11 Temmuz 2015 Cumartesi

Lorac Mega Pro Palet


Blogumu takip edenler geçtiğimiz aylarda bir Lorac Mega Pro palet çekilişi yaptığımı hatırlarlar. Satışa çıktığında iki tane Lorac Mega Pro palet almıştım. Biri kendim, biri de izleyicilerime hediye etmek içindi. Aslında bu yazıyı çekiliş zamanında yazmam gerekirdi, biliyorum ama geç olması hiç olmamasından iyidir diye düşünüyorum.

Lorac'ın Pro paletleri blog/vlog dünyasında oldukça popülerler. Bazı ürünler sosyal medyada gerçekten çok abartılıyor, şişiriliyor ama bence Lorac'ın Pro ve Pro 2 paletleri kesinlikle haklarında yazılan/söylenen herşeyi hakediyor. Elinde çok fazla palet olan biri olarak göz makyajı yapacağımda elim sürekli bu iki palete gidiyor. Bunda farların yumuşak ve pigmentli olması yanında hem mat, hem ışıltılı renklere yer vermesi büyük rol oynuyor. Bu iki paletten çok memnun kaldığımdan Lorac Mega Pro paletinin çıkacağını duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Sınırlı sayıda satışı yapılacak bir paletti. Lorac'ın belirttiği gün ve saat içinde sürekli satışın yapılacağı Amazon sayfasını takip ettim ve satışa çıkar çıkmaz 2 tane aldım. İyiki de almışım çünkü paletler ben aldıktan sonraki bir iki saat içinde hemen tükendi. Ertesi günlerde bir kaç kez daha kısa süreli satışa çıktı, hemen tükendi. Sonra da bir daha satışa çıkmadı. Lorac başka üretmeyeceğini açıkladı.

Lorac Mega Pro paletin boyutu normal Pro ve Pro 2 paletlerin iki katı. Dış kutusu normal Pro paletlerle benzer:

Lorac Mega Pro

Paletin kendisi ise altın yazılı bordo renkte..

Lorac Mega Pro

Lorac Mega Pro palet, Pro ve Pro 2'ye oranla iki kat fazla far adedine sahip. 16'sı mat, 16'sı ışıltılı toplamda 32 far içeriyor. Farların boyutları normal Pro palettekiler ile aynı.

Lorac Mega Pro

Lorac Mega Pro

Farlar genel olarak açık/orta koyulukta naturel/kahverengi tonlarda.. Bir miktar renkli, koyu far seçeneği de var. Aydınlatıcı ve geçiş rengi açısından güçlü,  normal göz kapağında kullanılacak renkler açısından zayıf bir palet denebilir. Renk seçimleri daha iyi olabilirdi.

Aşağıda gördüğünüz Cream açık bej, Fawn  açık şeftali tonlu bej, Camel orta koyulukta turuncu/yanık kahverengi, Sepia orta koyulukta kızıl kahverengi, White beyaz, Khaki gri tonlu açık sütlü kahverengi, Brown orta koyulukta sarımsı kahverengi, Stone boz kahverengi olarak tanımlanabilir. (Mat renkler)

Lorac Mega Pro

Swatch
(Üst sıra soldan sağa: Cream, Fawn, Camel, Sepia
Alt sıra soldan sağa: White, Khaki, Brown, Stone)

Lorac Mega Pro

Aşağıda gördüğünüz Dusty Plum orta koyulukta erik rengi/kahverengi tonlu mor, Orchid pembe tonlu açık mor, Mulberry bordo, Espresso soğuk tonlu koyu kahverengi, Lilac çok açık lila, Wisteria grimsi mor, Gray maviye dönük gri, Black siyah renklerde.. (Mat renkler)

Lorac Mega Pro

Swatch
(Üst sıra soldan sağa: Dusty Plum, Orchid, Mulberry, Espresso
Alt sıra soldan sağa: Lilac, Wisteria, Gray, Black)

Lorac Mega Pro

Aşağıdaki renklerden Opal sarı tonlu beyaz, Sand sarı/bej, Copper turuncu/bakır, Sienna orta koyulukta sıcak tonlu kahverengi, Vanilla sıcak, sarı tonlu beyaz, Cashmere sarı/bej, Smokey Topaz altın kahverengi, Dusty Rose pembe tonlu açık kahverengi olarak tanımlanabilir. (Işıltılı renkler)

Lorac Mega Pro

Swatch
(Üst sıra soldan sağa: Opal, Sand, Copper, Sienna
Alt sıra soldan sağa: Vanilla, Cashmere, Smokey Topaz, Dusty Rose)

Lorac Mega Pro

Aşağıdaki renklerden Apricot şeftali rengi, Blush açık pembe, Merlot kahve tonlu bordo, Indigo simli morumsu koyu lacivert, Granite altın/bronz tonlu kahverengi, Maroon kızıl kahverengi, Deep Teal koyu deniz yeşili, Caviar siyah renklerde.. (Işıltılı renkler)

Lorac Mega Pro

Swatch
(Üst sıra soldan sağa: Apricot, Blush, Merlot, Indigo
Alt sıra soldan sağa: Granite, Maroon, Deep Teal, Caviar)

Lorac Mega Pro

Farların pigmentasyonları genel olarak iyi.. Açık renklerdekilerden bir kaç tanesi (Lilac, Cream) pigmentasyon açısından zayıf ancak kaş altında kullanılabilirler. Bazı renkler de pudramsı bir yapıya sahipler (White, Wisteria, Blush, Apricot, Orchid, Lilac) ama far bazı üzerinde iyi sonuç veriyorlar. Normal Pro paletler kadar iyi olmasa da farların genelinin iyi olduğu söylenebilir. Tabi yukarıda yazdığım gibi daha fazla renk çeşidi olmasını tercih ederdim ama yine de aldığım için pişman olmadım.

