4 Aralık 2013 Çarşamba

Geo Magic Brown BC-102 Circle Lens


Son zamanlarda farkettim ki elimdeki bazı lenslerin yazılarını yazmamışım. Bunları yavaş yavaş yazmayı umuyorum. İlk olarak bir circle lens ile başlamak istedim. (Circle lensler hakkında bilgi için bu linke tıklayabilirsiniz.) Bugünkü yazı konum Geo markasının BC-102 kodlu Magic Brown lensi.


Lens yukarıda görüldüğü gibi ortası boş, kenarlarda kahverengi boyaması olan bir lens. Esas görevinin gözleri büyütmek olduğu söylenebilir. Benim koyu kahve göz rengimi değiştirmedi ancak gözlerimi bariz şekilde büyük gösterdi. Bazı circle lensler gözleri abartı büyütüp yaratık gibi gösterebiliyor ama bu lenste abartı bir büyüklük yok. Yalnızca görüntüsüne biraz alışmak gerekiyor. 

Aşağıdaki resimde soldaki gözde lens varken sağ gözde yok. Gözü ne denli büyüttüğünü karşılaştırmalı olarak bu resimde görmektesiniz.


Lensin her iki gözde görünüşü ise aşağıdaki gibi..





Rahatlık konusuna gelince.. İlk taktığımda gözlerimi biraz rahatsız etti ama sonra lense alıştılar. 7-8 saat gözümde rahat duruyor, sonlara doğru hafif batma yapıyor ama genel olarak sorun yaşatmıyor. Görüntüsünü sevdim, gözleri doğal bir şekilde büyütüyor.

Lensleri Kiwiberry'den almıştım. 20 küsür $'lık bir fiyata sahiplerdi. Bu firma ile yaşadığım bir problemden dolayı kendilerinden almanızı önermem. Başka lens sitelerinde de rahatlıkla bulunabilen bir model zaten.. Eğer benim gibi koyu gözlere sahipseniz ve gözlerinizi büyütmek istiyorsanız deneyin derim. 

8 yorum :

  1. Konuyla alakasız olacak belki ama, fotoğraflarınızın Fenerbahçe formalı olanlarını daha bir seviyorum :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bu resimleri Beşiktaş maçına gitmeden önce çekmiştim de :D

      Sil
  2. Cırcle lens alacağım ama hem 18den küçüğüm 17 yasındayım hemde hangı sıteden alabılırım,nasıl alabılırkm bır bılgım yok.acaba bana yardım edebılırmısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pinkyparadise.com ve honeycolor.com u tavsiye edebilirim. Her ikisinden de alışveriş yaptım ve sorun yaşamadım.

      Sil
  3. Merhabalar sorum şu olacak senin eski bir yazını okudum lumigan ile ilgili
    Şu günde hala kullanmayı tavsiye eder misin, bir de benim gözlerim yeşil acaba renkte bozulma olur mu? Olursa kalıcı mı olur geçici mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, açık renk gözlerde kahverengi pigment artışı olabileceği yazıyor, olursa da sanırım kalıcı oluyor. Tabi benim gözlerim zaten koyu kahve olduğundan öyle bir şey olmadı ama açık renk gözlerde böyle bir yan etkisi olabilir.

      Sil
  4. merhaba bende circle lens aldım kahverengi gözüm iri dursun diye 14,5 mm idi dikkat etmeden aldım geldi ve inanılmaz kötü oldu gözlerim çok büyük oldu şimdi tekrar alıcam ama sizinkiler çok doğal büyümüş kaç mm acaba 14,20 mi yoksa 14,00 bende geo düşünüyorum ama karar veremiyorum . hemen cevaplarsınız umarım çünkü ona göre hemen siparişi basıcam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu lensler 14,2 mm. Yalnız circle lenslerle ilgili şöyle bir durum var. Bazı lensler 14,0 veya 14,2 bile olsa lensin en uç kısımlarına kadar kadar boyalı olduğundan aşırı büyük durabiliyor. Benim de aldığım bazı 14,2 lensler yaratık gibi gösterdi. Satış sitelerinde sadece lensin çapı yazıyor, dolayısıyla lensin dışa kadar boyalı olup olmadığını kestirmenin bir yolu yok. Tavsiyem mümkün olduğunca internetten gerçek insanlarda nasıl durduğu konusunda araştırarak almanız.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...