17 Şubat 2012 Cuma

Laprunelle Lashup Kit Kirpik Perması Lansmanı

Gecikmiş bir yazı bu.. ama geç olsun da güç olmasın değil mi? :D 

1 Şubat'ta hayatımdaki ilk ürün lansmanına katıldım. Aslında o zaman havalar rezaletti (hala da rezalet ya neyse), bir gün önce felaket bir kar yağışı olmuştu. O akşam da ne olacağı belli değildi. Gitsem mi gitmesem mi diye bir hayli düşündüm ama mekan yakın olduğundan ve konu enteresan geldiğinden iş çıkışı gidiverdim.

Bu lansman, Laprunelle kirpik perması içindi. Kirpiklere ne kadar takıntılı olduğumu Lumigan maceralarımdan biliyorsunuz. Kirpik perması, ipek kirpik vs. gibi şeyleri duymuşluğum vardı ama nasıl yapıldığı ve ne tür sonuçlar alındığı konusunda en ufak bir fikrim yoktu. Zaten beni bu lansmana gitmeye iten sebep bu oldu. Tamamen merak..

Laprunelle Cosmetics yeni bir marka, yeni yeni piyasaya giriyorlar ve kirpik permasında devrim yapmayı planlıyorlar. Firma iki Fransız kızkardeş ve Türk ortakları tarafından kurulmuş. Lansman uygulamalarını yapan da ortaklardan Margo ve Tifen Fontaine Herschenberg kardeşlerdi. Özellikle Tifen çok iyi Türkçe biliyor, hatta ilk tanıştığımızda Türk sandık. :D 

Laprunelle Cosmetics'in sunduğu kirpik permasının ismi Lashup Kit.. Şu an piyasadaki diğer markalardan farkı bigudi yerine silikon pedler ile işlemin yapılmasıymış. Bu, çok daha iyi sonuçlar alınmasını sağlıyormuş. Lashup Kit içinde kişinin göz yapısına ve kirpik uzunluğuna göre herhangi biri kullanılan üç boyda silikon ped, yapıştırıcı , perma ilacı ve sabitleyici bulunuyor. 

Kiti sizin için lansmanın maskotu ile beraber görüntüledim :D Ortadaki şeffaf olan yapıştırıcı, kirpiklerin silikona sabitlenmesini sağlıyor. Pembe olan perma sıvısı, mavi olan sabitleyici..


İşlemin nasıl yapıldığına ve sonuçlara canlı canlı şahit olduk. Benim dışımdaki herkese uygulama yapıldı. Heves ettim aslında ama kirpiklerim zaten uzun olduğundan sonuç çok abartı olur diye korktum ve yaptırmadım. Yaptırmamış olabilirim ama Kozmopedia sitesinin sahibelerinden birine yapılan işlemi ve sonuçları an an sizler için görüntüledim.

Öncelikle silikon ped göz kapağına yerleştiriliyor. Daha sonra kitteki yapıştırıcı kullanılarak aşağıdaki şekilde kirpikler tek tek pede yapıştırılıyor. Bize söylendiğine göre eğer arada kirpiği eksik alanlar varsa yanındaki kirpiklerin bazıları o alanı kapatacak şekilde yapıştırılıyormuş. Böylece kirpiklerde eksik bir görünüm olmuyormuş. Gördüğüm kadarıyla bu, çok fazla dikkat gerektiren bir aşama çünkü yanlış şekilde yapıştırılırsa perma sonucunda kötü görünüm oluşabilir.


Kirpiklerin tamamen yapışmış hali:


Bu aşamadan sonra pembe renkli perma sıvısı sürülüyor ve ortalama 14 dakika bekletiliyor. Bu süre belli kriterlere göre 13-16 dakika arasında değişebiliyor. Bu, kirpiği kıvıran şeklini veren işlem..


Bekleme süresi bittikten sonra mavi renkli sabitleyici perma sıvısının üzerine sürülüyor. Bu da sonucun kalıcılığını sağlayan işlem oluyor. 


Bu sıvı sürüldükten sonra göz üzerine bir parça streç film koyuluyor. Bu yöntem ile tüm kirpiklerin yerleşip sabitlendiğinden emin olunuyor. Bu şekilde perma sıvısının beklediği süre kadar kirpiklerde bekletiliyor. Yani 13-16 dakika arası.


Ve işlem sıvıların kirpiklerden temizlenmesi ve silikon pedlerin çıkartılması ile bitiyor. :D


Aynı akşam uygulanan kişilerdeki sonuçlar da aşağıdaki gibiydi. Bu resimleri maalesef firmadan almak zorunda kaldım çünkü benim çektiğim önce ve sonra resimleri çok bulanık çıkmıştı. Bu resimler üzerinde bir oynama olmadığına ben şahidim, sonuçlar aynen böyleydi. :D 

Önce

Sonra

Önce

Sonra

Önce

Sonra

Şahsen ben sonuçları çok iyi buldum. Kirpiklerin boyu uzamıyor aslında ama olan kirpikler kıvrılıyor ve daha gür/uzun/kıvrık görünüyor. Özellikle uzun ama düz kirpiklere sahip olanlar için tavsiye ederim çünkü bayağı fark yaratıyor. Kirpikler bu durumunu 2 ay koruyormuş, 2 ay sonra işlemin tekrarlanması gerekiyormuş. İşlem yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu işlem kirpiklere herhangi bir zarar vermiyormuş. Hatta işlemden hemen sonra rimelinizi sürebiliyorsunuz.

