23 Ekim 2016 Pazar

H&M Aubergine Dream Göz Farı Paleti


Yağmurlu bir İstanbul akşamından merhaba. Renkli lens yazılarına kısa bir ara veriyor ve bugün bir far paleti yazısıyla karşınıza çıkıyorum. Yazımın konusu H&M'in Aubergine Dream far paleti.

H&M'in geçen yıl çıkardığı makyaj serisi bir anda popüler oldu. Özellikle tekli farları çok övülüyordu. Ben de bu yıl başlarında gidip ürünlerine bir göz gezdirdim ve o zaman yeni çıkardığı 9'lu far paletleri ilgimi çekti. Bana hoş görünen üç rengini alıverdim. Bu paletlerden ilk yazısını yazmak istediğim bordo ve mor tonlardan oluşan Aubergine Dream oldu.

Paletler aşağıdaki gibi bir kutu içinde satılıyorlar. Palet ambalajı üst taraf parlak siyah, alt taraf parlak beyaz plastik olarak düşünülmüş. Şahsen paletin ambalajını beğendim. Ucuz durmuyor.

H&M Aubergine Dream

H&M Aubergine Dream

Palette bordo, mürdüm, mor ağırlıklı dokuz far bulunuyor. Hem simli/ışıltılı, hem de mat farlar mevcut. Bu ürünü görür görmez hemen sepetime attım çünkü renkler ambalajlarında muhteşem görünüyordu. Muhtemelen mağaza ışıklarının simli farların rengini ortaya çıkarmasının da etkisi olmuştur ama renk seçimleri gerçekten çok güzel geldi.

H&M Aubergine Dream

Farların isimleri yok. Bu nedenle renkleriyle hitap etmek istiyorum. İlk sütunda üstten aşağı doğru mat bir beyaz, kızıl tonlu çok hafif ışıltılı, mat sayılabilecek orta tonlu bir kahverengi ve gümüş simli sıcak tonlu bir açık kahverengi bulunuyor.

H&M Aubergine Dream

Swatch

H&M Aubergine Dream

İkinci sütunda üstten aşağı doğru pembe/mor/leylak tonlu mat bir nude, yoğun pembe/altın simli bir koyu mürdüm/mor ve ışıltılı bir mürdüm bulunuyor.

H&M Aubergine Dream

Swatch

H&M Aubergine Dream

Üçüncü sütunda üstten aşağı doğru orta tonlu mat bir leylak rengi, orta/koyu tonlu ışıltılı bir patlıcan moru ve mat bir siyah bulunuyor.

H&M Aubergine Dream

Swatch

H&M Aubergine Dream

Palet hakkındaki yorumlarım iyi olmayacak çünkü farların kalitesi gerçekten çok kötü. Sert yapılarıyla, pigmentsizlikleriyle, eşit dağılmamalarıyla, iyi karıştırılamamalarıyla, tozutmalarıyla adeta bir far nasıl olmazın örneği gibiler. Fırçayla doğru düzgün swatch alamadığım için yukarıdakiler far bazı üzerine parmak swatchları. Ona rağmen bazı renklerin pigmentsizliklerini görebilirsiniz. Fırça ile doğru düzgün swatchlanamıyorlar bile. O derece renk vermiyorlar ve dağılıp gidiyorlar. 

En kötü renkler geçiş rengi olarak düşünülebilecek üst sıra, sağdaki iki leylak rengi. Katlanma bölgesinde geçiş rengi olarak iki rengi kullanmaya çalıştım ama doğru düzgün renk alamadım. Karıştırdığımda da far iyice uçtu gitti. Paleti almamın nedeni olan simli farlar normalde çok iyi renk vermiyorlar ve simler her yere uçuşuyor ancak glitter glue üzerinde hem simlerinin dağılmaması hem de iyi renk vermeleri nedeniyle kullanılabiliyorlar. Mat siyah cidden kötü, hem eşit dağılmıyor hem de az renk veriyor. Mat farların geneli pudramsı ve hemen uçan bir yapıdalar. İnce ışıltılı farlar kötünün iyisi durumundalar. Kısaca renk seçimleri ve fikir açısından iyi, kalite açısından kötü bir palet. Keşke farlar iyi olsaydı, eminim favori paletlerimden olurdu. 

Paletle yaptığım makyaj örneğini aşağıda görebilirsiniz. Bu makyajı farların pigmentasyonunu arttırmak ve simlerin dağılmasını engellemek amacıyla glitter glue üzerine yaptım. Katlanma bölgesinde sağ üstteki iki leylak rengi far, gözün iç kısmında sol sütun en alttaki gümüş simli sütlü kahve, gözün orta kısmında orta sütun ortadaki simli mor, dış kısmında mat siyah, alt göz kapağında sol sütun ortadaki mor far bulunuyor. Kaş altında mat beyaz var. 

H&M Aubergine Dream

H&M Aubergine Dream

Fiyatı yanılmıyorsam 25TL gibi bir şeydi. Hala satılıyor mu bilmiyorum ama mağazada rastlarsanız tavsiye edeceğim bir palet değil. Bu seriden iki renk daha aldım ancak daha kullanmadım. Bütün seri mi bu şekilde yoksa bu palete özgü mü o yüzden bilemiyorum ama dener denemez onların da yazıları gelecek. Şimdilik hoşçakalın.

7 yorum :

  1. Ben de beğenmiştim renkleri ama gittim geldim swatch yaptım pigmentleti iyi gelmediği için almadım tekli farlar çok daha iyi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renklerin güzelliğinin tuzağına düştüm maalesef, yapacak bir şey yok :)

      Sil
    2. Ben de bu paletteki renkleri beğenip almayı düşünüyordum ki postuna denk geldim, çok teşekkürler :)
      Yalnız anlattığın tüm olumsuzluklara rağmen göz makyajın bence çok hoş olmuş,sevgiler

      Sil
  2. Ben de aynen İrem gibi swatchladığımda yapısını kuru bulmuştum; ama bazen sürekli açık kalmaktan yapısı bozulabiliyor farların diye düşünmüştüm. Senin için üzüldüm; sonuçta fiyatı uygun da olsa insan üründen performans alamayınca sinir oluyor. Bizler için iyi bir rehber yazı oldu. Diğer paletlerinin performansını merak ettim. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapısı gerçekten çok kuru, ben de orada swatchlamıştım ama renkler çok güzel bir şekil kullanırım diye almış bulundum. Ders oldu bana da. Sevgiler :)

      Sil
  3. Çok güzel makyaj yapıyorsunuz bayılıyorummmmm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...