28 Kasım 2015 Cumartesi

MAC Magic of the Night Koleksiyonu Pigmentleri


MAC, her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı koleksiyonunu satışa sundu. Bir kaç yıldır koleksiyonun hediye seti kısmıyla ilgilenmiyorum çünkü genelde fırça setlerinin, far paletlerinin vs. kalitesi iyi olmuyor. Bu nedenle ana koleksiyon olan Magic of the Night'dan bir kaç parça ürün aldım. Bugünkü yazımın konusu ise koleksiyondan çıkan Colourdrenched preslenmiş pigmentlerden aldığım üç renk oluyor.

Koleksiyonun far ambalajları turkuaz renkli, metalik görünümlü olarak düşünülmüş.

MAC Colourdrenched Pigment

MAC Colourdrenched Pigment

Magic of the Night koleksiyonundan toplamda 5 Colourdrenched pigment çıktı. Mavi ve mor ağırlıklı renklerden benim tercih ettiklerim Moon is Blue, Tonight's the Night ve No Taboos oldu.

MAC Colourdrenched Pigment

Geçen yılki koleksiyondan çıkan preslenmiş pigmentlere bayılmıştım. Simli far seven biri olarak bu koleksiyondan çıkanlardan da almak istedim. Yapı olarak geçen yılki pigmentlerle benzer olduğu söylenebilir. Yine sert yapılı ancak pigmentliler ama geçen yılki pigmentler gibi iri simli değiller. Daha çok metalik bir havaları var. Preslenmiş toz farlar olmalarına rağmen kremsi bir dokuları var. Kuru kullanımda pigmentasyonları iyi ancak asıl güzellikleri ıslak kullanımda veya Too Faced Glitter Glue tarzı yapışkan baz üzerinde ortaya çıkıyor. Göz altına az miktarda dökülme yapabiliyorlar.

Aşağıda gördüğünüz Moon is Blue orta koyulukta bir lacivert. Açıkçası bunu almak aklımda yoktu ancak mağazada gördüğüm an renge vuruldum. Üç far içinde kuru kullanımda en iyi pigmentasyonu sahip olan da bu far oldu.

MAC Moon is Blue

Aşağıda gördüğünüz Tonight's the Night orta koyulukta bir deniz yeşili. Kuru kullanımda performansı diğer iki renge göre daha zayıf ama ıslak kullanım/Glitter Glue ile harika bir metalik görüntüsü oluyor.

MAC Tonight's the Night

Aşağıda gördüğünüz No Taboos içinde lacivert ışıltılar bulunan yumuşak tonlu bir siyah. Kuru kullanımda pigmentasyonu iyi. Islak kullanımda/Glitter Glue ile pigmentasyon iyice üst düzeye çıkıyor.

MAC No Taboos

Swatch
(Soldan sağa: Moon is Blue kuru, Moon is Blue Glitter Glue üzerine, Tonight's the Night kuru, Tonight's the Night Glitter Glue üzerine, No Taboos kuru, No Taboos Glitter Glue üzerine)

MAC Colourdrenched Pigment

Bu farlarla yaptığım makyaj örneğini aşağıda görebilirsiniz. Bu makyajda öncelikle Glitter Glue ile gözün iç tarafını crease bölgesine çıkmadan farlara hazırladım. Sonra crease bölgesine Lorac Matte Pro paletten Pink Mauve rengini hafifçe uyguladım. Ardından açılı fırçayla No Taboos isimli farı alarak kuyruğu yaptım ve içini doldurdum. Sonra gözün iç kısmında aynı koleksiyondan çıkan ve daha sonra yazısını yazacağım Oh Darling Extra Dimension Skinfinish'i far olarak kullandım. Yine açılı fırçayla Moon is Blue'nun sınırını çizdim ve içini doldurdum, son olarak No Taboos ve Moon is Blue arasında boşluğu yine yine önce açılı fırçayla çizerek Tonight's the Night ile birleştirdim. Alt göz kapağına da farları aynı sırasıyla uygulayıp göz içine ve kirpik diplerine siyah kalem geçip dağıttım. Üst göz kapağına kuyruklu likit eyeliner uygulayıp rimelledim. Sanırım yılbaşı makyajımda da aynen bu göz makyajını kullanacağım çünkü sonucu çok beğendim.

MAC Colourdrenched Pigment

MAC Colourdrenched Pigment

Farların gerek pigmentasyonlarını, gerekse ışıltılı/metalik bitişlerini beğendim. Beğenmediğim tek şey 74TL'lik fiyatları oldu. Simli/ışıltılı far severler koleksiyonun Elca'ya (İstanbul Maslak Orjin Plaza'daki Estee Lauder outleti) düşmesini bekleyebilirler.

6 yorum :

  1. Ne kadar güzellermiş böyle geçen sene almıştım gerçi bu sene de bakarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elca'ya düşmelerini bekleyebilirsin. Eminim 2-3 ay sonra düşerler.

      Sil
  2. Kesinlikle Elca'ya düşerse ve o sıralarda orada olursam bunları alırım. Bayıldım renklere ve duruşlarına! eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Elca'ya düşerse alamadığım renkleri de almayı düşünüyorum.

      Sil
  3. İnsan değil göz kapağını tüm yüzünü boyayası gelir nasıl güzel parliyorlarr 😂❤❤😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyleler :) Çok teşekkürler yorum için.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...