Bu paletle üç makyaj denemesi yaptım. Bunları aşağıda görebilirsiniz. İlk örneğimiz sıcak, doğal tonlarda.. Altta gördüğünüz makyajda gözün iç tarafında Sand, ortasında Sienna, dışa doğru az miktarda Maroon ve en dış ve dış crease bölgesinde Espresso, geçiş rengi olarak crease bölgesinin üstünde Apricot, kaş altında Cream kullandım. Sadece alt göz kapağında az miktarda kahverengi eyeliner var.

Lorac Mega Pro

Lorac Mega Pro

İkinci makyaj örneğimiz dumanlı.. Bu makyajda göz kapağının genelinde Indigo, gözün dış tarafında Black, crease bölgesinde Merlot, crease bölgesinin üstünde geçiş rengi olarak Blush bulunuyor. Kaş altında yine Cream var. Alt ve üst göz kapağında ayrıca dağıtılmış siyah kalem bulunuyor.

Lorac Mega Pro

Lorac Mega Pro

Son makyajım biraz deneysel oldu. Aslında renkler günlük hayatta kullanılabilir ancak farı kuyruklu kullanıp, kalın, uzun kuyruklu eyeliner çekip takma kirpik takınca oldukça cesur bir göz makyajı oldu. Bu makyajda gözün iç ve orta kısmında Wisteria, dış kısmına doğru Gray, dış ve dış crease bölümünde Caviar, crease üzerinde geçiş rengi olarak Dusty Plum kullandım. Kaş altında da Opal var.

Lorac Mega Pro

Lorac Mega Pro

Lorac Mega Pro paleti 59$'a almıştım. Mükemmel değil ama gayet iyi bir palet. Maalesef artık satışta değil ancak ikinci el vs. düşürebilirseniz bakın derim.

10 yorum :

  1. Sağdaki 8 renk birbirine ne kadar yakın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısımdaki bütün renkler açık, alttakiler sanki mat olanların ışıltılıları gibi.. Tabi o kadar aydınlatıı renge ihtiyaç yok aslında

      Sil
  2. Yaptiginiz makyajlar inanilmaz guzel keske bi youtube kanali acsaniz youtuberim diye gecinenleri ezer gecersiniz gercekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Öyle söylendiği kadar popüler olacağını sanmıyorum ama kendi halinde videoları olan bir Youtube kanalı düşünüyorum. Cesaretimi toplamam lazım biraz, Youtube izleyicisi çok acımasız olabiliyor

      Sil
    2. "YouTube izleyicisi"ne kallavi bir küfür sallarım da.

      Facebook veya Instagram kullanmıyorum, sayfanızı düzenli olarak takip ediyorum, birkaç defa alışveriş de yaptık sizinle, nezaketiniz malum. Sizinle sorunu olan herkesin derdi çekememezlik ve kıskançlık. Youtube kanalı açsanız ben dâhil kalbi temiz olan herkes efendi efendi takipçiniz olur, size destek olur, siz bir şey tanıttığınızda içinden gelerek güle güle kullanmanızı diler. Ama bilhassa YouTube'da ne çirkinliklere maruz kalacağınızı tahmin bile edemiyorum. Kalıbımı basarım ki aldığınız ürünleri hangi parayla aldığınızdan girip gösterişçiliğinizden, makyajsız hâlinizden, saç tellerinizin inceliğinden, hatta kediler için yaptıklarınızın analizinden çıkacak münasebetsizlerle dolu olacaktır. Belki de şu anda bile vardır Instagram'ınızda. Bunlara göğüs germekle uğraşmaya değer mi bilmiyorum. Sizi seven burada da seviyor, takip ediyor zaten.

      Yorumumu yayınlamayabilirsiniz, her daim destekçiniz olduğumu yazmak istedim sadece. Sevgiler.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim :) Yorumunuz beni mutlu etti. Instagram'ımda henüz tuhaf yorumlarla karşılaşmadım. Pek çok kişiye göre izleyici sayısı olarak daha mütevazı bir hesabım olduğundan sanırım. Bu durumdan gayet memnunum, umarım böyle kalır. Youtube'u aslında daha çok lensler için istiyorum çünkü yakın resimlerden tam duruşları belli olmuyor. Videoların görünüşlerini daha iyi yansıtacağını düşünüyorum. Kanal açarsam yorumları da süzgeçten geçirip yayınlayacağım artık. Instagram gibi fazla sayıda olmasa da biz bize olacağımız bir ortam olursa mutlu olurum.

      Sil
  3. Indigo palette çok güzel görünüyor ama swatchında pek basit çıkmış ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıltılı simli farlar için üretilen bazlar üzerinde belki daha farklı durabilir. Normal baz üzerinde içindeki simler sürerken yoğun görünmediğinden sıradan duruyor.

      Sil
  4. By palete bayılmamak mümkün mü ? Ahh kahrolsun ülkemizde olmayan bazı markalar. Aklımda Coastal Scents'de var ama vitacost alışverişim bile gümrüğe takılmmışken hayat çok zor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde olanların çoğu da aşırı pahalı.. Gümrük şans işi, tabi üzerinde kozmetik yazmaması bir yere kadar işe yarıyor ama bazen öyle de takılabiliyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...