım olduğundan ince, uzun tipteki fırçalarla zorlanıyorum.


Yukarıda da yazdığım gibi Golden Lady markası gerçekten zor bulunuyor. Sitelerinde listeledikleri bayilerinde her ürün olmuyor. Mesela bu kokulu ojeleri bulduğum yerde yaz koleksiyonu ojelerini ve holografik rujlarını göremedim. Görsem onlardan da alacaktım. Ayrıca büyümek isteyip Twitter'da o kadar tanıtım yapan bir firma neden ürünlerini sadece küçük kozmetikçilerde bulunabilir şekilde dağıtır, hiç bilmiyorum.

Ojelerin fiyatı yanılmıyorsam 2 küsür TL gibi bir şeydi. Alalı çok oldu ve faturası da yok, o nedenle net hatırlayamıyorum. :) Bulabilirseniz özellikle mor olanı denemenizi tavsiye ederim.

2 yorum :

  1. şişe tasarımları çok tatlı,şeker gibi.Renklerde güzel ama golden lady bulmakta zorlanıyoruz.Ben gd boombastic maskara arıyorum mesela ama bulamıyorumm

    YanıtlaSil
  2. Evet, gerçekten bulunması zor.. bari online satış açsalar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...