Firmanın bildiğim kadarıyla henüz kendi uygulama yeri yok ama yakında açılacağını söylemişlerdi. Şimdilik kuaför ve güzellik salonlarıyla anlaşarak eğitim veriyorlar.  Uygulamanın hangi adreslerde yapıldığını firmanın Facebook adresinden öğrenebilirsiniz:


Aklım kalmadı değil, belki ileride yaptırmayı düşünebilirim. :D 

13 yorum :

  1. Merak ettiğm bir uygulama idi, teşekkür ederim sayende öğrendiğim için şekerim.

    YanıtlaSil
  2. bu göz kapağına yapışan pedleri ayrıca satın alabileceğimiz bi yer yokmudur acabaaaa?

    YanıtlaSil
  3. waow tam benlik bir işlemmiş:)sonuçlar gayet tatmin edici;)

    YanıtlaSil
  4. Meraba,
    Acaba bu uygulamanın fiyatı nedir?bilginiz var mı?
    --
    http://bibubutik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. sewdimm bunu!! detaylı bilgi icin teşekkürler canım!!

    YanıtlaSil
  6. aşama aşama anlattığın için teşekkürler canım :)
    göze herhangi bir sakıncası var mı acaba? o sürülen sıvılar vs.

    YanıtlaSil
  7. Yorumlarınız için teşekkürler :)

    Öykü, set olarak sadece güzellik salonlarına veriliyor diye biliyorum. Yani sadece pedleri sattıklarını sanmıyorum.

    Bibu Butik, biz lansmanı yaparken fiyatı kesin değildi. Uygulamayı yapan salonlardan daha sağlıklı bilgi alınabilir.

    ssdesignbutik, bana herhangi bir sakıncası olmadığı söylendi. Ayrıca yaptıran arkadaşlarda da işlem sonrası herhangi bir sorun görünmüyordu.

    YanıtlaSil
  8. çok korkarım kirpiğime sürdürmeye cesaret edemem diye dusunuyorum ama sonuclar cok güzel .. kanıma da girilebilir görünce :)

    YanıtlaSil
  9. Ben kendi permamı kendim yapıyorum Ebaydan aldığım setlerle. Sonuç bunun aynısı. Yanlız senin de söylediğin gibi çok uzun ve çok kısa kirpiklerde görüntü çok güzel olmuyor.

    YanıtlaSil
  10. AHLAKSIZ TEKLİF

    merhabalar umarım yorumları takip ediyorsunuzdur:) senelerdir renkli göz sever bir insanım hamdolsun. ama etraftaki vampir gözlü lenslilerden bir türlü cesaret edemedim.

    ilk defa sizde bu kadar doğal durduğunu görüyorum.

    göz rengim siyaha yakın kahverengi (sizinki gibi) bana istanbul sınırları içerisinde bulabileceğim bir mavi ve bir yeşil lens markası/modeli söyleyebilir misiniz? muhtemelen size giden bana da gidecektir. ve rengin tonu da hiç önemli değil, yeter ki doğal dursun. tek kriterim doğal durması. yoğun temponuzdan cevap alabilirsem, 7 sülalenize yetecek kadar dua alacağınızdan kuşkunuz olmasın :) gerçi zaten lumigan post'unuzla gerekli duayı bolca alıyorsunuzdur...

    ha bir de istanbul'da yaşıyorsanız, bu lens seçme işlemine benimle iştirak ederseniz (inşallah haddimi aşmıyorumdur.) size ahlaksız bir teklifim olacak (meh meh meh:) ) ilgileniyorsanız yorumuma cevabınızda belirtin. o güne kadar gözümde yaş, elimde mendil bekliyor olucam.

    elif

    YanıtlaSil
  11. Tia Maria, sahiden mi? ben cesaret edemem sanırsam çünkü özellikle kirpik yapıştırma kısmı bana çok zahmetli geldi.

    Adsız, benim genelde kullandığım lensler Solotica marka.. Bu bir Brezilya markası. Hidrocharme serisinin Ocre ve Ice renklerini kullanıyorum. Ben yurtdışından alıyorum ama İstanbul'da adreselens.com diye bir site satıyor, hatta duyduğuma göre yerlerine gidip denenebiliyormuş.

    YanıtlaSil
  12. Sitelerine ve facelerine giremiyorum.
    Iflasmi ettiler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bilgim yok ancak ben de sitelerinden ulaşamadım. Kapattıklarına dair de bir bilgi gelmedi. :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...