19 Ekim 2016 Çarşamba

Renkli Lens: Batis Spartax Grafite


Yeni bir gün ve yeni bir renkli lens yazısı. Bugün size pek bilinmedik ancak Instagram hesabımda gösterdikten sonra bir hayli popüler olan bir lens markasından bahsetmek istiyorum: Batis Spartax.

Batis Spartax'ı ilk olarak yabancı lens forumlarından birinde duydum. Resmi yoktu, sadece Solotica benzeri olduğu yazıyordu. Önce bu markayı alabileceğim, güvenilir, Paypal kabul eden bir satıcı bulmak zor oldu ancak sonra çok güvenilir bir satıcı buldum ve neredeyse tüm renklerini aldım. Bu marka Endonezya'da satılıyor. Nerede üretiliyor bilmiyorum, zira şişe üzerinde fabrikası vs hakkında bir bilgi yok. Sanırım Endonezya'da üretiliyor veya Kore'de yaptırılıp üzerine marka bastırılıyor. Çok emin değilim.

Lensler aşağıdaki kutu içinde şişeli olarak satılıyor.

Batis Spartax Grafite

Batis Spartax Grafite

Grafite kabında aşağıdaki gibi görünüyor.

Batis Spartax Grafite

Dış tarafında gri, ortasında sarı olan ortaya doğru çil gibi siyah noktaları bulunan bir lens. O siyah noktalar olmasa daha güzel duracakmış aslında ancak yakın çekimler dışında normal hayatta siyah noktaları çok bariz görünmüyor.

Gözde orta koyulukta gri/yeşil gibi duruyor. Çok doğal bir renk. Orta boşluğu Solotica kadar iyi karışmıyor ve biraz yuvarlak geliyor. Ben bu lensin Solotica Quartzo muadili olacağını düşünmüştüm ama alakaları yok. Grafite bariz şekilde daha koyu ve daha doğal bir renk. Öte yandan tasarım açısından Solotica bir adım önde.

Bu lenslerin ilk üretimleri hareliymiş, sonradan hareyi kaldırdılar. Bir ara satıcılar hem hareli hem haresiz versiyonlarını satıyordu ancak şimdi harelisi çok fazla bulunmuyor. (Ocre rengi harici için geçerli, Ocre yazısında bunu daha detaylı yazacağım) Aslında ben harelisini almak istemiştim ancak numaralısı yoktu. O yüzden haresizini almak durumunda kaldım.

Karşılaştırma resimlerine geçelim. Aşağıda solda Batis Spartax Grafite'yi, sağda doğal göz rengimi görmektesiniz.

Batis Spartax Grafite

Aşağıda solda Batis Spartax Grafite'yi, sağda Solotica Hidrocor Quartzo'yu (yazısı yakında) görmektesiniz.

Batis Spartax Grafite

Aşağıda solda Batis Spartax Grafite'yi, sağda Solotica Hidrocor Grafite'yi görmektesiniz.

Batis Spartax Grafite

Lensin resimleri:

Batis Spartax Grafite

Batis Spartax Grafite

Batis Spartax Grafite

Batis Spartax Grafite

Batis Spartax Grafite

Batis Spartax Grafite

Batis Spartax lenslerin isimleri Solotica renkleri ile aynı: Mel, Ocre, Grafite, Marine, Verde, Azul renkleri var ancak Solotica'daki karşılıkları bazı lenslerde birebir değil. Mesela Solotica Grafite mavimsi bir lensken Batis Spartax Grafite yeşilimsi gri bir renk. Aslında birbirine muadil lensler değiller ama isimleri aynı diye onun da karşılaştırma resimlerini koymak istedim. 

Rahatlık olarak ortalama diyebilirim. Solotica kadar rahatsız değiller ama kullandığım en rahat lensler olduklarını da söyleyemem. Bu arada lensler yıllık/uzun süreli olarak satılıyor. Ölçüleri 15.0 diametre ve 8.6 temel eğri olarak belirtilmiş.

Batis Spartax lenslerimi Softlensqueen'den almıştım. Fiyat lens başına 15$'dı, ayrıca tüm lenslere toplamda 17$ gönderim ücreti ödedim. (Kayıtlı Endonezya postası ile gönderiyorlar) Ben aldıktan sonra stok kısa sürede tükendi ve şu an stok problemi yaşanıyor. Instagram'da Madame Renklilens bu lenslerin satışını yapıyor. Yurtdışında başka yerlerde de stok olabilir ancak araştırmak gerekli. 

Softlensqueen'den daha pek çok enteresan lens aldım. Batis Spartax'lardan sonra diğer lenslerin de yazıları gelecek. Bu siteden sadece Paypal ile alışveriş yapılabiliyor ve bildiğiniz gibi Paypal Türkiye hesaplarından artık ödeme yapılmasını kabul etmiyor ancak bunun da bir hilesi var. Yakında Paypal ile alışveriş yazısı da gelecek.

Şimdilik bu kadar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

15 yorum :

  1. Çok ilginçmiş görünümü, nasıl akıllarına geliyor acaba? :))) Güle güle kullan Cansu, yine yakıştırmışsın!

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok yakılmış, fiyat olarak ta bana uygun geldi güle güle kullan

    YanıtlaSil
  3. Cansu Abla senin öyle bir gözün var ki maşallah hersey yakısıyor ama bu lens o kadar kötü ki:/ korkunç yani sadece. o siyah noktalar nedir allasen? bi yerden plastik bi parça koparıp gözümüze taksak daha doğal durur böyle bişey görmedim:s soloticayla aynı cümlede gecmesi bile hakaret resmen. ben soloticayı senin sayende aldım kullanıyorum ve o kadar beğeniyorum ki. onun üstüne lens tanımam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah noktalar yakın çekimlerde görünüyor ancak uzaktan çekimlerde ve gerçek hayatta görünmüyor. Orta boşluğun büyük olması ve iyi karışmaması dışında rengi çok iyi tutturduklarını düşünüyorum. Rengi Solotica Quartzo'nun olmasını istediğim renk. Bugün Marine rengini de yayınladım. Topazio ile yan yana durduğunda daha başarılı buldum. Tabi zevk meselesi ama Batis'in fiyatının Solotica'ya oranla çok uygun olduğunu unutmamak gerek.

      Sil
  4. Cansu hanım merhaba lens başına fiyat derken bir çift lens için mi yoksa sağ göz ayrı sol göz ayrı olarak mı 17 $ fiyat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çift için 15$ gönderim fiyatı 17$

      Sil
    2. Sanki solotica bin aylık lensleri nden daha mı doğal ?ben solotica aylık aldım ama orta çok yuvarlak geldi

      Sil
  5. Türkiye'den bu lensleri alabileceğimiz yer olarak verdiğiniz adrese tıkladım ama sayfa bulunamadı yazıyor :(

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ,instagramda bir sayfa var @batısspartaxturkıye adında fakat guvenılır mı emın degılım buradan lens sipariş eden var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet varsa bilgilendirebilir mi

      Sil
    2. Setenay hanim ben de su an ayni muallaktayim. Siparis verdiniz mi acaba?

      Sil
  7. Merhaba cansu hanım
    solotica mel e muadil ne önerebilirsiniz aldım ama çok rahatsız kullanamıyorum malesef daha rahat aynı, doğallıkta bir lens önerebilir misiniz

    YanıtlaSil
  8. merhabalar cansu abla softquenn sıtesınden alısverıs yapmak ıcın paypal gerekıyor ya suan paypal turkıye kapandı nasılalısverıs yapacagız

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...