9 Temmuz 2015 Perşembe

Yurtdışı Seyahatleri için Kozmetik ve Bakım Rehberi


Selamlar, bugün ürün incelemesi yapmayacağım. Yurtdışı seyahatine çıkmak üzere olan bir izleyicimin isteği olan, başka izleyicilerime de faydalı olacağını düşündüğüm bir konuyu işleyeceğim.

Gezmeyi, yeni yerler görmeyi çok seven biriyim. Ayrıca iş için de zaman zaman yurtdışı seyahatlerim oluyor. Çalıştığımdan genelde turistik seyahatlerim en fazla 1 hafta 10 gün sürüyor. İş seyahatlerim ise en fazla 3 gün sürüyor.. Tabi seyahate gidiyorum diye bakımımdan vazgeçecek değilim. Gözlük kullanmaktan hoşlanmadığımdan mecburen lenslerimi de götürüyorum. Yüz yıkama jellerini ,tonikleri, gündüz/gece/göz kremlerini, makyaj malzemelerini, lens solüsyonlarını, diş macunlarını vb. yanıma alsam elbette özellikle kısa seyahatlerde pek pratik olmuyor. Ayrıca yanımda büyük bavul taşımaktan nefret ediyor ve özellikle giderken bavulumu bagaja vermek yerine kabinde götürmeyi tercih ediyorum. Bu yazıda sizlere, özellikle de ilk kez yurtdışına çıkacaklara bilgi olması açısından yanımda neler götürdüğümü, bakım malzemelerimi nasıl bavula sığacak ve kabinde taşıyacak şekilde küçülttüğümü, gittiğim ülkelerden alışveriş yaptığımda bavulda zarar görmeyecek şekilde nasıl taşıdığımı anlatacağım ve yurtdışı seyahatler konusunda bazı bilgiler vereceğim.

Yukarıda da yazdığım gibi genelde yurtdışına gidişlerimde bavulumu bagaja vermekten hoşlanmıyorum. Kabinde taşıyınca içim daha rahat ediyor. Uçuşlarda kabinde her biri 100ml'yi geçmeyecek şekilde 1 lt'lik sıvı taşınmasına izin veriliyor. Yani 10 adet 100ml'lik veya daha küçük miktarda sıvı, krem, jel taşıyabiliyorsunuz. Havaalanlarında yazdığına göre bunların hepsinin şeffaf, kilitli poşet içinde taşınması gerekiyor ancak ben ufak Gratis poşetlerinde taşıdığımda sorun olmadı. Eğer 100ml'lik ambalajdan büyük bir ürününüz varsa, içinde az kalmış olsa bile kabinde taşıyamıyorsunuz. Bu nedenle daha önce 125 ml'lik kolonyamı havalanında çöpe atmak durumunda kalmıştım. Eğer bavulunuzu bagaja verecekseniz bir sınır yok, istediğiniz boyutta ürün alabilirsiniz.

Ben genelde kabinde taşıyabileceğim 100ml veya altı seyahat boy ürünleri yanıma almayı tercih ediyorum. Bu tarz ürünleri Gratis ve Rossmann'larda bulabilirsiniz. Genelde mağaza içinde bir seyahat boy ürün standı oluyor. Şampuan, saç kremi, diş macunu, diş bakım suyu, duş jeli, vücut nemlendiricisi, kolonya, saç spreyi vb. ürünleri buralarda seyahat boy olarak bulmak mümkün.

Seyahat boy ürünlerimden bazıları:

Seyahat boy ürünler

Otellerde şampuan olsa da genelde bu hem şampuan, hem duş jeli görevi gören karma ürünler oluyor ve ben bunu pek sevmiyorum. Saç kremi genelde otellerde bulunmuyor, yani yanınıza almanız gerekiyor. Otellerin bazıları konukları için kullanılabilecek pek çok ihtiyaç ürününü ücretsiz sağlıyor. Hatta geçenlerde gittiğim bir otelde odada manikür seti, törpü bile vardı. Odanızda bulunmasa bile resepsiyondan bazı ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Eğer diş fırçanızı unuttuysanız neredeyse otellerin hepsinin resepsiyonundan ücretsiz edinebiliyorsunuz. Hatta tırnağım kırıldığında gittiğim bir otelde resepsiyondan tırnak çakısı bile alabilmiştim.  Herhangi bir ihtiyacınızı unuttuysanız resepsiyona sormanızda fayda var. Size temin edebilirler.

