23 Ekim 2015 Cuma

Renkli Lens: Solotica Natural Colors Quartzo 2014


Merhabalar.. Geçen hafta Cuma günü yazdığım yazıdan sonra bir hafta daha ara vermek durumunda kaldım. Maalesef Cuma akşamı yazımı yayınladıktan çok kısa bir süre sonra dedemin vefat haberini aldım. Dönüş yazımda da yazdığım gibi dedem 2 aydır çok hastaydı ve yoğun bakımdaydı. Aslında bir bakıma kurtuldu, daha fazla acı çekmeyecek denebilir ama insan yine de çok üzülüyor. Yazmak için kendimi ancak toparlayabildim.

Konumuza gelirsek, oldukça gecikmiş bir renkli lens yazısı ile sizlerleyim. Geçen yıl 2012 yapımı Quartzolarımı değiştirme zamanı geldiğinde yenilerini almıştım ancak bir türlü yazısını yazmak mümkün olmamıştı. Bugün size 2014 yapımı Solotica Natural Colors Quartzo lenslerimi göstermek istiyorum.

Bu yazımda gösterdiğim 2012 Quartzolarımı çok seviyordum. 2014 yapımı olanlar elime ulaştığında ise hayal kırıklığı yaşadım. Siyah noktaları ve haresinin çok daha siyah ve belirgin olduğu şişedeki görünüşlerinden belliydi. (Bkz. aşağıdaki resim, soldaki yeni Quartzo, sağdaki eski..)

Solotica Natural Colors Quartzo



Ayrıca şişedeki görünüşten yeni Quartzoların daha yeşilimsi duracağını sanmıştım ancak eski Quartzolarla hemen hemen aynı renkler.. Yani mavimsi tonları da var. Tasarımda ise bariz fark var. Yenilerin boyalı alanı daha küçük ve bu nedenle gözleri daha küçük gösteriyorlar. Hare bariz şekilde daha kalın ve yine bariz şekilde daha nokta nokta bir tasarım söz konusu. Çok kötü değil ancak eski Quartzolarım çok daha güzeldi.

Aşağıda solda 2014 Quartzo, sağda 2012 Quartzo: 

Solotica Natural Colors Quartzo

Solda 2014 Quartzo, sağ lenssiz:

Solotica Natural Colors Quartzo

Şimdi de sizi yeni Quartzoların detaylı resimleriyle başbaşa bırakıyorum:

Solotica Natural Colors Quartzo

Solotica Natural Colors Quartzo

Solotica Natural Colors Quartzo

Solotica Natural Colors Quartzo

Solotica Natural Colors Quartzo

2015 Quartzolar nasıl bilmiyorum. Her yıl başka bir tasarım çıkartıyorlar. Ayrıca Hidrocor ve Hidrocharme Quartzo da çıkmış ancak numaralı bulunmadığından alamıyorum. Muhtemelen bir süre Solotica almayacağım çünkü gözlerimde yine hassasiyet oluşturdular. Sonuçta anladım ki bu lensler gözlerime iyi gelmiyor. Zorlamanın anlamı yok.

Solotica lens almayı düşünüyorsanız Solotica lensler nereden alınır konulu yazımı buradan okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi hafta sonları..

16 yorum :

  1. Ne kadar yakışmış ve hiç sırıtmamış, maşallah diyim ^-^ Çok beğendim bende denemek istiyorum ama yakışacağını düşünmüyorum o yüzden tereddütteyim ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Keşke lensleri almadan önce deneme şansı olsaydı

      Sil
  2. Malesef deneme şansı olmaması çok kötü. Imrenip hayal kurarak verdiğim quartzo larimi bende 1 ay bile kullanamadim gözlerimi yaktılar ve sürekli kaydilar. Bu yıl üretilen modelinde ki harelerin belirginligi ve yapaylığı da hayal kırıklığı oldu gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef her yıl farklı bir tasarımla aynı lensi satıyorlar. Ben de sıkıldım artık

      Sil
  3. Merhaba ben yıllardır solatica hidrocor mel kullanıyorum. Ancak kendin süresi doldu. Şuan takınca çok bulanık görüyorum. Gözümün numarasi çok yüksek. Şuan solatica versem hemen gelmeyecek. Ama gözlük takmak istemiyorum. Türkiyeden alabileceğim solaticaya benzer doğal duran bir lens önerebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hidrocor Mel'e en yakın Rainbow Elite Giallo var ancak göz renginiz çok koyuysa koyu yeşil gibi durabilir.

      Sil
  4. Lumineyes operasyonu hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz rengini değiştirmek için bıçak altına yatmak bana ekstrem geliyor.

      Sil
  5. Cansu hanim fxeyes lens kullandiniz mi hic?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kullanmadım. Günlük kullanamayacak kadar rahatsız olmalarından korkuyorum. Takamayacağım bir lense yüksek paralar vermek istemiyorum.

      Sil
  6. Merhaba, 2012 tarihli ayni lens konulu yazinizi da okudum. Gercekten 2012 quartzlar cok daha dogallar. Ben ilk defa solotica deneyecegim ve natural colors quartz alicam 2015 2016 tarihli uretimi olan lensi kullandiniz mi, bilginiz var mi nasillar?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben solotica quartzo lens aldım ama sizin gözünüzde durduğu gibi durmuyor mesela başka fotoğraflardada daha farklı duruyor gözde benimki yanlış bir renk gelmiş olabilir mi acaba ? 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica'da lens rengi ve tasarımı üretimden üretime değişebiliyor maalesef. Bu resimdeki 2014 üretimiydi. 2012 üretimi de çok farklıydı. Yenileri nasıl bilmiyorum maalesef.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...