Siz de benim gibi cilt bakımında kullandığı ürünleri asla değiştirmeyenlerdenseniz, evdeki ürünlerinizi içine koyabileceğiniz, kendi şeffaf kilitli çantasına sahip seyahat setlerinden edinebilirsiniz. Mesela, geçen seyahatimden önce Gratis'ten aşağıdaki gibi içinde boş ufak plastik şişeler içeren bir seyahat seti edinmiştim:

Gratis seyahat seti

Bu seyahat setlerinin içinde krem kutuları içeren çeşitleri de var. İhtiyacınıza göre bir tanesini seçip alabilirsiniz. Ben bunların içine yüz yıkama jelimi, toniğimi ve lens solüsyonumu koyuyorum. Lens solüsyonlarını maalesef seyahat boyda satmıyorlar. En küçük bulduğum 125ml'ydi. Bu nedenle bu şekilde şişeye doldurup taşıyorum. Bunları şeffaf çantalarına koymadan tek tek streç filme sarıyorum ki yolda kazaya kurban gitmesinler. Kremler için de zamanında Watsons'tan aldığım aşağıdaki krem kutusunu kullanıyorum:

Watsons krem kutusu

Bu kutu dört katlı.. Her bir katına gündüz göz kremimi, gece göz kremimi (gündüz SPF'li göz kremi kullanıyorum), gündüz, gece kremlerimi koyuyorum. Hepsi bir arada oluyor. Fazla da yer kaplamıyor.

Yanıma aldığım makyaj malzemelerini de aynı şekilde mümkün olduğunca pratik seçiyorum. Sephora.com alışverişlerimde ücretsiz verilen seyahat boy rimeller, far bazları, yüz bazları, BB kremler, fondötenleri yanıma alıyorum. Ayrıca ihtiyacım olacak bütün ürünlerin bir arada bulunduğu paletleri tercih ediyorum. Seyahatlerde yanıma almayı en tercih ettiğim palet theBalm Rockstar paleti denebilir. Nedeni de içinde çeşit çeşit makyaj yapılabilecek göz farı, allık, aydınlatıcı, ruj seçeneklerinin bulunması.. Bu palet yanına bir göz kalemi, bir rimel ve ten makyajı ürünlerini koymak yetiyor. Fırçalardan da genelde yanıma bir kabuki, bir far fırçası, bir karıştırma fırçası ve bir allık fırçası alıyorum.

theBalm Rockstar paleti:

theBalm Rockstar

Bir çeşit kozmetik koleksiyoneri olduğumdan gittiğim ülkelere özgü kozmetikleri bulup hoşuma gidenlerden almayı seviyorum. Bazı ürünler Türkiye'de olduğu halde yurtdışında daha ucuz oluyor, eğer ucuz bir şeye denk gelirsem almamazlık etmiyorum. Genelde oje alıyorum. Duruma göre de makyaj malzemesi. Dönerken bunları bavulda getiriyorum ve genelde ürün fazlalığından bagaja vermek durumunda kalıyorum. Far, allık gibi bagajda dağılabilecek şeyleri ise mümkün olduğunca kabinde çantama almaya çalışıyorum. Zira zamanında sevdiğim bir MAC allığımı bagaja kurban vermiş ve bayağı üzülmüştüm. Yeni aldığım bir şeyin kullanmadan dağılması beni daha da üzer. Kabine alamayacağım şeyleri bavula yerleştirirken önce poşetlerine koyup sonra kıyafetlere sarıyorum ve çevresinde boşluk olmamasına dikkat ediyor, etrafını daha çok kıyafetle dolduruyorum. Ojeleri patlama, sızdırma ihtimaline karşı poşete koyup aynı şekilde kıyafetlere sarıyorum. Zaman içinde bagaj toplama konusunda bayağı uzmanlaştım. O kırılan allıktan sonra tek bir kaybım bile olmadı.

Yurtdışına gitmeden önce gideceğiniz ülkeden neler alınabilir, fiyatlar ne diye araştırmanızda fayda var. Türkiye'de ucuz olan bir şeyi yurtdışından aynı fiyata veya daha pahalıya alıp gelmek hoş olmaz, boşuna hamallık yapmış olursunuz. Free Shop fiyatları da eskisi kadar uygun değil. Misal, Atatürk Havalimanı'nda free shop içinde MAC var ancak fiyatları mağazalar ile hemen hemen aynı. Başka ürünlerde de çok avantajlı bir fiyat göremedim. Avrupa'daki fiyatlar da genel olarak çok uygun sayılmaz. Yani Türkiye'de bulunan bir ürünü Avrupa'dan almak çok mantıklı değil. Yine de bazen ucuza bir şeyler düşürebiliyorsunuz. Son gittiğimde uzun zamandır aklımda olan Urban Decay Shadowbox'ı İspanya Sephora'dan 29 Euro'ya bulmuştum (Türkiye fiyatı 140TL) ama diğer Urban Decay ürünlerinin fiyatları Türkiye ile hemen hemen aynıydı.

Umuyorum verdiğim bilgiler yararlı olmuştur. Merak ettiklerinizi de sorabilirsiniz.

4 yorum :

  1. Bende eğer bagaja vereceksem aynı senin yaptığın gibi yapıyorum, önce sarıp sonra kıyafetlerimle sarmalıyorum.
    Bu arada spf'li göz kremini çok merak ettim, hangisini kullanıyorsun acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şekilde çok sağlam oluyor gerçekten. Göz kremi olarak DDF Protective Eye Cream kullanıyorum. SPF 15 bir ürün, bayağı memnunum.

      Sil
  2. güzel yazı olmuş emeğine sağlık yalnız şu balmjovi beni bitiriyo çok güzel gerçekten :) bloğuma katılırsan sevinicem ama nedense katılmıyorsun :D http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bloguna bakacağım şimdi :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...